پهپاد مجهز به ایربگ که هنگام برخورد با موانع صدمه نمی بیند

پهپاد مجهز به ایربگ که هنگام برخورد با موانع صدمه نمی بیند

به گزارش با فناوری، پژوهشگران «دانشگاه ایالتی آریزونا» نوعی پهپاد باد شونده ساخته اند که به خاطر انعطاف پذیری خود، بعد از برخورد با موانع صدمه نمی بیند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، اگر تاکنون تلاش کرده باشید یک پهپاد را هدایت کنید، می دانید که پهپادها همیشه در نهایت به دیوارها، درختان یا هر چیز دیگری برخورد می کنند و اغلب در این فرایند صدمه می بینند. یک پهپاد جدید آزمایشی که بدنه آن باد شونده و به شکلی ایربگ دار است، از موانع رد می شود و حتی می تواند به آنها بچسبد.
این پهپاد معروف به «سوبار»(SoBar) توسط پژوهشگران «دانشگاه ایالتی آریزونا»(ASU) ساخته شده است. قطعات الکترونیکی «سوبار» مانند پهپادهای معمولی، سفت و سخت هستند و قاب نایلونی محکم آن که روکش پلی اورتان دارد، قابل باد کردن است.
طراحی سوبار به آن امکان می دهد که نه تنها به صورت بی ضرر از دیوارها بپرد، بلکه بدون صدمه دیدن به سطوح افقی برخورد کند. پژوهشگران با در نظر گرفتن این توانایی، پهپاد را به یک گیره نصب شده در بخش پایین آن مجهز کردند که از فنرهای ورقه ای فولادی قرار گرفته در یک آستین نایلونی بادی ساخته شده است.
هنگامی که گیره بشدت روی جسمی مانند شاخه فشار داده می شود، فنرهای صاف قبلی به صورت خودکار پایین می آیند و در اطراف آن قفل می شوند و سوبار را در جای خود نگه می دارند. این بدان معناست که پهپاد می تواند به صورت نامحدود در آن مکان قرار بگیرد و با معلق بودن، قدرت باتری خویش را افزایش دهد. فنرهای مکانیکی، از هیچ نیرویی برای باز یا بسته شدن استفاده نمی کنند.


هنگامی که زمان ترک کردن مأموریت فرا می رسد، یک محرک یکپارچه، آستین متصل به گیره را باد و سفت می کند و سبب می شود که فنرهای محصور شده به پیکربندی صاف خود بازگردند. فقط حدود سه میلی ثانیه طول می کشد تا گیره به اجسام بچسبد و کمتر از سه ثانیه طول می کشد تا خودش را رها کند.
پژوهشگران امیدوارند که فناوری سوبار را در نهایت بتوان برای کاربردهایی مانند عملیات جستجو و نجات در محل وقوع بلایای طبیعی مورد استفاده قرار داد. پهپاد در این شرایط امکان دارد به حرکت کردن در فضاهای تنگی مجبور شود که در آنها احتمال برخورد با آوار یا سایر خرابه ها وجود دارد.
«ونلونگ ژانگ»(Wenlong Zhang)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: پهپادها برای انجام دادن طیف گسترده ای از وظایف، به تعامل فیزیکی با محیط اطراف خود احتیاج دارند. یک بدنه نرم نه تنها نیروی لازم را برای ایجاد انعطاف پذیری در مقابل برخورد جذب می کند، بلکه با مواد لازم برای مانورهای پویا هم سازگار می شود.
این پژوهش، در مجله «Soft Robotics» به چاپ رسید.
در ویدئوی زیر می توانید مانور سوبار را در کنار یک دیوار ببینید.



منبع:

1402/02/04
15:25:12
5.0 / 5
421
تگهای خبر: آزمایش , الكترونیكی , باتری , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است