آزمایش اولین كپسول حاوی چند دارو بر روی انسان

داروهای یك هفته در یك كپسول!

داروهای یك هفته در یك كپسول!

با فناوری: محققان موسسه درمانی ˮلیندراˮ برای اولین بار یك كپسول كه قابلیت رساندن تدریجی دوزهای مختلفی از دارو را دارد و بعد از ورود به معده به شكل ستاره درمی آید، بر روی انسان آزمایش كردند.



به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، مصرف چند قرص در هر روز می تواند عذاب آور باشد. اما با وجود توسعه كپسول جدید، امكان دارد بزودی یك جایگزین مناسب برای این شیوه عذاب آور پیدا شود.

یك سیستم آزمایشی توسط محققان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) توسعه یافته كه میزان مورد نیاز از داروهای یك هفته را در یك كپسول می ریزد و به تدریج آنها را به بدن می رساند و الان در نخستین مطالعه بالینی، نتایج امیدواركننده ای نشان داده است.

این سیستم توسط دانشمندان MIT، همراه با محققانی از بیمارستان های بریگهام و بیمارستان زنان برای نخستین بار در سال 2016 ارائه شد و هم اكنون توسط شركت درمانی "لیندرا"(Lyndra) توسعه یافته و مورد آزمایش قرار گرفته است.

در توضیح اینكه این تكنولوژی چطور كار می كند باید اظهار داشت كه همه چیز از یك تركیب ستاره ای شكل شروع می گردد كه دارای شش بازوی پلیمری دشوار می باشد و هر بازو، حاوی یك دارو است.

این بازوها در یك هسته الاستیك زیست تخریب پذیر جا می گیرند. هنگامی كه این شش بازو در هسته الاستیك قرار گرفتند، می توان این سازه را داخل یك كپسول ژلاتین استاندارد قرار داد و قورت داد.

ژلاتین كپسول بعد از رسیدن به معده، حل می شود، ازاین رو سازه ستاره ای آزاد می گردد. این ستاره در حالت عادی خود برای خروج از معده بسیار بزرگ است، اما به اندازه ای محكم هم نیست كه یك انسداد تولید كند.

سپس تا یك هفته یا بیشتر(بسته به اینكه ستاره چگونه ساخته شود)، بازوها به مرور داروها را آزاد می كنند و توسط معده جذب می گردد.

با اتمام دارورسانی، بازوها و هسته هم آن قدری هضم و كوچك شده اند كه به راحتی همراه با مدفوع خارج شوند.

قبلا این سیستم بر روی خوك ها آزمایش شده بود و با موفقیت توانسته بود داروی مالاریا را به این حیوانات برساند و به صورت همزمان سه نوع ویروس كش دیگر را هم وارد بدن آنها كرد.

حالا "لیندرا" آنرا برای برای نخستین بار روی انسان آزمایش كرده است.

هشت فرد سالم در مطالعه بالینی اخیر شركت داشتند كه هر كدام یك كپسول را قورت دادند. هر كپسول به نوبه خود حاوی مجموعا 50 میلی گرم هیدروكلراید ممانتین (داروی مورد استفاده برای درمان بیماری آلزایمر) بود كه میزانی است كه باید در طول یك هفته، روزانه 7 میلی گرم استعمال شود.

بعد از گذشت یك هفته، محققان متوجه شدند كه این دارو توسط بدن شركت كنندگان به خوبی و با همان روتین روزانه جذب و متابولیزه شده است. هرگونه عوارض جانبی هم كه پدیدار شد، بسیار خفیف بود.

"جیووانی تراورسو" متخصص گوارش در بیمارستان بریگهام و بیمارستان زنان و یكی از موسسین "لیندرا" اظهار داشت: این مطالعه بالینی نشان داده است كه فرمول دارویی "یك بار در هفته" ما می تواند به راحتی در معده جا خوش كند و به تدریج، روزانه دوز مشخصی از دارو را تحویل دهد.

وی اضافه كرد: این سیستم، راه را برای مطالعه تحویل كنترل شده و ثابت داروهای اسكیزوفرنی، آلزایمر و خیلی از بیماری های دیگر هموار می كند.




1397/08/26
15:33:58
5.0 / 5
4795
تگهای خبر: آزمایش , تكنولوژی , تولید , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

از آخرین تحولات دنیای فناوری آگاه شوید و دانش خود را افزایش دهید

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است