كلانتری خبر داد:
احیای دریاچه بختگان و ارومیه توسط ۲ دانشگاه
به گزارش با فناوری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از احیای ۲ دریاچه ارومیه و بختگان توسط دانشگاههای شریف و شیراز اطلاع داد.
به گزارش با فناوری به نقل از مهر، عیسی كلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در دومین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها و پژوهشگاههای كشور اظهار داشت: امروز انواع و اقسام مشكلات گریبانگیر مردم و محیط زیست شده است.
وی اضافه كرد: اگر بخواهیم قانون را عمل شود و وظیفه سازمان محیط زیست را اجرایی نماییم باید دو صنعت كشور تعطیل شود.
كلانتری با اشاره به اینكه امروزه مشكلاتی داریم اما از سوی دیگر، بزرگترین پژوهشگاههای كشور را هم در اختیار داریم، اضافه كرد: این مشكلات می تواند به واسطه پژوهشگاهها برطرف شوند.
وی تصریح كرد: خود صنعت نفت نمی داند با نفت چكار كند و روزی چندین هزار بشكه نفت را می سوزاند.
به قول رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بزرگترین پژوهشگاههای ما در حوزه نفت می باشد ولی در این حوزه مشكلات بسیاری وجود دارد.
كلانتری اضافه كرد: مردم كشور در تابستانها و زمستانها گرفتار مسمومیت های حاصل از سوخت می شوند.
وی با اشاره به اینكه زندگی مردم در خطر است، اظهار داشت: ما باید تیرماه امسال ۶ روز را تعطیل می كردیم چونكه بیشتر آلودگی ها از جانب خود مردم تولید می گردد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح كرد: مشكلاتی كه بوجود آمده به علت عرضه طرح های ناقص بوده كه سلامتی انسان را تهدید می كند و این نیاز به چاره دارد.
به گفته كلانتری متاسفانه پس از روسیه، ما بالاترین شدت مصرف انرژی را داریم و كشورهایی مثل امارات، عربستان و... ۶۰ درصد پائین تر از كشور ما، انرژی مصرف می كنند.
وی با اشاره به اینكه اگر به كنوانسیون پاریس عمل نماییم توسعه كشور به خطر می افتد، اضافه كرد: ما بزرگترین هدر دهنده انرژی هستیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مورد احیای دریاچه ارومیه خاطرنشان كرد: ما در حوزه محیط زیست مصمم هستیم كه از تجربیات خوب دانشگاهها استفاده نماییم مثل دریاچه ارومیه كه با برنامه ریزی های دقیق احیا خواهد شد و تا ۶-۷ سال آینده تراز آب دریاچه تامین می گردد.
كلانتری در این خصوص از محققان دانشگاه شریف تشكر و قدردانی كرد.
وی تصریح كرد: چند ماه گذشته قراردادی با دانشگاه شیراز داشتیم كه قرار شد مشكلات آب و هوایی را برطرف كنند.
به گفته وی دانشگاه شیراز مسئول علمی بهبود وضعیت گردو غبار و احیای دریاچه بختگان است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاكید بر اینكه دانشگاهها باید به كمك بیایند، افزود: دانشگاهها باید وارد عمل شوند و مشكلات آب را در كشور حل كنند.
وی با اشاره به اینكه سازمان ملل می گوید كشورهایی كه كمتر از هزار و ۷۰۰ متر مكعب آب داشته باشند بحران آن كشور شروع شده اظهار داشت: حالا ۷۰ میلیون جمعیت كشور ما كمتر از ۷۰۰ متر مكعب آب دارند و این نشان داده است كه ما همواره با مشكل آبی روبرو می باشیم و در دنیا بعنوان بالاترین مصرف كننده آب تجدیدپذیر شناخته شده ایم؛ ما باید كمتر از ۴۰ درصد آب مصرف نماییم.
كلانتری اضافه كرد: هم اكنون هم به صورت متوسط ۱۸ درصد بارندگی كم شده و این گونه فشارها روی كشورها ما است.
وی با تاكید بر لزوم رفع مشكلات كشور به واسطه دانشگاهها اظهار داشت: دانشگاهیان باید مصیبت هایی كه ما با تصمیم گیری های اشتباه و عوامفریبانه بر سر كشور آورده ایم را برطرف كنند و در مقابل تصمیم گیری های آینده مسئول باشند. اگر دستگاهها به این تصمیمات بی تفاوت باشند نمی شود؛ این جرأت و جسارت به دانشگاهها بر می گردد تا در اصلاح و تصمیم گیری ها موثر عمل كنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه كرد: در جهان سوم این گونه است كه سیاستمداران به فكر خود هستند. از این رو باید دانشگاهیان وارد عمل شوند.
كلانتری با تاكید بر لزوم داشتن تصمیم سازی های علمی اضافه كرد: كشور به منطقه ای رسیده كه تصمیمات منطقه ای عمل نمی نماید. قانونگذار نیازمند كلاس های آموزشی است.
وی تصریح كرد: ما ارزش زیادی برای طبیعت قائل هستیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب