تشخیص اوتیسم در كودكان با نظارت بر مردمك چشم و ضربان قلب

تشخیص اوتیسم در كودكان با نظارت بر مردمك چشم و ضربان قلب

به گزارش با فناوری دو دانشمند علوم اعصاب با همكاری دو پزشك ˮبیمارستان كودكان بوستونˮ(Boston Children؛s Hospital) آمریكا در مطالعه اخیرشان یك الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه داده اند كه می تواند احتمال مبتلا شدن به ˮاوتیسم ˮو ˮسندروم رتˮ در كوكان را با نظارت بر آماس مردمك چشم و ضربان قلب آنها شناسایی كند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا، اختلالات طیف اوتیسم مانند "سندرم رت"(Rett syndrome) معمولاً در سنین پایین و خرسالی شناسایی می شود اما حالا دانشمندان علوم اعصاب با همكاری پزشكان بیمارستان كودكان بوستون سیستم هوش مصنوعی توسعه داده اند كه به باور آنها توسط این سیستم می توان با نظارت بر مردمك چشم و ضربان قلب كودكان این اختلال ها را زودتر از پیش تشخیص داد.
سندرم رت از اختلالات نادر ناشی از مشكلات رشد مغزی است كه از رشد طبیعی نوزادان جلوگیری می كند. نوزادان مبتلا به این سندروم تا سن پنج ماهگی رشدی طبیعی دارند اما بین شش تا ۴۸ ماهگی گرفتار مشكلات تنفسی پیش رونده و چند مشكل دیگر همچون مشكلات حركتی می شوند.
به صورت معمول، پزشكان با بررسی رفتار، حرف زدن و حركت قادر به تشخیص اختلال طیف اوتیسم(ASD) كودكان در زمان خردسالی هستند اما به لطف یك الگوریتم یادگیری ماشینی كه توسط دانشمندان علوم اعصاب بیمارستان كودكان بوستون بوجود آمده است، تشخیص اختلالات طیف اوتیسم مانند سندرم رت امكان دارد خیلی زودتر از آنچه تابحال بوده تشخیص داده شود.
"مایكلا فاگیولینی"(Michela Fagiolini)، "پیترو آرتونی"(Pietro Artoni) دانشمندان علوم اعصاب با همكاری "تاكائو هنش"(Takao Hensch) و "چارلز نلسون"(Charles Nelson) پزشكان بیمارستان كودكان بوستون پژوهشگران این مطالعه اعلام كردند كه توسط این الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی به راحتی می توانند ناهنجاری های آماس مردمك چشم و ضربان قلب كودكان را شناسایی كنند. ناهنجاری های آماس مردمك چشم و ضربان قلب دو عامل مهم در تشخیص اختلالات طیف اوتیسم در خردسالی هستند.
طی این مطالعه پژوهشگران موش های دارای جهش ژنتیكی كه سبب سندرم رت می شوند را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند كه موش های مبتلا به این اختلال قبل از آنكه علایم رفتاری این اختلال آشكار شود، دارای ناهنجاری هایی در آماس مردمك چشم و ضربان قلب هستند. بعد از مشاهده این علایم پژوهشگران یك شبكه عصبی را برای تشخیص ناهنجاری های مردمك چشم توسعه دادند. آنها سپس از این هوش مصنوعی برای آزمایش ۳۵ كودك دختر مبتلا به سندروم رت استفاده كردند و در عین حال گروهی دیگر را كه شامل ۴۰ كودك دختر سالم بودند را هم مورد بررسی قرار دادند. بعد از انجام آزمایشات دریافتند كه سیستم هوش مصنوعی مذكور با دقت حدود ۸۰ درصد و با شناسایی علایم مذكور قادر به تشخیص سندروم رت در كودكان یك و دو ساله است.
پژوهشگران اعتقاد دارند كه سیستم مذكور می تواند ابزار مناسبی برای نظارت بر آماس مردمك چشم و ضربات قلب در نوزادان هم باشد و توسط آن می توان حتی وجود این اختلال در نوزادان را هم تشخیص داد.
یافته های این مطالعه در مجله" PNAS" منتشر گردید.



1398/05/13
19:42:59
5.0 / 5
4898
تگهای خبر: آزمایش , پژوهش , ربات , هوش مصنوعی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است