ثبت عكس رنگی از دومین دنباله دار بین ستاره ای
با فناوری: تلسكوپ ˮجمنایˮ(Gemini observatory) بتازگی موفق به ثبت تصویر رنگی از دومین دنباله دار بین ستاره ای شده است.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، ستاره شناسان در بررسی های جدید خود موفق شدند دومین جرم(دنباله دار) میان ستاره ای را رصد كنند.
ستاره شناسان، یك ستاره دنباله دار را رصد كرده اند و احتمال می دهند این ستاره، دومین جرم میان ستاره ای باشد كه تابحال كشف شده است.
این جرم موسوم به "C/۲۰۱۹ Q۴"، اولین بار در ۳۰ اوت سال جاری توسط "گنادی باریسف"(Gennady Borisov)، ستاره شناس اوكراینی در رصدخانه "MARGO" دیده شده بود. سرعت و خط سیر این ستاره دنباله دار نشان داده است كه از بیرون منظومه شمسی آمده است.
حالا تلسكوپ جمنای موفق به ثبت تصویری رنگی از این دنباله دار شده است.
"اندرو استفان"(Andrew Stephens) از رصدخانه "جمنای" اظهار داشت: ثبت این تصویر به سبب توانایی جمنای در ثبت سریع مشاهدات امكان پذیر شد.
ستاره شناسان دریافتند كه این جرم، بیرون از "مسیر حركت ظاهری سالانه خورشید نسبت به زمین" یا "دایرةالبروج" قرار دارد و با زاویه ۴۰ درجه و سرعت ۱۵۰ هزار كیلومتر بر ساعت به سمت داخل منظومه شمسی در حال حركت است.
جزئیات مسیر حركت این جرم جدید نیز به صورت دقیق تر، توسط "داوید فارنوچیا" (Davide Farnocchia)، پژوهشگر ناسا، در "مركز مطالعات اجرام نزدیك به زمین ناسا" (CNEOS) مورد بررسی قرار گرفت.
فارنوچیا اظهار داشت: سرعت بالای حركت این ستاره دنباله دار نشان داده است كه این جرم آسمانی باردیگر به فضای میان ستاره ای بازخواهد گشت.
دنباله دار
دنباله دار یك گلولهٔ برفی كیهانی است كه از گازهای منجمد، سنگ و گرد و غبار ساخته شده است. ساختار دنباله دار شامل سه بخش هسته، گیسو و دم است. هسته بخش مركزی آن است و از گرد و غبار و گاز و یخ ساخته شده است. وقتی كه دنباله دار نزدیك خورشید می شود، یخ های موجود در هستهٔ آن تبخیر می شود و تبدیل به ابر بزرگی پیرامون دنباله دار می شود كه گیسو نام دارد.
منبع: با فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب