محققان در پی یك پیری بی دردسر هستند
افزایش عمر مگس ها با تركیب 3 دارو
با فناوری: یك تركیب دارویی متشكل از سه دارویی كه قبلاً در انسان مورد استفاده قرار گرفته اند، طول عمر مگس های میوه را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، فرآیندها و مكانیسم های مختلف و پیچیده به پیری مرتبط هستند و دانشمندان همواره به دنبال كشف یك اكسیر جادویی برای مقابله با آن و كشف بیماری های مربوط به افزایش سن هستند.
حالا تحقیقات جدیدی به سرپرستی كالج دانشگاهی لندن و انستیتوی زیست شناسی و پیری مكس پلانك بیشتر از هر زمانی به این مهم نزدیك شده اند. آنها توانسته اند طول عمر مگس های میوه را با استفاده از یك تركیب دارویی سه گانه ساخته شده از داروهایی كه روی انسان هم استفاده می شوند ۴۸ درصد بالا برند.
دكتر "خورخه كاستیلو-كوآن" نویسنده این پژوهش می گوید: با افزایش امید به زندگی، ما شاهد افزایش بیماری های در رابطه با افزایش سن هستیم. بدین سبب نیاز فوری به یافتن راه هایی برای بهبود سلامتی بدن در سنین پیری وجود دارد. در اینجا با مطالعه مگس های میوه كه بسیار سریع تر از انسان پیر می شوند دریافتیم كه یك داروی تركیبی كه فرآیندهای مختلف سلولی را هدف قرار می دهد، می تواند راهی مؤثر برای كند كردن روند پیری باشد.
سه داروی سازنده این تركیب جادویی شامل لیتیوم است كه بعنوان یك تثبیت كننده خُلقی استفاده می شود، ترامتینیب(trametinib) كه یك داروی سرطانی است كه آنزیم های MEK۱ و MEK۲ را مهار می كند و راپامایسین(rapamycin) كه تنظیم كننده سیستم ایمنی بدن است كه توسط باكتری هایی تولید می شود كه برای نخستین بار در یك نمونه خاك از جزیره ایستر پیدا شد و پژوهشگران دریافتند كه موجب بهبود یادگیری و حافظه در موش ها می شود.
هر سه دارو در مطالعات قبلی به صورت جداگانه نشان داده بودند كه طول عمر مگس های میوه(Drosophilia) را می افزایند و هر دارو طول عمر مگس های میوه را بطور متوسط ۱۱ درصد افزایش می داد. اما طول عمر آنها در مطالعه جدید بعد از تركیب دو دارو حدود ۳۰ درصد افزایش یافت و در زمان تركیب و استفاده هر سه دارو به ۴۸ درصد رسید.
بنظر می رسد كه این تركیب دارویی بجای اینكه فقط توانایی تجمیع درصدهای افزایش طول عمر مگس های میوه را داشته باشد، بیشتر از مجموعه درصدهای آنها عمل می كند. در عین حال، هر یك از این سه دارو مكمل یكدیگر هستند و عوارض جانبی یكدیگر را كم می كنند.
بعنوان نمونه پژوهشگران خاطرنشان كردند كه راپامایسین به خودی خود می تواند در متابولیسم چربی تاثیری مشابه با مقاومت به انسولین در افراد داشته باشد، اما آنها می گویند بنظر می رسد كه لیتیوم این اثر منفی را خنثی می كند.
با این وجود اثرات ضد پیری تجمعی این تركیب دارویی در درجه اول به سبب داروهای فعال در مسیرهای سیگنالینگ جداگانه در شبكه سنجش مواد مغذی است. این شبكه واكنش بدن را نسبت به تغییرات در سطح مواد مغذی تنظیم می كند و مهمتر از آن، فقط در مگس های میوه یافت نمی گردد، بلكه در همه موجودات از كرم ها گرفته تا انسان یافت می شود.
پژوهشگران با هدف نهایی آزمایش این تركیب دارویی روی انسان، ابتدا به درك بهتر نحوه عملكرد داروها و ارزیابی اثرات آنها بر روی كل بدن می پردازند. سپس امیدوارند كه آزمایش هایی را انجام دهند كه حیوانات پیچیده تری مانند موش ها را پیش از آزمایش های انسانی مورد آزمایش قرار دهند.
"لیندا پارتریج" یكی از پژوهشگران این مطالعه می گوید: شواهد زیادی وجود دارد كه نشان داده است كه پولی قرص ها(polypill) كه قرص های تلفیقی از مقدار كمی از داروهای گوناگون هستند، می توانند بعنوان دارویی برای جلوگیری از بیماری های در رابطه با پیری مؤثر باشند. گروه های تحقیقاتی برای درك مكانیسم پروسه پیری تلاش می كنند و به دنبال یافتن راه هایی برای كمك به مردم برای طول عمر بیشتر هستند. ما در تلاش نیستیم كه مرگ را فریب دهیم، بلكه به مردم كمك می نماییم در سال های پایانی زندگی خود سالم و عاری از بیماری باشند.
این نخستین باری نیست كه پژوهشگران با استفاده از یك تركیب دارویی طول عمر یك موجود را تقریباً دو برابر می كنند. سال قبل یك تیم تحقیقاتی طول عمر یك كرم میكروسكوپی را افزایش داد. جالب آنكه راپامایسین یكی از سه دارویی بود كه در آن مطالعه نیز استفاده شد.
این مطالعه جدید در مجموعه مقالات آكادمی ملی علوم (PNAS) انتشار یافته است.
منبع: با فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب