مصرف ویتامین د به تنهایی برای پیشگیری از شكستگی استخوان كافی نیست

مصرف ویتامین د به تنهایی برای پیشگیری از شكستگی استخوان كافی نیست

به گزارش با فناوری جدیدترین بررسی روی مطالعات تابحال انجام شده نشان داده است مصرف ویتامین د به تنهایی باعث جلوگیری از شكستگی استخوان نمی گردد، بلكه باید با كلسیم همراه باشد و در این صورت هم نمی توان پیشگیری كامل از آنرا انتظار داشت.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از مدیكال اكسپرس، نتایج یك بررسی جدید نشان داده است كه مصرف كلسیم و ویتامین د امكان دارد به افراد مسن كمك نماید تا خطر شكستگی استخوان را مهار كنند، اما مصرف این ویتامین به تنهایی این كار را انجام نمی دهد.
تجزیه و تحلیل ۲۸ مطالعه نشان داد كه بزرگسالان مسن تر با سطح ویتامین د بالاتر در خون، كمتر از دیگران گرفتار شكستگی لگن یا شكستگی های دیگر استخوان ها می شوند.
اما این مورد در مطالعاتی كه اثرات استفاده از مكمل های ویتامین د را آزمایش كرده بودند، متفاوت بود. آنها هیچ مدركی در خصوص اینكه ویتامین دی به تنهایی خطر شكستگی در بزرگسالان را می كاهد، عرضه نكرده بودند.
در مقابل، آزمایشاتی كه تلفیقی از كلسیم و ویتامین د را آزمایش كرده بودند، اثرات محافظتی بیشتری را نشان دادند.
دكتر "رابرت كلارك" استاد اپیدمیولوژی و پزشك عمومی دانشگاه آكسفورد و محقق ارشد این بررسی اظهار داشت: درمان تركیبی با كلسیم و ویتامین د خطر شكستگی لگن را تا یك ششم كاهش داده و از مصرف ویتامین د به تنهایی سودمندتر بود.
این یافته ها كه به صورت آنلاین در پایگاه JAMA Network Open انتشار یافته است، حرف آخر در مورد ویتامین د و شكستگی ها نیست. بعضی از آزمایشات در حال بررسی مصرف ویتامین د با دوز بالا در افرادی هستند كه بیشتر در معرض خطر شكستگی استخوان قرار دارند. اما طبق گفته های "كلارك" هم اكنون هیچ مدركی در خصوص كارایی آن وجود ندارد.
به قول بنیاد ملی پوكی استخوان آمریكا(NOF)، فقط در ایالات متحده حدود ۵۴ میلیون نفر دارای توده استخوانی یا پوكی استخوان هستند كه می تواند منجر به شكستگی شود. تخمین زده می شود كه بعد از سن ۵۰ سالگی، نیمی از زنان و یك چهارم مردان به علت پوكی استخوان گرفتار شكستگی استخوان شوند.
كلسیم برای ساخت و حفظ استخوان های قوی بسیار مهم می باشد، در حالیكه ویتامین د به بدن كمك می نماید، كلسیم جذب نماید و از عملكرد عضلات پشتیبانی می كند.
"بت كیتچین" كه در این مطالعه مشاركت نداشته است، اظهار داشت: وقتی صحبت از بروز شكستگی در افراد مبتلا به پوكی استخوان می شود، مكمل ها نمی توانند كار خاصی انجام دهند.
وی كه استاد علوم تغذیه در دانشگاه آلاباما در بیرمنگام است، اضافه كرد: انتظار اینكه ویتامین د و كلسیم به تنهایی مانع از شكستگی شوند، غیر واقعی است.
به قول وی، افراد برای كمك به حفظ توده استخوانی و تقویت ماهیچه ها به ورزش منظم نیاز دارند. ورزش هایی مانند دویدن، طناب زدن یا رقصیدن می تواند به حفظ تراكم استخوان كمك نماید. همینطور ورزش هایی كه سبب تقویت قدرت عضلات شده یا تعادل را بهبود می بخشند، می توانند به كاهش خطر سقوط و افتادن روی زمین و در نهایت شكستگی استخوان كمك نماید.
به قول NOF، عدم استعمال دخانیات و عدم مصرف مشروبات الكلی هم برای پیشگیری از شكستگی استخوان بسیار مهم می باشد.
"كیچین" اظهار داشت: بعد از تشخیص پوكی استخوان، امكان دارد داروهایی كه سبب مهار شكستگی استخوان یا تقویت استخوان می شوند، ضروری باشند. همینطور باید اقدامات لازم برای ایمن سازی خانه صورت گیرد تا فرد در صورت افتادن گرفتار شكستگی نشود.
در مطالعات انجام شده توسط تیم "كلارك" به صورت كلی هرچه سطح ویتامین د در خون بالاتر باشد، احتمال شكستگی هم كمتر می شود، اما به تنهایی باعث عدم شكستگی نمی گردد.
البته "كیتچین" تاكید كرد كه مقادیر بالای ویتامین د در خون می تواند نشانگر چیز دیگری باشد.
وی تصریح كرد: تعداد كمی از مواد غذایی حاوی ویتامین د هستند. درعوض، بدن هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید، آنرا سنتز می كند. بعنوان مثال افرادی كه ویتامین د زیادی دارند، احیانا زمان زیادی را در خارج از خانه می گذرانند.
این بررسی همینطور شامل ۱۱ مطالعه است كه ویتامین د را به تنهایی آزمایش كرده اند و شش آزمایش كه ویتامین د و كلسیم را با هم آزمودند. میانگین سنی شركت كنندگان در این مطالعات بین ۶۲ تا ۸۵ سال بوده است.
به صورت كلی افرادی كه كلسیم و ویتامین دی دریافت نمودند، خطر شكستگی لگن در آنها ۱۶ درصد كمتر از دیگران بود و خطر مبتلا شدن به هرگونه شكستگی استخوان در آنها شش درصد كمتر بود.
اگر زیاد لبنیات، سبزیجات و غذاهای غنی از كلسیم مصرف نمی كنید، امكان دارد به مكمل نیاز داشته باشید.
بر اساس گزارش NOF، بزرگسالان جوان تر از ۵۱ سال باید در روز ۱۰۰۰ میلی گرم كلسیم مصرف كنند. همینطور افراد جوان تر از ۵۰ سال باید روزانه ۴۰۰ تا ۸۰۰ واحد بین المللی(IU) ویتامین د دریافت نمایند، در حالیكه سالمندان به ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ IU نیاز دارند. با این وجود سفارش ها در مورد مصرف ویتامین د متفاوت می باشد.



1398/10/03
12:46:31
5.0 / 5
4440
تگهای خبر: آزمایش , دانشگاه , شركت , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است