بررسی تاثیرگذاری یك سیاه چاله بر یك كهكشان نزدیك به زمین
با فناوری: ناسا بتازگی تصویری از كهكشان مارپیچی ˮان. جی. سی 4258ˮ (NGC 4258) ثبت كرده است كه این كهكشان به سبب داشتن دو بازوی جالب بسیار مشهور شده است.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از تك اكسپلوریست، ناسا بتازگی به نمایش تصاویر خارق العاده ای از یك كهكشان در فاصله ۲۳ میلیون سال نوری از زمین پرداخته است. این كهكشان برای برخورداری از دو بازوی مارپیچی اضافی از شهرت خاصی برخوردارست كه در نور پرتو ایكس، اپتیكال و رادیویی می درخشند.
در این تصویر داده های ثبت شده توسط تلسكوپ پرتو ایكس چاندرا به رنگ آبی و داده های رصدخانه آرایه بسیار بزرگ به رنگ بنفش و داده های تلسكوپ فضایی هابل به رنگ زرد و داده های مادون قرمز تلسكوپ اسپیتزر به رنگ قرمز درآمده اند. بررسی جدید این بازوهای غیرعادی نشان داده كه امواج شوك مشابه انفجار صوتی هواپیماهای فراصوت، مقادیر بسیار زیادی از گاز معادل حدود ۱۰ میلیون خورشید را گرم می كنند.
داده های رادیویی نیز نشان داد كه یك ابرسیاه چاله عظیم در مركز NGC ۴۲۵۸ به تولید جت های پرقدرت ذرات پرانرژی می پردازد.
تصویر پرتو ایكس چاندرا به نمایش حباب هایی از گاز داغ در بالا و پایین صفحه كهكشان پرداخته است.
این حباب ها نشان می دهند بیشتر گازی كه در ابتدا در دیسك كهكشان بوده، تا میلیونها درجه حرارت دیده و توسط سیاه چاله به مناطق خارجی پرتاب شده اند.
پرتاب گاز از دیسك توسط سیاه چاله دارای نتایج مهمی برای سرنوشت این كهكشان است.
پژوهشگران برآورد كرده اند كه همه گاز باقیمانده در ۳۰۰ میلیون سال آینده كه در مقیاس زمان كیهانی بسیار كوتاه است، به بیرون پرتاب خواهد شد، مگر اینكه این ذخیره به صورتی باردیگر پر شود.
از آنجایی كه بیشتر گاز دیسك تابحال به بیرون پرتاب شده، گاز كمی برای شكل گیری ستارگان جدید باقیمانده است.
پژوهشگران از داده های اسپیتزر برای تخمین ستارگانی كه در مركز كهكشان NGC ۴۲۵۸ با نرخ ۱۰ برابر كمتر از راه شیری در حال شكل گیری هستند، استفاده كردند.
از آنجایی كه كهكشان NGC ۴۲۵۸ نسبتا به زمین نزدیك است، ستاره شناسان می توانند نحوه تاثیرگذاری سیاه چاله بر آنرا با جزئیات دقیق بررسی نمایند.
منبع: با فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب