تحقیقات دانشگاه هلندی نشان داد
شاید ادرار بهترین كود برای پرورش گیاه در مریخ باشد
به گزارش با فناوری محققان هلندی می گویند كه با عنایت به شرایط سخت انتقال كود به مریخ، ادرار انسان می تواند به پرورش گیاه در سیاره سرخ كمك نماید.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، اگر انسان روزی موفق به ساخت سكونت گاه های مریخی شود، باید به دنبال پرورش گیاه در این سیاره باشد. از طرفی، حمل كود به مریخ كار بسیار دشواری است. بدین سان محققان به دنبال چاره ای برای این مشكل بودند و اخیرا دریافتند كه "ادرار انسان" می تواند عملكرد خوبی را بعنوان یك كود داشته باشد.
در سال ۲۰۱۶ میلادی تعدادی از پژوهشگران دانشگاه " واخِنینگِن"(Netherland) هلند در تلاش بودند كه گیاهان قابل خوردن را در یك محیط شبیه ساز مریخ و ماه كشت دهند. در آن زمان به تأثیر استفاده از ادرار برای بهبود رشد گیاه پی بردند.
از آنجائیكه رشد گیاه در گلخانه های مریخی نیازمند آب و فضای زیادی است محققان هلندی به تازگی برای اطمینان از تأثیر ادرار روی رشد گیاه، به بررسی ماده "استرووایت"(struvite) پرداختند كه ماده فسفات معدنی است و محققان آنرا از ادرار انسان به دست آوردند.
محققان هلندی در آزمایشات گلخانه ای، به كاشت بذرهای لوبیا سبز در خاك شبیه ساز مریخ و ماه و خاك زمینی پرداختند. در نیمی از این بذرها، ۱۵ گرم ماده استرووایت اضافه شده بود و در نیمی دیگر هیچ افزودنی استفاده نشده بود.
تمامی دانه ها روزانه آبیاری شدند و روزها در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد و شب ها در دمای ۱۸ درجه سانتی گراد نگهداری شدند.
همزمان با جوانه زدن گیاهان، طول آنها مورد بررسی قرار گرفت. در نتیجه این فرایند، محققان دریافتند كه گیاهان بارور شده با ماده استرووایت، رشد بیشتری داشتند.
در نهایت، از خاك شبیه ساز مریخ لوبیای قابل استفاده برداشت شد. ولی زمان برداشت این لوبیا در مقایسه با خاك زمینی و خاك شبیه ساز ماه، یك هفته بیشتر طول كشید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب