تأثیر متفاوت كرونا بر بدن كودكان و بزرگسالان

تأثیر متفاوت كرونا بر بدن كودكان و بزرگسالان

پژوهشگران چینی در مطالعه اخیرشان دریافته اند علایم اولیه كووید-19 مانند تب، استفراغ و اسهال در كودكان مبتلا به بیماری نسبت به بزرگسالان بیشتر است و معمولاً سه تا چهار روز بعد از درمان بهبود می یابند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از هلث لاین، تحقیقات چندانی در مورد کودکان مبتلا به بیماری کووید-۱۹ انجام نشده است اما مطالعه جدید پژوهشگران چینی چشم انداز تازه ای از تشخیص زودتر و کنترل بیماری کووید-۱۹ در کودکان عرضه کرده و می تواند به پزشکان در تشخیص زودتر این بیماری در کودکان کمک نماید.
این مطالعه توسط گروهی از پژوهشگران چینی به سرپرستی "زیهویی ژو"(Xihui Zhou) از بیمارستان دانشگاه "شیان جیائوتونگ"(Xi’an Jiaotong University) انجام شد و طی آن محققان چینی داده های بالینی ۳۴ کودک بیمار مبتلا به کووید-۱۹ بین ۲۷ ژانویه و ۲۳ فوریه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. سن این بیماران یک ماه تا ۱۲ سال بود و در چهار بیمارستان در چین بستری بودند. خصوصیات بالینی و اپیدمیولوژیکی بیماران برپایه داده های جمعیت شناسی، تاریخچه پزشکی، آزمایش های انجام شده، یافته های رادیولوژی و اطلاعات درمانی مورد بررسی قرار گرفت. از بین بیمارانی که مورد مطالعه قرار گرفتند، ۱۴ نفر پسر و ۲۰ نفر دختر بودند. در این بین، ۱۸ درصد از بیماران دارای علایم خفیف کووید-۱۹ و ۸۲ درصد دیگر دارای علایم متوسط این بیماری بودند. برخلاف بیماران بالغ، تب و سرفه شایع ترین علایم اولیه در کودکان مبتلا به این بیماری بود و بیماران معمولاً طی ۳ تا ۴ روز بعد از درمان بهبود یافته بودند.
محققان دریافتند "کدورت شیشه مات" در بیمار بزرگسالان شایع است. اما این کدورت در کوکان بیمار نادر بود. در رادیولوژی، نمای گراند گلاس یا کدورت شیشه مات(Ground-glass opacity) یک یافته غیراختصاصی در سی تی اسکن است که به شکل یک کدورت مه آلود خویش را نشان داده است و ساختارهای زیرین خود، برونش ها و عروق ریوی، را نامشخص نمی سازد. این نما نشان دهنده پرشدگی قسمتی از فضاهای هوایی ریه ها توسط اگزودا یا ترانسودا است، همینطور می تواند به دنبال ضخیم شدگی بینابینی ریه ها یا بر روی هم خوابیدن بخشی از کیسه های هوایی ریه هم ایجاد گردد. علاوه بر این کودکان بیمار اغلب برای مدت زمان نسبتاً کوتاهی در بیمارستان بستری بودند. همه این کودکان بیمار بعد از مدت کوتاهی بستری در بیمارستان، مرخص شدند و تنها در بعضی موارد کودکان تنها ۱۰ روز در بیمارستان بستری بودند و بعد از آن مرخص شدند.
محققان هیچ مدرکی در مورد انتقال این بیماری از کودکان به بزرگسالان پیدا نکردند. اما آنها اخطار دادند که سیاستگذاران باید خطر انتقال خوشه ای این بیماری در خانواده هایی که کودکان آنها مبتلا به این ویروس هستند را در نظر داشته باشند و تصمیم هایی برای جلوگیری و کنترل اپیدمی اتخاذ کنند.
دکتر "دیمیتار مارینوف"(Dimitar Marinov) استادیار گروه بهداشت و اپیدمیولوژی "دانشگاه پزشکی وارنا"(Medical University in Varna، Bulgaria) در بلغارستان اظهار داشت: شایع ترین علایم در کودکان مبتلا به این بیماری همانند بزرگسالان همچنان تب است اما علایم دیگر مانند سرفه مرطوب، استفراغ و اسهال در کودکان مبتلا بسیار بیشتر از بزرگسالان است. سرفه در بزرگسالان مبتلا به این بیماری معمولاً خشک است و بزرگسالان به ندرت گرفتار استفراغ می شوند. این مطالعه یک مرتبه دیگر غیرقابل پیشبینی بودن این بیماری را نشان داد.
دکتر "تینا چوپرا"(Teena Chopra) استاد بیماری های عفونی "دانشکده پزشکی دانشگاه ایالتی وین"(Wayne State University’s School of Medicine) اضافه کرد: مطالعه جدید این واقعیت را نشان داده است که نکات زیادی در مورد پاتوژن موجود در این بیماری وجود دارد که ناشناخته است و نکات بسیاری وجود دارند که می بایست مورد بررسی قرار گیرند. آنچه جالب است این است که کودکان [بررسی شده در این مطالعه] بر خلاف بزرگسالان مبتلا به این بیماری علایم شدید این بیماری را نداشتند و بیشتر آنها علایم خفیف یا متوسط داشتند.
یافته های این مطالعه در مجله " PLOS Medicine" منتشر گردید.




منبع:

1399/04/02
14:01:36
5.0 / 5
2478
تگهای خبر: آزمایش , پژوهش , تحقیقات , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است