یافته هایی درباره مكانیسم ساختاری اتصال گیرنده های كروناویروس

یافته هایی درباره مكانیسم ساختاری اتصال گیرنده های كروناویروس

پژوهشگران انگلیسی در مطالعه اخیرشان مكانیسم ساختاری اتصال گیرنده های ویروس كرونا را توضیح داده اند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از تکنولوژی نتورکز، مطالعه پژوهشگران "موسسه فرانسیس کریک"(Francis Crick Institute‎) لندن که در مجله "نیچر"(Nature) انتشار یافته است، نشان داده پروتئین میخ مانند موجود بر روی سطح کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ در هنگام تماس با گیرنده ویروس انسانی " آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین"(ACE۲) می تواند حداقل ۱۰ حالت ساختاری متمایز را اتخاذ کند.
این بینش جدید در مورد مکانیسم عفونت سبب می شود تا دانشمندان تحقیقات بیشتری را جهت آگاهی از این مساله و مطالعات مربوط به واکسن ها و روش های درمانی انجام دهند.
سطح کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲(ویروسی که موجب ایجاد کووید-۱۹ می شود) در پروتئین هایی به نام میخ پوشانده شده است که ویروس را قادر می سازد سلول های انسانی را آلوده کنند.
این عفونت زمانی آغاز می شود که پروتئین میخ مانند به گیرنده های سطح سلول آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین متصل می شود و در مراحل بعدی، سرعت عملیات انتشار ژنوم ویروس به سلول سریع تر می شود. با این وجود، ماهیت دقیق نحوه اتصال آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ ناشناخته مانده است. در این مطالعه جهت بررسی مکانیسم اتصال بین آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین و پروتئین مذکور، پژوهشگران موسسه فرانسیس کریک، روند ۱۰ ساختار متمایز را توصیف کردند که با مراحل مختلف اتصال گیرنده و ایجاد بیماری مرتبط هستند.
پژوهشگران این مطالعه پیش از به دام انداختن اشکال مختلف پروتئین با روش انجماد سریع در اتان مایع، مخلوطی از پروتئین میخ مانند و آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین را انکوبه کردند. سپس این نمونه ها را با بهره گیری از میکروسکوپ الکترونی کرایو(cryo-EM) بررسی کردند و دهها هزار تصویر با وضوح بالا از مراحل مختلف اتصال به دست آوردند.
آنها مشاهده نمودند که پروتئین میخ مانند مخلوطی از ساختارهای بسته و باز است که بعد از اتصال آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین در یک ناحیه باز، پروتئین میخ مانند مذکور بازتر می شود و منجر به یک سری تغییرات ساختاری مطلوب می شود و سلول را برای اتصال بعدی آماده می کند. هنگامی که پروتئین میخ مانند در هر سه محل اتصال به آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین متصل می شود، هسته مرکزی آن در معرض دید قرار می گیرد که این مساله ممکنست به ویروس کمک نماید تا در غشای سلولی بماند و موجب عفونت شود.
"دونالد بنتون"(Donald Benton) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: با بررسی کامل این موضوع، ما قادر به توصیف ساختارهای میخ مانندی که مخصوص کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ هستند، شدیم.




منبع:

1399/06/29
14:53:44
5.0 / 5
2036
تگهای خبر: پژوهش , تحقیقات , تكنولوژی , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است