شناسایی سیاره فوق سوزان كه در آن آهن به گاز تبدیل می شود
ماهواره اكتشافی چیپوس آژانس فضایی اروپا موفق به شناسایی سوزان ترین و داغ ترین سیاره در خارج از منظومه شمسی شده كه به دور ستاره ای دیگر می چرخد.
به گزارش با فناوری به نقل از نیواطلس، سیاره مورد اشاره که در فاصله ۳۲۲ سال نوری از زمین قرار دارد، در صورت فلکی ترازو واقع شده و WASP-۱۸۹ b نام گذاری شده است.
ستاره شناسان این سیاره را به سیاره مشتری در منظومه شمسی تشبیه کرده اند که البته از آن بسیار سوزان تر بوده و گرمای آن در حدی است که آهن در سطح سیاره مذکور بخار شده و به گاز مبدل می شود.
تا به حال بیشتر از ۴۰۰۰ سیاره در خارج از منظومه شمسی شناسایی شده و اطلاعاتی محدود در مورد شرایط آنها به دست آمده است. اما کشف سیاره ای با چنین درجه حرارت بالا در سطح آن تاکنون سابقه نداشته است.
این سیاره نخستین بار در ژانویه سال ۲۰۲۰ شناسایی شد و تغییرات رخ داده در منحنی نور آن در زمان عبور از برابر ستاره ای که به دور آن در حال چرخش است، باعث کشف خصوصیت های خاص آن شد.
سیاره WASP-۱۸۹ b ۱.۶ برابر مشتری بوده و ۲۰ برابر مشتری به ستاره ای که به دور آن می چرخد، نزدیک است. WASP-۱۸۹ b هر ۲.۷ روز یک مرتبه به دور ستاره اش می چرخد. این ستاره هم بسیار جوان، داغ و آبی رنگ است و تنها ۳۷۰ میلیون سال از عمر آن می گذرد. پهنای این ستاره ۲.۴ برابر زمین است و سرعت گردش آن به دور مدارش هم بالاست.
ستاره مذکور ۲۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم تر از زمین است و دمای WASP-۱۸۹ b هم به ۳۲۰۰ درجه سانتیگراد می رسد. لازم به ذکر است که نقطه جوش فلز آهن ۲۸۶۲ درجه سانتیگراد است.
منبع: با فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب