برج قابل استقرار تلسکوپ جیمز وب باز شد

برج قابل استقرار تلسکوپ جیمز وب باز شد

با فناوری: تلسکوپ فضایی ˮجیمز وبˮ یک قدم به تکمیل پروسه نصب صفحات محافظ خورشیدی خود نزدیک تر شد.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، این رصدخانه بزرگ و جدید در روز چهارشنبه ۲۹ دسامبر( ۸ دی)، با موفقیت "مجموعه برج قابل استقرار "(deployable tower assembly) یا (DTA) خودرا گسترده کرد. این میله ۱.۲ متری دو نیمه تلسکوپ را به هم وصل می کند.
این برجک، میان قسمتی از تلسکوپ که آینه های بزرگ و تجهیزات علمی آنرا در بر دارد و منطقه ای به نام اتوبوس فضاپیما(spacecraft bus)، فاصله بوجود می آورد. اتوبوس فضاپیما حامل سیستم الکترونیکی و سیستم های پیشران آنست.
ناسا در اطلاعیه ای نوشت: این برجک، فضای مناسبی برای خنک شدن آینه ها و تجهیزات حساس فراهم می آورد تا قادر به تشخیص امواج فروسرخ باشند. این فاصله همین طور فضایی برای گسترده شدن کامل محافظ های خورشیدی بوجود می آورد.


مهندسان ناسا فرمان گسترده شدن برج قابل استقرار تلسکوپ "وب" را حوالی ساعت ۹: ۴۵ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۸: ۱۵ به وقت تهران) صادر کردند. کل این پروسه شش ساعت و ۳۹ دقیقه به طول انجامید و در ساعت ۴: ۲۴ ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۰: ۵۴ به وقت تهران) به پایان رسید.
تلسکوپ فضایی "جیمز وب" که در روز ۲۵ دسامبر(۴ دی) به فضا پرتاب شد حالا چهارمین روز خودرا در فضا می گذارند و تا به این لحظه ۴۲ درصد از مسیر به سمت نقطه لاگرانژ ۲ در مدار خورشید و در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری از زمین را پیموده است.



سخت افزار موسوم به "aft momentum flap"
حالا که برج قابل استقرار این تلسکوپ بطور کامل باز شده است مرحله بعدی آزاد کردن روکش محافظ خورشیدی و سخت افزاری به نام "aft momentum flap" است. این سخت افزار برای خنثی کردن قسمتی از فشارهای خورشیدی که به محافظ خورشیدی بزرگ وارد می شود مورد استفاده قرار می گیرد.
انتظار می رود هر دوی این اقدامات در روز پنجشنبه ۳۰ دسامبر انجام بگیرد و بعد از آن باز شدن محافظ های خورشیدی در روز جمعه ۳۱ دسامبر شروع شود.
قبل از این نیز در ایام گذشته جیمز وب دو مانور روشن شدن پیشران برای تصحیح مسیر را پشت سر گذاشت و آنتن خودرا راه اندازی نمود. این تلسکوپ در روز ۲۸ دسامبر باز کردن صفحات محافظ خورشیدی خودرا شروع کرد.
این مراحل راه اندازی که حالا در حال انجام می باشد نیازمند انجام عملیات های مکانیکی زیادی است که شکست آنها می تواند مساوی با شکست کل ماموریت باشد. ۳۴۴ نقطه شکست وجود دارد که همگی آنها طی دو هفته آینده انجام خواهند گرفت.




منبع:

1400/10/10
12:16:31
5.0 / 5
620
تگهای خبر: الكترونیكی , تلسكوپ , فضاپیما , مهندس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است