جشن بازی های المپیک زمستانی 2022 در مریخ
با فناوری: کاوشگر مریخی ˮتیان ون-1ˮ چین بتازگی سلفی خیره کننده ای توسط دوربین مدارگرد خود ثبت کرده است. این کاوشگر هنگامی که درحال حرکت بر فراز سیاره سرخ بود این فیلم را گرفته است و با این کار افتتاحیه بازی های المپیک زمستانی 2022 را در مریخ جشن گرفته است.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از چاینادیلی، در صورتیکه ورزشکاران از سرتاسر جهان در پکن گردهم آمده اند تا مهارت های خودرا در بازی های المپیک نشان دهند، کاوشگر مریخی چین موسوم به "تیان ون -۱" یک ویدیوی سلفی از فاصله ۳۲۵ میلیون کیلومتری از زمین بمنظور افتتاحیه این رویداد ورزشی بزرگ ارسال کرده است.
تیان ون-۱ نخستین ماموریت کاوش مریخ توسط چین است که شامل یک مدارگرد، یک فرودگر و یک سطح نشین است. در ویدئوی سلفی که توسط سازمان ملی فضایی چین انتشار یافته است، پرچم ملی چین و نشان های المپیک و پارالمپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن که پیش از پرتاب بر روی مدارگرد تیان ون- ۱ نصب شده بود، قابل مشاهده می باشد. این ویدئو توسط دوربین نصب شده بر روی مدارگرد تیان ون گرفته شده است. ابزار پایه سلفی از "کامپوزیت دارای حافظه شکل"(shape memory composite) تولید شده و تنها ۸۰۰ گرم وزن دارد. بازوی آن ۱.۶ متر طول دارد که می تواند خودرا در دمای مشخصی باز کند.
قبل از این، مدارگرد تیان ون-۱ در شب سال نو قمری با یک ویدیوی سلفی گرفته شده توسط دوربین خود، پیام تبریکی را به زمینیان ارسال کرده بود. تا چهار فوریه، این مدارگرد به مدت ۵۶۱ روز در مدار بوده است. مریخ نورد ژورونگ نیز به مدت ۲۵۹ روز مریخی است که فعالیت می کند و در مجموع ۱۵۳۷ متر روی سطح این سیاره پیموده است.
تیان-ون ۱ در ماه فوریه سال قبل میلادی به مریخ رسید و در ماه مه، سطح نشین حامل مریخ نورد ژورونگ روی یک ناحیه به نام "یوتوپیا پلانیتیا"(Utopia Planitia) که دشت وسیعی در نیمکره شمالی مریخ است، فرود آمد. گرچه مریخ نورد ژورونگ برای یک ماموریت سه ماهه طراحی شده بود اما این مریخ نورد عملکرد خوبی داشت و توانست بیش از زمان مدنظر پژوهشگران در مریخ کاوش کند که این مساله پژوهشگران را شگفت زده کرد. در ضمن یک دوره چهار ماهه، این مریخ نورد توانست مسافتی در حدود بیش از ۱۰۰۰ متر از سطح مریخ را پیموده و از مناطق مختلف آن ناحیه بازدید کند.
در ماه سپتامبر سال قبل میلادی، ژرونگ توسط سازمان ملی فضایی چین(CNSA) به خواب زمستانی رفت. خورشید، فعالیت پروژه های جاری در سیاره سرخ را به تعویق انداخت و همه ی مریخ نوردهای موجود روی این سیاره به "حالت ایمن" وارد شدند. دلیل این کار این بود که خورشید در رویدادی به نام "مقارنه خورشیدی مریخ"(Mars solar conjunction) در حالت قرارگیری میان زمین و مریخ بود که این اتفاق، مانع از برقراری همه ارتباطات مستقیم می شد و ارتباط بین فضاپیما و زمین را به شدت مختل می کرد. در ماه اکتبر سال قبل میلادی باردیگر مریخ نورد چینی ها فعالیت خودرا از سر گرفت و ۲۰۰ متر دیگر از سطح مریخ و مسیری که ممکنست زمانی خط ساحلی یک اقیانوس باستانی بوده باشد را پیمود.
تیان-ون-۱ هفت محموله علمی با خود دارد که شامل دوربین هایی با وضوح متوسط و بالا برای نقشه برداری از مناطق بزرگ مریخ و عکسبرداری از سطح این سیاره است. علاوه بر آن رادار کاوش زیرسطحی MOSIR و رادار صوتی به جستجوی یخ در زیر سطح سیاره سرخ می پردازند. اهدافی که مورد کاوش قرار می گیرند شامل دهانه های برخوردی، آتشفشان ها و دره ها است. تیان-ون-۱ با خود یک طیف سنج کانی شناسی نیز دارد که با آن ترکیبات سطح سیاره سرخ را مورد بررسی قرار می دهد.
داده های به دست آمده از تیان -ون-۱ برای برنامه ریزی ماموریت های آینده به مریخ نیز مورد استفاده قرار می گیرد که همچون آنها می توان به ماموریت بازگرداندن نمونه از مریخ در سال ۲۰۲۸ اشاره نمود.
منبع: bafanavari.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب