آمریکا از لنز ماهواره لندست ۹

آمریکا از لنز ماهواره لندست ۹

به گزارش با فناوری به مناسبت انتشار داده های اخیر لندست ۹، ناسا نگاهی دقیق تر به بخشی از ایالت واشنگتن آمریکا از منظر لنز ماهواره لندست ۹ انداخته است.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از اس تی دی، داده های ماهواره لندست ۹ که در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ پرتاب شد، حالا در دسترس کاربران و محققان سراسر جهان است. این ماهواره به نقش حیاتی این برنامه در نظارت، درک و مدیریت منابع زمینی مورد نیاز برای حفظ حیات انسان ادامه خواهد داد.
این ماهواره که حاصل مشارکت ناسا و سازمان زمین شناسی آمریکا است، حامل دو ابزار علمی به نامهای تصویربردار عملیاتی زمین ۲ (OLI-2) و سنسور فروسرخ حرارتی ۲ (TIRS-2) است.
ابزار "تصویربردار عملیاتی زمین ۲" عملیات مشاهدات از سطح زمین را در باند مرئی، فروسرخ نزدیک و فروسرخ موج کوتاه انجام می دهد و "حسگر فروسرخ حرارتی ۲" هم تابش فروسرخ حرارتی یا گرمای ساطع شده از سطح زمین را اندازه گیری می کند.
این تصویر رنگ کاذب که در ۱۲ فوریه ۲۰۲۲ توسط ماهواره لندست ۹ ثبت شده است، با بهره گیری از ابزار فروسرخ نزدیک این ماهواره پردازش شده است. این ابزار اغلب برای برجسته کردن پوشش گیاهی که در نیمه پایینی تصویر مشهود است، استفاده می شود. مزارعی که هم اکنون کشت می شوند را میتوان به رنگ قرمز روشن مشاهده کرد، در صورتیکه مناطق بدون پوشش گیاهی به رنگ سبز و قهوه ای ظاهر شده اند. اشکال دایره ای که در سمت چپ و پایین تصویر قابل مشاهده هستند، مزارع آبیاری مرکز محور هستند. واشنگتن همچون ایالت های پیشرو در امر کشاورزی است و محصولات برتر آن سیب، شیر، سیب زمینی و گندم است.
رودخانه کلمبیا، بزرگترین رودخانه شمال غربی آرام، در این تصویر با رنگ مشکی قابل مشاهده می باشد. این رودخانه از کوه های راکی بریتیش کلمبیا در کانادا سرچشمه گرفته و از واشنگتن و اورگان می گذرد و سپس به اقیانوس آرام ریخته می شود. این رودخانه یکی از بزرگترین منابع انرژی برق آبی جهان است و ریزابه های آن، یک سوم انرژی آبی ایالات متحده را می سازند.
به رودهایی که بدون اینکه مستقیما به دریاچه، دریا یا اقیانوس بریزند به رودی بزرگ تر بپیوندند، "ریزابه" یا "شاخه رودخانه" گفته می شود. از طرف دیگر، به شاخه ای فرعی که از رود اصلی جدا شود و به آن بازنگردد، "شاخابه" گفته می شود.
از آنجاییکه آب مقدار مناسبی از تابش را جذب می کند، پهنه های آبی مانند رودخانه کلمبیا در تصویر سیاه به نظر می رسند. با این وجود، بعضی از پهنه های آبی یخی که در سمت چپ تصویر نقطه گذاری شده اند، به رنگ فیروزه ای دیده می شوند، چونکه یخ در ابزار فروسرخ نزدیک کمتر از طیف مرئی منعکس می شود.
پهنه آبی به هر انباشت قابل توجهی از آب، به صورت کلی روی سطح یک سیاره مثلاً زمین را گویند. عبارت پهنه آبی، معمولاً به انباشت حجم زیادی از آب، مانند اقیانوس ها و دریاها و دریاچه ها اطلاق می شود، اما می تواند شامل انباشت های کوچک آب، مانند آبگیرها و تالاب ها و چاله های آب هم بشود. بیشتر پهنه های آبی به صورت طبیعی بوجود آمده اند، ولی برخی از آنها ساخته دست بشر هستند.
نگاهی به جزئیات برنامه لندست ۹
جدید ترین ماهواره لندست ناسا چندی قبل از پایگاه فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا به فضا رفت تا به ماهواره لندست-۸ ملحق شود و برنامه ۵۰ ساله دیده بانی از زمین را ادامه دهد. دو ماهواره ی لندست-۹ و لندست-۸ قادرند هر هشت روز یک مرتبه به صورت کامل از زمین عکسبرداری کنند. داده های به دست آمده از این ماهواره ها به دانشمندان در مطالعه آب ها، یخچال ها و آتشسوزی های زمین کمک می نماید.
ماهواره لندست-۹ در تاریخ ۲۷ سپتامبر در ساعت ۲: ۱۲ ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۲۱: ۴۲ تهران) با موشک "اطلس V-۴۰۱" یا (Atlas V-401) از جایگاه پرتاب "space lunch complex 3" در "پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ" (VBG) کالیفرنیا، به فضا پرتاب شد. پرتاب این ماهواره توسط "برنامه خدمات پرتاب" (LSP) ناسا مدیریت شد. ماهواره "لندست ۹" مأموریت بررسی و تصویربرداری از زمین را بر عهده دارد.
این مأموریت به ادامه فعالیت بررسی و تصویربرداری از زمین که با پرتاب اولین ماهواره لندست در سال ۱۹۷۲ آغاز شد، می پردازد. داده های گردآوری شده کمک می کنند تا نقش مهم برنامه لندست در بررسی زمین ادامه یابد و به تصمیم گیرندگان کمک می نماید تا به مدیریت منابع ضروری مانند محصولات کشاورزی، منابع آب و جنگلها بپردازند.



1400/12/11
08:37:09
5.0 / 5
520
تگهای خبر: حسگر , خدمات , سیاره , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است