در گزارش با فناوری عنوان شد؛

شروع سال ۱۴۰۱ هجری خورشیدی

شروع سال ۱۴۰۱ هجری خورشیدی

به گزارش با فناوری با فرا رسیدن عید نوروز همه برای شروع یک سال جدید و قرنی متفاوت آماده می شوند تا سالی بهتر از سال قبل را تجربه کنند.



مرصاد جعفری به خبرنگار مهر در مورد تحویل سال ۱۴۰۱ با اشاره به اینکه از لحاظ نجومی لحظه تحویل سال، زمانی است که مرکز خورشید از دید ناظر زمینی در حرکت ظاهری سالانه خودش از نقطه اعتدال بهاری عبور می کند، اظهار داشت: سال جاری این لحظه یکشنبه ۲۹ اسفندماه ساعت ۱۹ و ۳ دقیقه و ۲۶ ثانیه رخ می دهد.
کارشناس نجوم با تکیه بر این که تقویم ایرانی یکی از دقیق ترین تقویم های جهان است و علت آن همزمانی شروع سال نو با یک پدیده نجومی است، اظهار داشت: در واقع تحویل سال، به شکلی تولد زمین به حساب می آید چونکه زمین یک دور کامل طی یکسال به دور ستاره اش چرخیده و آماده می شود تا چرخشی دیگر را به مدت ۳۶۵ روز آغاز کند.
جعفری اضافه کرد: در لحظه اعتدال بهاری طول روز و شب در سراسر زمین برابر است و در هر دو نیم کره زمین ۱۲ ساعت روز و ۱۲ ساعت شب خواهد بود.
لحظه سال تحویل؛ عبور ظاهری مرکز خورشید از نقطه اعتدال بهاری

نقطه اعتدال بهاری کجاست؟!
وی اضافه کرد: در واقع اعتدال بهاری از تلاقی دو دایره وسیع «استوای سماوی» (ادامه استوای زمین در آسمان با مرکزیت ناظر زمینی یا مرکز زمین) و «دایره البروج» (مسیر ظاهری حرکت خورشید در آسمان یا همان صفحه نداری زمین) که با هم زاویه ۲۳ و نیم درجه در آسمان می سازند، ایجاد می شود.
چرا روز یکم فروردین، فردای سال تحویل است؟
به گفته وی، مبدا سال جدید شمسی، سال تحویل است که همان لحظه عبور ظاهری مرکز خورشید از نقطه اعتدال بهاری است. هر زمان که لحظه سال تحویل پس از نیمروز (ساعت ۱۲) باشد، فردای آن روز، یکم فروردین و روز اول سال جدید خواهد بود (همانند امسال) و زمانی که لحظه سال تحویل قبل از ظهر باشد (قبل از ساعت ۱۲)، همان روز یکم فروردین خواهد بود.
سال ۱۴۰۱؛ آغاز قرن جدید
جعفری با اشاره به اینکه عموم مردم به اشتباه، سال قبل را آخر قرن می دانستند، اظهار داشت: در حقیقت سال جاری آخر قرن ۱۴ شمسی است و قرن جدید از اول فروردین ماه ۱۴۰۱ آغاز می شود.
به گفته کارشناس نجوم، معمولا شروع سال جدید بر مبنای مبدا تقویم است ازاین رو نخستین روز از اولین قرن، روز جمعه اول فروردین ماه ۱۳۰۱ بوده است و با محاسبه ای ساده مشخص می شود که آخرین روز قرن چهاردهم، ۲۹ اسفند سال ۱۴۰۰ است و یکم فروردین ۱۴۰۱، اولین روز قرن ۱۵ شمسی خواهد بود. ازاین رو اول فروردین مصادف است با آغاز قرن پانزدهم.
وی ضمن اشاره به سایر رویدادهای قابل رصد در فروردین ماه اظهار داشت: سحرگاه اول فروردین ماه در افق شرقی سه سیاره مریخ، سیاره زهره و زحل در نزدیکی هم در آسمان قابل رؤیت هستند.


منبع:

1401/01/01
12:53:39
5.0 / 5
517
تگهای خبر: سیاره , هارد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است