تایید ارتباط مبتلاشدن به آلزایمر با باکتری های دهان

تایید ارتباط مبتلاشدن به آلزایمر با باکتری های دهان

یک مطالعه جدید ارتباط پیشرفت آلزایمر با باکتری های موجود در دهان را تایید کرده است.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، محققان دریافته اند که موش های آلوده به نوع خاصی از باکتری های دهان در مقایسه با حیوانات غیر آلوده، علایم آلزایمر را سریع تر نشان می دهند.
یک نوع رایج از باکتری های دهان در رابطه با بیماری دهانی با التهاب عصبی و پیشرفت بیماری آلزایمر مرتبط دانسته شده است. این تحقیق که ازطریق یک تیم بین المللی از دانشمندان انجام شده است، بر طبق شواهد قبلی است که سلامت ضعیف دهان و دندان را با زوال عقل و تخریب عصبی مرتبط می کند.
این ایده که بیماری لثه در شروع یا پیشرفت بیماری آلزایمر نقش دارد، فرضیه ای است که در حاشیه تحقیقات زوال عقل قرار دارد. اما در چند سال قبل تعداد فزاینده ای از دانشمندان آغاز به جدی گرفتن این ایده کرده اند و مطالعات به آرامی آغاز به بررسی این ارتباط کرده اند.
اغلب تحقیقات تا حالا بر روی راه های احتمالی است که یک باکتری به نام پی جی(Porphyromonas gingivalis) که باکتری مسئول بیشتر بیماریهای لثه است، می تواند بطور مستقیم یا غیرمستقیم بر مغز تأثیر بگذارد. این مطالعه جدید تمرکز خودرا بر روی نوع دیگری از باکتری های دهان به نام اف ان(Fusobacterium nucleatum) معطوف کرد که حجم آن در حضور بیماری لثه، دهان و دندان افزایش می یابد.
تحقیقات جدید در یک مجموعه آزمایش های جدی روی حیوانات نشان داد که چگونه باکتری Fn می تواند تکثیر سلول های ایمنی در مغز را افزایش دهد. سپس مشاهده شد که این پاسخ التهابی سبب تسریع پیشرفت آلزایمر در حیواناتی می شود که برای مدل سازی این بیماری پرورش داده شده اند.
"جیک جینکون چن" از دانشکده دندانپزشکی دانشگاه "تافتز" توضیح داد: در این مطالعه، لابراتوار ما برای نخستین بار متوجه شد که Fn می تواند التهاب سیستمیک بوجود آورد و حتی به بافت های سیستم عصبی نفوذ و علایم و نشانه های بیماری آلزایمر را تشدید کند.
البته این یافته ها بصورت مستقیم نشان نمی دهد که این باکتری دهانی بطور مستقیم سبب بیماری آلزایمر می شود. در عوض، پژوهشگران می گویند این باکتری با تحریک پاسخ های التهابی در مغز، پیشرفت بیماری آلزایمر را تسریع و تظاهرات رفتاری و پاتولوژیک آنرا تشدید می کند.
اما چندین سوال هنوز بی پاسخ مانده است، خصوصاً در مورد این که این باکتری دقیقا چگونه موجب لطمه مستقیم به بافت مغز می شود. این مطالعه جدید هیچ اثری از Fn در بافت مغز پیدا نکرد که به این فرضیه می افزاید که نوعی پاسخ التهابی به پاتوژن درحال عبور از مغز است و بر تخریب عصبی تأثیر می گذارد.
این مطالعه به دو پروتئین بالقوه پیش التهابی فعال شده توسط Fn اشاره می کند که قبلا با تخریب عصبی مرتبط بوده اند. این روش قابل قبولی را ارائه می دهد که بوسیله آن باکتری های دهان می توانند پیشرفت بیماریهای مغزی مانند آلزایمر را تسریع کنند. اما هنوز خیلی زود است که بگوییم این یافته ها منجر به یک درمان جدید برای آلزایمر می شوند.
در نهایت، "چن" می گوید که یافته های تیمش باید نشانه ای برای پزشکان باشد تا به سلامت دهان در بیماران، خصوصاً آن هایی که با مراحل اولیه اختلال شناختی مواجهند، توجه نمایند. او معتقد می باشد که درمان موثر بیماری دهان و لثه می تواند پیشرفت بیماری هایی مانند آلزایمر را کند نماید.
وی ادامه داد: مطالعات ما نشان میدهد که باکتری Fn می تواند حافظه و مهارت های تفکری را در موش ها بوسیله مسیرهای سیگنالی خاص کم کند. این یک علامت هشدار برای پژوهشگران و پزشکان است. آزمایش روی بار باکتریایی و درجه علایم می تواند روزی راهی برای اندازه گیری اثرات این باکتری و مدیریت درمان برای کند کردن پیشرفت بیماری دهان و لثه و آلزایمر شود.
این مطالعه جدید در مجله Frontiers in Aging Neuroscience انتشار یافته است.



1401/04/24
17:38:17
5.0 / 5
640
تگهای خبر: آزمایش , پژوهش , تحقیقات , حافظه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است