واکنش اعجاب انگیز جنین در رحم به خاطر طعم کلم برگ!
با فناوری: با فناوری: آزمایشی که روی جنین ها درون رحم انجام شد، نشان داد که آنها نسبت به طعم غذاهایی که مادران می خورند، واکنش نشان می دهند.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، پژوهش جدیدی نشان داده است که نوزادان در صورتیکه هنوز در رحم هستند، به طعم های مختلف واکنش نشان می دهند. پژوهشگران "دانشگاه دورام" (Durham University) انگلستان، اسکن چهاربعدی سونوگرافی ۱۰۰ زن حامله را مورد بررسی قرار دادند تا ببینند که نوزادان متولدنشده بعد از قرار گرفتن در معرض طعم های غذایی که توسط مادرانشان خورده می شود، چگونه واکنش نشان می دهند.
نتایج این پژوهش نشان داد که جنین ها بلافاصله بعد از خوردن هویج توسط مادرشان، لبخند می زنند اما وقتی مادرها کلم برگ را خوردند، واکنشی حاکی از انزجار نشان دادند.
یافته ها نشان می دهند که آن چه زنان حامله می خورند، ممکنست بر اولویت های چشایی نوزادان بعد از تولد تأثیر بگذارد. اگر این نتایج کاملا تایید شوند، می توانند پیامدهایی را برای ایجاد عادات غذایی سالم به همراه داشته باشند.
پژوهش های پیشین نشان داده اند که نوزادان می توانند بوسیله استنشاق و بلعیدن مایع آمنیوتیک در رحم مادر خود، بچشند و بو بکشند. در هر حال، این مطالعات بر طبق نتایج بعد از زایمان انجام شده اند.
در عوض، این گروه پژوهشی با ارزیابی واکنش های نوزادان به طعم ها قبل از تولد، آزمایش کردند که آیا نوزادان می توانند در رحم مادر خود طعم ها را بچشند یا خیر. آنها ۱۰۰ زن حامله بین ۱۸ تا ۴۰ ساله را انتخاب کردند و اسکن چهاربعدی سونوگرافی آنها را در هر دو هفته ۳۲ و ۳۶ حاملگی انجام دادند.
به زنان ۲۰ دقیقه قبل از هر اسکن، یک کپسول حاوی ۴۰۰ میلی گرم پودر هویج و ۴۰۰ میلی گرم پودر کلم برگ داده شد. پژوهشگران از آنها خواستند که از هیچ غذا یا نوشیدنی طعم دار دیگری که می تواند بر واکنش نوزادان تأثیر بگذارد، استفاده نکنند. در همین حال، تعدادی از زنان گروه کنترل شده، هیچ کدام از این کپسول ها را نداشتند.
نتایج این آزمایش نشان داد که فقط مقدار کمی از طعم هویج یا کلم برگ برای تحریک واکنش جنین کافی است.
هنگامی که زنان هویج مصرف کردند، جنین ها در اسکن لبخند زده بودند اما زمانی که آنها کپسول کلم برگ را مصرف کردند، جنین ها انزجار را در چهره خود نشان دادند.
"بیضا اوستون" (Beyza Ustun)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: دیدن واکنش نوزادان متولدنشده به طعم کلم برگ یا هویج هنگام اسکن و به اشتراک گذاشتن آن لحظات با والدین واقعا اعجاب انگیز بود.
پروفسور "بنویست شال" (Benoist Schaal)، پژوهشگر "دانشگاه بورگوندی" (University of Burgundy) فرانسه و یکی از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: یافته ها نشان می دهند که طیف گسترده ای از محرک های شیمیایی، بوسیله رژیم غذایی مادر به محیط جنین منتقل می شوند. این مساله می تواند نتایج مهمی را برای درک ما در مورد رشد گیرنده های چشایی و بویایی و ادراک و حافظه در رابطه با آن داشته باشد.
یافته های این پژوهش نشان می دهند که آن چه زنان حامله می خورند، ممکنست بر اولویت های چشایی نوزادان آنها بعد از تولد تأثیر بگذارد.
اوستون افزود: ما باتوجه به این نتایج باور داریم که قرار گرفتن مکرر در معرض طعم ها قبل از تولد می تواند به ایجاد اولویت های غذایی بعد از زایمان کمک نماید. این مساله می تواند هنگام فکر کردن به پیام هایی که در مورد تغذیه سالم و امکان اجتناب از غذا هنگام از شیر گرفتن ارائه می شوند، مهم باشد.
این گروه پژوهشی حالا مطالعه بعدی خودرا روی همان نوزادان بعد از زایمان آغاز نموده اند تا ببینند که آیا واکنش آنها به غذا در رحم با واکنش فعلی آنها یکسان است یا خیر.
پروفسور "جکی بلیست" (Jackie Bliessett)، پژوهشگر "دانشگاه آستون" (Aston University) و یکی از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: می توان استدلال کرد که قرار گرفتن مکرر در معرض طعم قبل از تولد ممکنست به ترجیح دادن طعم هایی منجر شود که بعد از زایمان تجربه می شوند. به عبارت دیگر، قرار دادن جنین در معرض طعم هایی مانند کلم برگ که کمتر مورد پسند هستند، ممکنست بدین معنا باشد که وی در رحم به آن طعم ها عادت می کند.
گام بعدی پژوهشگران، بررسی این مساله است که آیا جنین ها به مرور زمان واکنش های منفی کمتری را نسبت به این طعم ها نشان می دهند یا خیر. اگر این مساله صحت داشته باشد، به پذیرش بیشتر آن طعم ها در زمانی می انجامد که نوزادان برای اولین بار آنها را بیرون از رحم می چشند.
منبع: با فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب