این روزها به هر سمتی نگاه کنیم انبوهی از جعبه های کارتنی کوچک و بزرگ را می بینیم. جعبه هایی که ما را به سمت صنعت کارتن سازی می کشاند.
کارخانه کارتن سازی
این روزها به هر سمتی نگاه کنیم انبوهی از جعبه های کارتنی کوچک و بزرگ را می بینیم. جعبه هایی که ما را به سمت صنعت کارتن سازی می کشاند. امروزه هزاران تولید کننده کارتن کوچک و بزرگ در سطح دنیا وجود دارد. صنعت کارتن سازی ، پا به پای تولید و تجارت الکترونیک رشد می کند چرا که هیچ محصولی به بازار فروش ارائه نمیگردد مگر آنکه نیاز به بسته بندی داشته باشد.
تاریخچه کارتن سازی :
مورخان بر این باورند که مقوا نخستین بار در چین اختراع شد و سپس رفته رفته به شکل کارتن های چند لایه و موج امروزی درآمد در دوران امپراتوری های شرقی سای لون با اختراع کاغذ ، خدمت بزرگی به جامعه بشری کرد. از آن روز تا به الان کاغذ به رنگ ها و شکل های مختلفی درآمده است. امروزه نیز مقوا و کارتن ، به عنوان محصولات جانبی کاغذ نقش به سزایی را در دنیای مدرن ایفا می کنند و تعداد بسیاری کارخانه تولید کارتن در گوشه و کنار دنیا در حال فعالیت هستند.
آشنایی با شغل کارتن سازی :
شغل کارتن سازی را می توان یکی از پراهمیت ترین مشاغل دنیا دانست. با گسترش تولید و شرکت های تولید برای عرضه محصولات خود نیاز به بسته بندی آنها به وجود آمد. بخش عمده ای از بسته بندی محصولات توسط جعبه های کارتنی ، در ابعاد کوچک یا بزرگ صورت میگیرد. رشد تجارت الکترونیک و کسب و کارهای آنلاین بر اهمیت حرفه کارتن سازی افزوده است.
اهمیت کارتن سازی در حوزه صادرات چند برابر می شود زیرا کالاهای صادراتی برای پیمودن مسافت های طولانی نیاز به بسته بندی های مقاوم تری دارند و کارتن ها باید نقش مهمی در محافظت از آنها ایفا کنند.
شغل کارتن سازی در ایران یکی از مشاغل درآمدزا می باشد. محبوبیت این حرفه افراد زیادی را به سمت راه اندازی کارخانجات کارتن سازی در تهران کشانده است. شروع حرفه کارتن سازی در سطوح مختلف امکان پذیر است . می توانید به جای راه اندازی یک کارخانه تولید کارتن بزرگ ، ابتدا از یک کارگاه کوچک شروع کنید و این کار را در ابعاد محدود انجام دهید.
انواع کارتن ها کدام اند؟
در یک کارخانه کارتن سازی انواع مختلفی از کارتن ها ساخته و روانه بازار می شوند. از کارتن نازک جعبه پیتزا گرفته تا کارتن های ضخیم و مقاوم بسته بندی لوازم سنگینی مانند یخچال و ماشین لباسشویی. تنوع در تولید کارتن ، انتخاب های گوناگونی را پیش روی متقاضیان قرار می دهد.
یکی از انواع کارتن های بسته بندی ، کارتن لمینتی می باشد. بر روی این مدل کارتن می توان طرح های باکیفیتی چسباند و جعبه های زیبایی تولید کرد. انواع دیگری از کارتن ها ، کارتن های سه لایه و پنج لایه هستند. این نوع کارتن ها ضخامت و مقاومت بالایی دارند و در بسته بندی محموله های سنگینی مثل یخچال یا گاز استفاده می شوند.
از انواع دیگر کارتن ها می توان به کارتن های نیمه شکاف دار ، کارتن های آبمیوه و شیر ، دایکاتی ، سینی شکل ، تلسکوپی ، پنجره ای و ... اشاره کرد.تنوع در تولید کارتن بسیار گسترده می باشد.
مزایای کارتن سازی :
مزایا و فواید کارتن سازی بسیار می باشد. یکی از مهم ترین مزیت های آن کمک به حفظ محیط زیست می باشد. زیرا تجزیه پذیر هستند و مانند پلاستیک و نایلون در طبیعت باقی نمی مانند. بنابراین استفاده از کارتن در بسته بندی محصولات به جای پلاستیک فواید محیط زیستی بسیاری دارد. البته این نکته را بدانید که تنها برای بار اول از درختان در کارتن سازی استفاده می شود . پس از آن کارتن های تولید شده و مصرفی را به خمیر تبدیل کرده و دوباره ازآنها کارتن های جدیدی می سازند که این روش از قطع بیشتر درختان جلوگیری می کند.
دستگاه های کارتن سازی :
در کارخانه کارتن سازی از چندین نوع دستگاه استفاده می شود. که در میان آنها دستگاه برش یکی از ضروری ترین ابزارها می باشد. از دیگر دستگاه های کارتن سازی می توان دستگاه چاک زن ، دایکات ، لمینت ساز ، تسمه کش ، منگنه کوب و دستگاه چاپ اشاره کرد. هر کدام از این دستگاه ها قیمت های متفاوتی و انواع مختلفی دارند که بنا به نیاز انتخاب و استفاده می شوند.
کارتن سازی در ایران :
در کشور ما مراکز تولیدی کارتن در سطوح مختلفی در حال فعالیت می باشند و سهم بزرگی را در اقتدار کشور ما ایفا می کنند. شرکت های کارتن سازی با تولید ، پخش و فروش کارتن ها به کمک آنها می شتابند و در بسته بندی و عرضه مشتری پسند محصولات همگام با شرکت های تولیدی پیش می روند. شما اگر صاحب کسب و کار هستید می توانید کارتن را به صورت عمده از شرکت چاپم کن خریداری نمایید.