در گفت وگو با با فناوری تاكید شد

بمب های شهری را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم

بمب های شهری را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم

به گزارش با فناوری، دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به اینکه برای کاهش ریسک باید از آموزش تا استفاده از فناوری را مورد توجه قرار دهیم، نخستین گام در این حوزه را شناسایی ساختمان های بحرانی عنوان نمود.


دکتر عبدالرضا سروقد مقدم در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به برگزاری نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، اظهار داشت: این رویداد از سه شنبه ۱۸ تا پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد از جانب پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله برگزار می گردد. نخستین دوره این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شد.
وی تمرکز این کنفرانس را بر زلزله های کلانشهرها با تکیه بر تهران عنوان نمود و افزود: دلیل این که در این کنفرانس بر مبحث زلزله تهران متمرکز شده، اینست که زلزله های اخیر بزرگ در دنیا واقعیاتی را نمایان کرده است و اگر چنین زلزله هایی در تهران رخ دهد، از آن جایی که رخداد زلزله بزرگ در تهران هم با تاخیر روبرو شده است، ما هم به همان موارد گرفتار خواهیم شد.
سروقد مقدم اظهار داشت: ازاین رو از روز اول این کنفرانس یک سالن به مسائل در ارتباط با زلزله های تهران مرتبط می شود. ساخت و ساز بر روی پهنه گسلی همچون مسائلی است که بر روی آن با حضور متخصصان و کارشناساس بحث و بررسی می شود.
دبیر علمی نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله ضمن اشاره به حضور سخنرانان کلیدی، اظهار نمود: یکی از سخنرانان از کشور چین بوده که مقرر است در این کنفرانس اعلام نماید چگونه کشور ترکیه قانع شده است برای بیمارستان هایی با ۱۰۰ تخت خواب حتما باید از تکنولوژی های جدید لرزه ای استفاده نمایند. چنین اقدامی در این کشور تبدیل به قانون شده و بر مبنای آن بیمارستان های دارای بیشتر از ۱۰۰ تخت موظف می باشند تا از فناوری هایی چون جداسازهای لرزه ای استفاده نمایند.
سروقد مقدم با تکیه بر این که ما در کشور هنوز نتوانسته ایم این امر را تبدیل به قانون نماییم، اضافه کرد: ما هنوز وزارت بهداشت را نتوانسته ایم قانع نماییم که برای بیمارستان ها از این تکنولوژی بهره مند شوند و ما می توانیم از تجارب این محققان استفاده نماییم که چگونه این کشورها توانسته اند قانونگذاران را مجاب به سیاست گذاری مناسب کنند.
این محقق حوزه زلزله تصریح کرد: در کنار آن محققانی از کشور سوییس، سیستم ها و تکنولوژی های جدید لرزه ای را مطرح خواهند کرد.
وی با اظهار امیدواری از این که در این کنفرانس ۳ روزه فضایی برای عرضه نظرات در مورد مسائل در ارتباط با زلزله فراهم می شود، اظهار نمود: در حوزه کاهش ریسک و مدیریت بحران تلاش می شود همه مسائل از آموزش افراد تا ارتقای ساختمان های موجود و برنامه ریزی برای مقاوم سازی زیر ساخت های شهری دیده شود تا در زمان وقوع زلزله، به صدمه پذیرتر شدن شهرها کمک نکنند.
این استاد پژوهشگاه زلزله تصریح کرد: یکی از مسائل مهم در این حوزه شناسایی سازه های بحرانی است. ما مشاهده می نماییم که بعضی از ساختمان ها پیش از وقوع زلزله فرو می ریزند، نمونه آن پلاسکو و متروپل است. این ساختمان های بحرانی که بعنوان «بمب های شهری» هستند، در گام اول باید شناسایی شوند.
سروقد مقدم، شناسایی این سازه های بحرانی را یک اقدام اورژانسی دانست و اظهار داشت: مسائل کشور در حوزه مخاطرات بسیار زیاد است، ولی مهم ترین اقدامات ما برای کاهش ریسک، شناسایی این سازه ها است.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا، نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش های برج میلاد برگزار می شود و تابحال بیشتر از ۴۵۰ مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفته است.




منبع:

1403/02/12
15:07:12
5.0 / 5
356
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , تكنولوژی , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است