یک روش جدید و سریع برای تولید باتری های سدیم-یون

یک روش جدید و سریع برای تولید باتری های سدیم-یون

به گزارش با فناوری، محققان کره جنوبی یک روش سریع و آسان را برای تولید مواد آند باتری های سدیم-یون ابداع نموده اند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا، یک گروه پژوهشی حوزه فناوری، فرآیندی را ابداع نموده اند که با استفاده از گرمایش القایی مایکروویو، آندهای کربن سخت را برای باتری های سدیم-یون آماده می کند.
به نقل از تک اکسپلور، یکی از باتری های ثانویه نسل بعدی، باتری سدیم-یون است که از سدیم به جای لیتیوم استفاده می نماید. فراوانی سدیم -عنصر اصلی نمک- ۱۰۰۰ برابر بیشتر از لیتیوم است و استخراج و تصفیه آسان تری دارد. علاوه بر این، واکنش پذیری پایین تر آن در مقایسه با لیتیوم به معنای پایداری الکتروشیمیایی بیشتر هنگام استفاده برای باتری هاست که سبب می شود برای فرایند شارژ و دشارژ سریع مطلوب تر باشد و در عین حال، عملکرد باتری را حتی در دماهای پایین حفظ کند.
علیرغم این مزایا، باتری های سدیم-یون به علت پیچیدگی فرایند تولید، با چالش های مهمی همچون چگالی انرژی کمتر و طول عمر کمتر در مقایسه با باتری های لیتیوم-یون روبه رو هستند. اندازه بزرگ تر یون های سدیم در مقایسه با لیتیوم، استفاده از کربن سخت را که پایه کنونی مواد آند است، به یک امر ضروری تبدیل می کند.
کربن سخت در طبیعت یافت نمی شود و بنابراین باید آنرا ساخت. فرایند آماده سازی بسیار پیچیده است و به مواد هیدروکربنی -اجزای اصلی گیاهان و پلیمرها- نیاز دارد که طی دوره های طولانی در یک محیط بدون اکسیژن و تحت دمای بیشتر از ۱۰۰۰ درجه سلسیوس گرم شوند. این فرایند «کربنیزاسیون» هم از نظر اقتصادی و هم از نظر زیست محیطی سنگین است لذا یک مانع بزرگ برای تجاری سازی باتری های سدیم-یون به حساب می آید.
از میان خیلی از گروه هایی که برای رفع این چالش تلاش می کنند، گروهی از محققان «موسسه تحقیقات الکتروتکنولوژی کره جنوبی»(KERI) روش گرمایش سریع را با استفاده از فناوری مایکروویو پیشنهاد کردند. آنها ابتدا از راه ادغام پلیمرها با مقدار اندکی از نانولوله های کربنی بسیار رسانا، لایه هایی را ایجاد کردند. سپس، یک میدان مغناطیسی مایکروویو را روی لایه ها اعمال کردند تا جریان هایی را در نانولوله های کربنی القاء کنند و لایه ها را به صورت انتخابی فقط در ۳۰ ثانیه تا بیشتر از ۱۴۰۰ درجه سلسیوس گرم کنند.
این گروه پژوهشی طی سال ها بررسی، فناوری ای را برای عملیات حرارتی یکنواخت لایه های نازک رسانا مانند فلزات با استفاده از میدان های مغناطیسی مایکروویو توسعه داده اند. این فناوری در فرآیندهای صنعتی مانند نمایشگرها و نیمه رساناها توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
کلید موفقیت این گروه پژوهشی در روش «مولتی فیزیک» آنها نهفته است. این شیوه به محققان کمک کرد تا درک عمیقی را از فرآیندهای پیچیده ای داشته باشند که وقتی یک میدان الکترومغناطیسی در پهنای باند مایکروویو به نانومواد اعمال می شود، یک فرایند جدید را برای تهیه مواد آند باتری سدیم-یون بوجود می آورد.
این گروه پژوهشی قصد دارند به تلاش خود برای بهبود عملکرد مواد آند و توسعه فناوری آن به منظور تولید انبوه مستمر لایه های کربن سخت با مساحت بزرگ ادامه دهند. آنها معتقدند که فناوری گرمایش القایی مایکروویو در زمینه های دیگر مانند ساخت باتری های حالت تمام جامد هم قابل استفاده می باشد اما این کار به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
این پژوهش در «Chemical Engineering Journal» به چاپ رسید.




منبع:

1403/07/23
08:14:39
5.0 / 5
53
تگهای خبر: ابداع , باتری , پژوهش , تحقیقات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است