نبرد میلیاردرها بر سر اینترنت ماهواره ای در هند

ایلان ماسک در مقابل موکش امبانی!

ایلان ماسک در مقابل موکش امبانی!

با فناوری: رقابت بین دو نفر از ثروتمندترین مردان جهان، ایلان ماسک و موکش امبانی، درحال شدت گرفتن است و آنها برای رویارویی در بازار اینترنت پهن باند ماهواره ای هند آماده می شوند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا، پس از این که دولت هند هفته گذشته اعلام نمود که اینترنت ماهواره ای پهن باند بجای مزایده بصورت اداری اختصاص داده می شود، نبرد بین این دو میلیاردر اوج گرفت.
به نقل از بی بی سی، ماسک قبل از این از مدل حراجی که امبانی را حمایت می کرد، انتقاد کرده بود. سرویس پهن باند ماهواره ای، دسترسی به اینترنت را در هر نقطه از پوشش ماهواره فراهم می آورد.
این مزیت، آنرا به گزینه ای قابل اعتماد برای مناطق دورافتاده یا روستایی تبدیل می کند که در آن خدمات سنتی مانند DSL که از خطوط تلفن یا کابل برای انتقال داده بهره می گیرد در دسترس نیست. همین طور به پر کردن شکاف دیجیتالی که به سختی قابل دسترسی است کمک می نماید.
تنظیم کننده مخابرات هند هنوز قیمتگذاری این سرویس را اعلام نکرده است و خدمات اینترنت ماهواره ای تجاری هنوز شروع شده است. با این وجود، طبق پیش بینی ها، مشترکان اینترنت ماهواره ای در هند تا سال ۲۰۲۵ به دو میلیون نفر خواهد رسید.
برخلاف اینترنت ماهواره ای استارلینک ایلان ماسک، که از ماهواره هایی در مدار پایین زمین(LEO) در فاصله ۱۶۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتری از سطح زمین برای سرویس دهی سریع تر بهره می برد، SES ماهواره هایی در مدار متوسط زمین(MEO) است که در ارتفاع بسیار بالاتری کار می کند که مقرون به صرفه تر است. سیستم گیرنده های روی زمین سیگنال های ماهواره ای را دریافت کرده و آنرا به صورت داده های اینترنتی پردازش می کنند.
استارلینک دارای ۶۴۱۹ ماهواره در مدار و چهار میلیون مشترک در ۱۰۰ کشور جهان است. او از سال ۲۰۲۱ قصد راه اندازی خدمات در هند را داشته است، اما موانع نظارتی موجب تأخیر در آن شده است.
خیلی از افراد می گویند اگر شرکت ایلان ماسک این دفعه وارد هند شود، کوشش های نخست وزیر نارندرا مودی(Narendra Modi) برای جذب سرمایه گذاری خارجی افزایش خواهد یافت.


همین طور به کوشش های دولت او برای برجسته کردن وجهه خود به عنوان طرفدار تجارت کمک کرده و با این ادعاها مقابله می کند که سیاست هایش به سود تاجران برجسته هندی مانند آقای امبانی است.
در صورتیکه مزایده ها در گذشته برای آن سودآور بوده است، دولت هند از تصمیم خود برای اختصاص طیف های ماهواره ای بصورت اداری این دفعه دفاع و ادعا می کند که با هنجارهای بین المللی مطابقت دارد.
گرت اوون(Gareth Owen)، تحلیلگر فناوری می گوید که طیف ماهواره ای بطور معمول بوسیله مزایده اختصاص نمی یابد، برای اینکه هزینه های مربوط به آن می تواند بر منطق مالی یا سرمایه گذاری در تجارت تأثیر بگذارد. در مقابل، اختصاص اداری تضمین می نماید که این طیف بطور عادلانه بین بازیکنان واجد شرایط توزیع می شود و به استارلینک نیز فرصتی برای ورود به رقابت می دهد.
اما شرکت ریلاینس(Reliance) امبانی می گوید باتوجه به فقدان مقررات قانونی واضح در هند در مورد نحوه ارائه خدمات پهن باند ماهواره ای بطور مستقیم به مردم، یک مزایده برای تضمین رقابت منصفانه لازم است.
در صورتیکه فناوری های ماهواره ای رقابت فوری ندارند، به سرعت درحال پیشرفت هستند. شرکت های مخابراتی در هند و کسب وکارهای زمینی بزرگ، می ترسند که عرصه ماهواره ها به زودی رقابتی تر شود و سلطه آنها را به چالش بکشد.
نزدیک به ۴۰ درصد از جمعیت ۱.۴ میلیارد نفری هند هنوز به اینترنت دسترسی ندارند و مناطق روستایی بیشتر این موارد را می سازند. چین نیز خانه ی تقریباً ۱.۰۹ میلیارد کاربر اینترنت است که تقریباً ۳۴۰ میلیون بیش از ۷۵۱ میلیون کاربر در هند است. نرخ پذیرش اینترنت در هند همچنان از میانگین جهانی ۶۶.۲ درصد عقب تر است، اما مطالعات اخیر نشان میدهد که این کشور درحال کاهش فاصله خود با سایر کشورهاست.
اینترنت ماهواره ای اگر قیمت مناسبی داشته باشد می تواند قسمتی از این شکاف را پر کند و حتی به رونق اینترنت اشیا(IoT) کمک نماید، شبکه ای که اشیاء روزمره را به اینترنت متصل می کند و به آنها امکان می دهد با یکدیگر اتصال برقرار کنند.
با همه این موارد باید اظهار داشت که نبرد بین دو نفر از ثروتمندترین مردان جهان بر سر اینترنت فضایی واقعا شروع شده است.




منبع:

1403/08/03
09:39:39
5.0 / 5
9
تگهای خبر: اینترنت , بازی , خدمات , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است