بهبود حافظه با حقیقت مجازی و تحریک عمقی مغز

بهبود حافظه با حقیقت مجازی و تحریک عمقی مغز

به گزارش با فناوری، محققان با ترکیب حقیقت مجازی و تحریک الکتریکی غیرتهاجمی عمقی مغز، حافظه فضایی افراد سالم را بهبود بخشیده اند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا، حافظه فضایی نوعی از حافظه است که به افراد کمک می نماید تا به یاد بیاورند که کلید ماشین را کجا گذاشته اند. این رویکرد پتانسیل زیادی برای درمان زوال شناختی ناشی از بیماری یا صدمه بدون دارو یا جراحی دارد.
به نقل از نیواطلس، افزایش سن می تواند توانایی ما برای پیمایش با بهره گیری از حافظه فضایی که شکلی از حافظه است که مسئول ثبت و بازیابی اطلاعات مورد نیاز برای به خاطر سپردن مکان اشیاء در محیط است را کم کند. اختلالات عصبی، مانند زوال عقل، به صورت مشابه می تواند سبب بدتر شدن این قابلیت شوند.
در یک مطالعه جدید، محققان دو لابراتوار در موسسه فناوری فدرال سوئیس نیروهای خویش را تحت تلفیقی از تحریک عمیق غیرتهاجمی مغز در بخشی از مغز که مسئول حافظه فضایی است همراه با حقیقت مجازی (VR) برای بهبود مسیریابی قرار دادند.
فریدهلم هومل (Friedhelm Hummel)، رئیس این مرکز می گوید: با یافتن راهی برای بهبود حافظه فضایی بدون جراحی یا دارو، ما به نگرانی جدی جمعیت بزرگ و رو به رشد سالمندان و همینطور بیماران ترومای مغزی و کسانیکه تحت الشعاع زوال عقل قرار گرفته اند، رسیدگی می نماییم.
لابراتوار علوم اعصاب شناختی اولاف بلانکه (LCNO) با لابراتوار هومل همکاری کردند. تخصص هومل در تحریک غیرتهاجمی مغز است و بلانک بر ناوبری فضایی در محیط های حقیقت مجازی پژوهش کرده است. آنها با هم، یک ساختار عصبی-فناوری منحصر به فرد ایجاد کردند.
چهار الکترود بر روی سر افراد سالم قرار داده شد تا هیپوکامپ مغز و ساختارهای عمیق قشر مغز را تحریک کنند که برای حافظه فضایی بسیار مهم هستند. این شیوه که تحریک الکتریکی تداخل زمانی فراجمجمه ای (tTIS) نامیده می شود، به شکل غیر تهاجمی پالس ها را بدون ایجاد ناراحتی برای بیمار به مغز ارسال می کند. سپس، عینک های حقیقت مجازی روی صورت افراد قرار داده شد و از شرکت کنندگان خواسته شد تا در یک مجموعه مکانهای مجازی حرکت کنند و نقاط دیدنی کلیدی را به خاطر بسپارند. همه اینها در داخل یک دستگاه تصویربرداری رزونانس مغناطیسی کاربردی (fMRI) صورت گرفت که فعالیت مغز را در لحظه ثبت می کرد.
النا بیناتو (Elena Beanato)، رئیس مهندسی اعصاب می گوید: هنگامی که تحریک اعمال شد، بهبود واضحی در زمان یادآوری شرکت کنندگان مشاهده کردیم. این ما را به این باور می رساند که با تحریک هیپوکامپ، بطور موقت انعطاف پذیری مغز را افزایش می دهیم، که وقتی با آموزش در یک محیط مجازی ترکیب می شود، منجر به ناوبری فضایی بهتر می شود.
محققان می گویند یافته های آنها نشان میدهد که این رویکرد بعنوان یک درمان غیرتهاجمی برای بیماران دچار اختلال شناختی که به دنبال صدمه مغزی تروماتیک (TBI) یا به سبب زوال عقل بوجود آمده است، نویدبخش است.



منبع:

1403/08/20
08:18:29
5.0 / 5
126
تگهای خبر: آموزش , بازی , پژوهش , حافظه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است