دانشمندان خون را به مواد ترمیم کننده استخوان تبدیل کردند

دانشمندان خون را به مواد ترمیم کننده استخوان تبدیل کردند

به گزارش با فناوری دانشمندان انگلیسی با تبدیل خون به مواد ترمیم کننده کوشش می کنند راه را برای ساخت محصولات شخصی سازی شده با فناوری چاپ سه بعدی هموار کنند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا، دانشمندان دانشکده داروسازی و مهندسی شیمی «دانشگاه ناتینگهام»(University of Nottingham) یک ماده بیولوژیکی جدید را بر پایه خون ابداع نموده اند که با موفقیت استخوان ها را ترمیم می کند و راه را برای عرضه محصولات خونی احیاکننده شخصی سازی شده هموار می سازد. شاید در آینده بتوان از این محصولات خونی بعنوان درمان های موثر برای صدمه ها و بیماری ها بهره برد.
به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه ناتینگهام، دانشمندان از مولکول های پپتیدی بهره برده اند که می توانند فرآیندهای کلیدی رخ داده در طول روند بهبود طبیعی بافت ها را هدایت کنند تا مواد زنده را برای تقویت ترمیم بافت به وجود بیاورند.
بیشتر بافت های بدن ما برای ترمیم پارگی ها یا شکستگی ها با اثربخشی قابل توجه تکامل یافته اند اما این تا زمانی امکان دارد که اندازه آنها کوچک باشد. این روند درمانی بسیار پیچیده است. مراحل اولیه متکی به خون مایع هستند که هماتوم ترمیم کننده جامد را تشکیل می دهد. این یک ریزمحیط غنی و زنده شامل سلول های کلیدی، درشت مولکول ها و عوامل تنظیم کننده ترمیم است.
این گروه پژوهشی یک روش خودآرایی ایجاد کردند که در آن پپتیدهای مصنوعی با خون بیمار مخلوط می شوند و ماده ای را با قابلیت مهار مولکول های کلیدی، سلول ها و مکانیسم های دخیل در فرایند بهبود طبیعی ایجاد می کنند. بدین ترتیب، امکان مهندسی کردن مواد ترمیم کننده به وجود آمد که نه تنها قادر به تقلید از هماتوم ترمیم کننده طبیعی باشند، بلکه خواص ساختاری و عملکردی آنرا هم بالا برند.
این مواد را میتوان به سادگی مونتاژ، تنظیم و حتی چاپ سه بعدی کرد و در عین حال، به حفظ عملکرد طبیعی هماتوم ترمیم کننده طبیعی مانند رفتار طبیعی پلاکت ها، تولید عامل های رشد و به کارگیری سلول های مرتبط مهم برای بهبودی پرداخت. دانشمندان با این شیوه، توانایی ترمیم موفقیت آمیز استخوان را در مدلهای حیوانی با استفاده از خون خود حیوان نشان دادند.
«آلوارو ماتا»(Alvaro Mata) استاد مهندسی پزشکی و مواد زیستی دانشگاه ناتینگهام اظهار داشت: سال هاست دانشمندان به دنبال روش های مصنوعی برای بازآفرینی محیط ترمیم کننده طبیعی هستند که با عنایت به پیچیدگی ذاتی آن یک کار دشوار است. ما در این پژوهش، روشی را در پیش گرفته ایم تا به جای بازآفرینی زیست شناسی، با زیست شناسی کار نماییم. این شیوه، فرصت هایی را برای توسعه مواد ترمیم کننده با مهار و تقویت مکانیسم های فرایند طبیعی درمان هموار می سازد.
دکتر «کوزیمو لیگوریو»(Cosimo Ligorio) از محققان این پروژه اظهار داشت: امکان تبدیل آسان و ایمن خون افراد به محصولات ترمیم کننده واقعا هیجان انگیز است. خون عملاً مجانی است و میتوان آنرا به آسانی و در حجم نسبتا بالا از بیماران دریافت کرد. هدف ما ایجاد روشی است که بتوان به آسانی در یک محیط بالینی به آن دسترسی داشت و از آن بهره برد تا خون بیماران را به سرعت و ایمن به محصولات ترمیم کننده غنی، در دسترس و قابل تنظیم تبدیل کند.
این پژوهش در مجله «Advanced Materials» به چاپ رسید.



منبع:

1403/08/27
09:23:23
5.0 / 5
18
تگهای خبر: ابداع , پژوهش , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است