حمایت بنیاد ملی علم از طرح های پژوهشی و رساله های در رابطه با فلسطین
به گزارش با فناوری، بنیاد ملی علم ایران در فراخوانی با عنوان مسئله فلسطین: روز گذشته و امروز و فردا که از 30 آبان ماه تا 15 بهمن ماه ادامه دارد، از طرح های پژوهشی و پسادکتری و رساله های دکتری حمایت می کند.
به گزارش با فناوری به نقل از بنیاد علم ایران، فلسطین و مسائل آن پیوندی دیرینه و تاریخی با حیات فرهنگی و دینی مسلمانان دارد و با موضوعات کلان و سیاست های بین المللی در جهان گره خورده است. قدمت تاریخی این سرزمین و نقش آن در تحولات اجتماعی و سیاسی جهان اسلام به همراه تقدس سرزمینی مسجدالاقصی از یک سو، بروز منازعات دامنه دار میان ادیان ابراهیمی (مسیحیت و یهود و اسلام) به همراه تقابلات ژئوپلتیکی در این منطقه و اشغال اراضی آن توسط اسرائیل از دیگر سو، باعث شده است تا همیشه فلسطین در کانون توجه پژوهشگران قرار گیرد.
با شدت گرفتن مسئله فلسطین و بحران غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و وقوع فجایع انسانی در اراضی اشغالی و دست اندازی رژیم غاصب اسرائیل بر سرزمین های کرانه باختری سؤالات تاریخی، سیاسی، حقوقی، هنری، روانشناختی و بطور کلی اجتماعی مختلفی در عرصه مطالعات فلسطین شکل گرفت و بازتاب آن بر سیاست های جهانی سایه انداخت و این در حالیست که اکنون پرسش های مختلفی درباره ی فلسطین مطرح است که ضروریست کانون های علمی و محافل دانشگاهی به آن پاسخ دهند.
بر این اساس، بنیاد علم ایران درنظر دارد از پژوهش های علمی در قالب طرح های پژوهشی، رساله های دکتری و پسادکتری در راستای تبیین و تحلیل ابعاد مختلف این مساله و موضوع دامنه دار و مهم در امتداد محورهای زیر حمایت کند.
حوزه های اولویت دار
محورهای پیشنهادی تحقیقات به شرح زیر است:
الف) تاریخ و جغرافیای سیاسی و مردم شناسی تاریخی فلسطین
ب) میراث باستانی و تمدنی فلسطین
پ) زیست بوم، اقلیم و مساله فلسطین
ت) مساله فلسطین از نظر علوم سیاسی و روابط و حقوق بین المللی
ث) فلسطین از نظر جمعیت شناسی و مطالعات روان شناختی اجتماعی و جامعه شناسی (از جمله مساله مهاجران و آوارگان)
ج) بازنمایی مساله فلسطین در ادبیات و هنر
چ) بازنمایی مساله فلسطین در رسانه های جریان اصلی و رسانه های اجتماعی
ح) فلسطین در عرصه هنر، ادبیات و هنرهای نمایشی و معماری و شهرسازی
خ) فلسطین و آینده پژوهی اقتصادی و فرهنگی- اجتماعی از نظر موضعی، منطقه ای و جهان
د) بررسی سیاست خارجی ایران در مساله فلسطین با رویکرد های تاریخی و آینده پژوهانه
ذ) ارزیابی سیاست ها و عملکرد نهادهای بین المللی و همین طور کشورهای مختلف ازجمله کشورهای جهان اسلام، منطقه، اروپا و آمریکا و... در مساله فلسطین.
واجدین شرایط
این فراخوان از طرح های پژوهشی، طرح های پسا دکتری و رساله های دکتری حمایت می کند.
علاقه مندان می توانند جهت بررسی دقیق تر واجدین شرایط به دستورالعمل های بنیاد ملی علم ایران مراجعه نمایند.
خروجی های مورد انتظار
در این فراخوان، علاوه بر انتشارات علمی شامل مقالات در مجلات معتبر بین المللی و داخلی، تألیف کتاب و مقالات در رابطه با حوزه پژوهش به زبان های بین المللی همچون عربی، انگلیسی و... از حمایت ویژه برخوردار می شود.
تاریخ فراخوان
این فراخوان از تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۳۰ تا ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ انجام می شود.
مبلغ حمایت
سقف حمایت درنظر گرفته شده برای قالب های حمایتی بدین شرح است:
* طرح پژوهشی: ۳۵۰ میلیون تومان
* رساله دکتری: ۱۱۰ میلیون تومان
* طرح پسادکتری: معادل صد درصد حقوق استادیار پایه یک
شیوه ثبت نام و ارسال درخواست
پژوهشگران جهت ثبت نام می توانند به آدرس rtms.insf.org مراجعه و بوسیله بخش متقاضیان/ محققان اقدام نمایند و درصورتی که در این سامانه پروفایل مشخصات فردی ندارند، ابتدا ثبت نام کرده و سپس بوسیله نام کاربری (Email) رمز عبور اعطا شده وارد سامانه شوند. بعد از ورود در بخش ارسال طرح جدید می توانند از کارتابل «مساله فلسطین» مبادرت به ارسال طرح کنند.
مسؤول پاسخگویی
پژوهشگران بعد از مطالعه توضیحات فراخوان و بخشنامه های مربوطه در پورتال بنیاد علم، در صورت داشتن هر گونه ابهام یا سؤال درباب پروسه ارسال طرح، شرایط و محتوای علمی فراخوان می توانند از پروفایل خود در سامانه کایپر مبادرت به ارسال تیکت برای کارگروه علوم انسانی و اجتماعی و هنر کنند.
منبع: bafanavari.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب