افشین:

اولین دفتر هوشمند مالیاتی شرکت های دانش بنیان

اولین دفتر هوشمند مالیاتی شرکت های دانش بنیان

با فناوری: به گزارش با فناوری، معاون علمی رئیس جمهور اظهار داشت: اولین دفتر مجازی و هوشمند مالیاتی شرکتهای دانش بنیان با استفاده از هوش مصنوعی ایجاد می شود.



به گزارش با فناوری به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در نشست حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و سیدمحمدهادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور پیرامون راه کارهای هوشمندسازی نظام مالیاتی، توسعه دستیار هوش مصنوعی این سازمان و تسهیل فرایند دسترسی شرکت ها به تسهیلات اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید دانش بنیان، گفتگو و تبادل نظر صورت پذیرفت.

نهضت هوشمندسازی حکمرانی با پشتیبانی از دستیار هوش مصنوعی دستگاههای اجرایی

معاون علمی رئیس جمهور، توسعه دستیار هوش مصنوعی دستگاههای اجرایی را در جهت نهضت هوشمندسازی کشور با تمرکز بر تسهیل امور دولت برشمرد و اضافه کرد: به دستگاه ها کمک می نماییم با نقش آفرینی دانشگاه های برجسته و شرکتهای دانش بنیان توانمند، با بهره مندی از دستیار هوش مصنوعی ویژه، ضمن تسریع و تسهیل فرآیندها، گامهای روبه جلو و اثرگذار در حکمرانی هوشمند کشور بردارند.
افشین، افزود: تلاش می نماییم فرهنگ بهره مندی از فناوری هوش مصنوعی را ترویج دهیم و بازار این حوزه را تحریک نماییم و این کار را از دولت آغاز کرده ایم. اقتصاد هوش مصنوعی باید بر اساس حمایت و پایه ریزی صحیح صورت بگیرد؛ بر همین اساس، از شرکتهای دانش بنیان و دانشگاه ها حمایت می شودتا ثمره آن به خود دولت برسد.
افشین، با بیان اینکه اجرای طرح دستیار هوش مصنوعی در سازمان امور مالیاتی می تواند الگوی مناسبی جهت استفاده از فناوری برای خدمت رسانی مطلوب به مردم باشد، اضافه کرد: حجم بسیار بزرگ و فزاینده عددهای مالیاتی در کنار زمان بر بودن فرآیندها، می تواند زمینه ساز کندی و ایجاد نارضایتی های گوناگونی شود، از طرفی شناسایی مؤدیان جدید مالیاتی، امری ضروری برای امور مالیاتی کشور است که این مهم می تواند با کمک فناوری هوش مصنوعی، بشکل دقیق و جامع محقق شود.
با عرضه کلان داده های مالیاتی به ابزارهای هوش مصنوعی، میتوان فرآیندهای مالیاتی را تسریع بخشید و میزان رضایت را افزایش داد. با عنایت به استقبال وزارت امور اقتصاد و دارایی از توسعه هوش مصنوعی و پشتیبانی از رسوخ فناوری ها و نوآوری ها به این حوزه، سازمان امور مالیاتی، به صورت ویژه برای بهره مندی از دستیار هوش مصنوعی، هدفگذاری شد.
رییس بنیاد ملی نخبگان، با تاکید بر اینکه توسعه دستیار هوش مصنوعی در سازمان امور مالیاتی، مردم و دولت را منتفع خواهد کرد، افزود: این سازمان دو وجه دارد که یک سمت آن دولت می باشد که با حجم عظیم داده های مالیاتی، وظایف و پردازش های مرتبط، مؤدیان پرشمار مالیاتی و انبوهی از اعتراض ها سروکار دارد؛ بنابراین، استفاده از قابلیت های هوش مصنوعی برای تسهیل این فرآیندها، دسترسی بهتر به منایع در اختیار، افزایش بهره وری، دقت و کیفیت کار در سمت دولت کارآمد خواهد بود. وجه دیگر این مورد طرف مردم است که با فرآیندهای به طور عمده کند و زمان بر مواجهند و استفاده از ابزار هوش مصنوعی، در نهایت می تواند به افزایش میزان رضایت مندی جامعه مالیاتی منجر شود.
افشین، ضمن اشاره به اینکه توسعه دستیار هوش مصنوعی در سازمان امور مالیاتی با همکاری شرکتهای دانش بنیان و عملیاتی می شود، افزود: هم اکنون با همکاری ۱۲ دانشگاه توسعه دستیار هوش مصنوعی، پیش می رود که وزارت اقتصاد هم جزو مخاطبان همین برنامه است، اما سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور مالیاتی را با عنایت به ظرفیت بالقوه، حجم و گستردگی کارشان جدا از وزارت اقتصاد تعریف کردیم و این دو سازمان، دستیار هوش مصنوعی ویژه خواهند داشت. با عنایت به اهمیت بالای سازمان امور مالیاتی سازمان برنامه و بودجه و اینکه اثرگذاری یا تعامل مستقیم با مردم دارند، باید با استفاده از داده ها، فرآیندهایشان تسهیل شود ازاین رو مأموریت توسعه دستیار هوش مصنوعی در این دو سازمان را با همکاری شرکتهای دانش بنیان پیش می بریم.
وی با تاکید بر همکاری سازمان امور مالیاتی برای به اشتراک گذاری کلان داده به منظور ارتقاء کارکرد دستیار هوش مصنوعی اظهار داشت: همکاری خوب سازمان امور مالیاتی در عرضه این داده ها کمک می نماید که سرریز خروجی ها در ارتقاء عملکردهای این سازمان تاثیر مثبت داشته باشد. اقدامات خوبی برای تأمین زیرساخت های توسعه هوش مصنوعی صورت گرفته است تا الگوریتم ها روی یک پلت فرم بومی و امن سوار شوند، خوشبختانه تمام ساختارهای این پلتفرم، بومی شده است و کل فرایند پردازش داده و عرضه خروجی، در بستری امن و در داخل کشور اتفاق می افتد.

ایجاد دفتر تخصصی و هوشمند مالیاتی شرکتهای دانش بنیان

به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، توسعه ابزارهای برپایه فناوری هوش مصنوعی در سازمان امور مالیاتی، از اقدامات سازنده ای است که می تواند مسایل مالیاتی شرکتهای دانش بنیان را تسهیل کند؛ بر همین اساس، اولین دفتر مجازی و هوشمند مالیاتی شرکتهای دانش بنیان با استفاده از هوش مصنوعی بر اساس همکاریهای معاونت علمی، سازمان امور مالیاتی و شرکتهای دانش بنیان ایجاد می شود که رسیدگی هوشمند و دقیق به درخواست های این دسته از مخاطبان سازمان امور مالیاتی را متناسب با قوانین زیست بوم فناوری و نوآوری محقق کند.

تحقق معافیت مالیاتی پژوهش و توسعه شرکتهای دانش بنیان

معاون علمی رئیس جمهور با تاکید بر تعهد و پایبندی سازمان امور مالیاتی و معاونت علمی به اجرای معافیت مالیاتی پژوهش و توسعه شرکتهای دانش بنیان، اظهار نمود: طی توافقی که میان سازمان امور مالیاتی و معاونت علمی ریاست جمهوری صورت گرفت، معاونت علمی و سازمان امور مالیاتی بر اجرای ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان مبتنی بر تخصیص حمایت اعتبار مالیاتی پژوهش و توسعه، متعهد شده اند و بر اجرای این قانون پایبند هستند.
وی اضافه کرد: از مشکلاتی که وجود داشت، این بود که شرکت ها برای دریافت تسهیلات اعتبار مالیاتی، باید ابتدا مالیات را پرداخت می کردند و در انتظار می ماندند تا نتیجه بررسی ها و حائز شرایط بودن برای معافیت، به آنان اعلام گردد که خوشبختانه بر مبنای توافق صورت گرفته میان سازمان امور مالیاتی و معاونت علمی، این مسأله هم در فرایند اصلاح قرار گرفته است.

1403/11/17
10:27:34
5.0 / 5
5
تگهای خبر: پژوهش , تولید , دانش بنیان , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

از آخرین تحولات دنیای فناوری آگاه شوید و دانش خود را افزایش دهید

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است