فیزیكدانان دانشگاههای MIT و هاروارد مطرح كردند؛

گرافن می تواند عایق ابررسانا باشد!

گرافن می تواند عایق ابررسانا باشد!

با فناوری: دانشمندان دریافته اند كه اگر صفحات گرافین در یك زاویه جادویی چرخانده شوند، می توانند هم بعنوان یك عایق و هم یك ابررسانا عمل كنند.



به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از نیچر، فیزیكدانان دانشگاه MIT و دانشگاه هاروارد دریافتند كه گرافن می تواند در هر دو حالت الكتریكی رفتار كند؛ اول بعنوان یك مقره(عایق) كه الكترونها را از جریان پیدا كردن منع می كند و دوم بعنوان یك ابررسانا كه جریان الكتریكی می تواند بدون مقاومت با استفاده از آن جریان یابد.

گرافن در سال 2004 كشف شده است و دانشمندان از آن زمان دریافتند كه ورقه های لانه زنبوری اتم های كربن، باریك ترین مواد شناخته شده در جهان هستند. این ماده در عین حال سبك، انعطاف پذیر، قوی و بسیار رسانا است.

محققان در گذشته ابررساناهای گرافنی را با قرار دادن مواد در تماس با دیگر فلزات ابررسانا تركیب كرده اند.

این بار، محققان راهی برای ساخت ابررسانای گرافنی با استفاده از خود گرافن یافته اند. این نشان داده است كه ابررسانایی می تواند یك كیفیت ذاتی در گرافن باشد كه كاملا بر پایه كربن است.

فیزیكدانان این كار را با تولید یك شبكه بزرگ از دو ورقه گرافن كه با یكدیگر تركیب شده اند، انجام دادند. آنها كاملا روی هم قرار ندارند و با زاویه 1.1 درجه چرخش می كنند.



الگوی لانه زنبوری شش ضلعی با كمی تنظیم و تولید یك پیكربندی می تواند كاری كند كه برآورد شده است تا القاء تعاملات عجیب و غریب بین الكترونی در صفحات گرافن را انجام دهد.

در دیگر تنظیمات، گرافن با متمایز بودن، ارتباط بسیار كمی با لایه های همسایه دارد.

گروه محققان كه توسط "پابلو جاریلو هررو"، استادیار فیزیك در MIT رهبری شدند، دریافتند كه دو ورق گرافن رفتار غیررسانایی را در هنگام چرخش در زاویه گفته شده نشان داده است.

محققان سپس ولتاژ را اعمال كردند و مقادیر كمی از الكترونها را به شبكه گرافن اضافه كردند. آنها دریافتند كه در یك سطح معین، الكترونها از حالت عایق عبور می كنند و بدون مقاومت، جریان را مانند یك ابررسانا عبور می دهند.

"هررو" می گوید: اكنون می توان گرافن را بعنوان یك "پلتفرم" جدید برای ابررسانای غیرمتعارف بهره برد. همینطور می توان یك ترانزیستور ابررسانا را از گرافن تصور كرد كه می تواند از حالت ابررسانا به عایق و بالعكس جابجا شود. این ویژگی، امكانات بسیاری را برای دستگاه های كوانتومی فراهم می كند.




1396/12/24
17:44:11
5.0 / 5
4798
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است