كشف شفق كیهانی هدف اصلی ماهواره چینی

كشف شفق كیهانی هدف اصلی ماهواره چینی

با فناوری: مهندسان آكادمی فضایی چین می گویند هدف از پرتاب ماهواره اخیر این كشور كشف ˮشفق كیهانیˮ است.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از تك تایمز، چین صبح روز دوشنبه یك ماهواره به منظور مطالعه سمت پنهان ماه پرتاب كرد. این ماهواره توسط راكت March-4C و در ساعت 5: 28 دقیقه به وقت گرینویچ(1: 58بامداد دوشنبه 31 اردیبهشت) از "مركز پرتاب ماهواره شیچانگ چین"(China's Xichang Satellite Launch Center)، پرتاب گردید.
این ماهواره بعد از حدود 25 دقیقه از پرتاب از راكت جدا شد. سپس ماهواره در مدار 400 هزار كیلومتری زمین قرار گرفت.

این ماهواره حدود 400 كیلوگرم وزن دارد و به گونه ای طراحی شده است تا بتواند به مدت سه سال در فضا كاوش كند.

"چن لن" (Chen Lan) مهندس ارشد آكادمی فضایی چین اظهار داشت: ماهواره Queqiao چندین حامل همچون یك آنتن چتر مانند دارد كه می تواند بزرگترین آنتن ارتباطی در زمینه اكتشافات فضای عمیق باشد.

مهم تر از همه، Queqiao دارای دو میكروماهواره به نام های" Longjiang-1 " و " Longjiang-2 " است. این میكرو ماهواره ها به منظور كمك به اخترشناسان در فهم "سپیده كیهانی" (cosmic dawn) یا آن نقطه بعد از انفجار بزرگ كه نخستین ستارگان و كهكشان ها متولد شده اند، قرار داده شده اند.

"چن زلی"(Chen Xuelei) كیهان شناس "رصدخانه ملی نجوم چین" اظهار داشت: كشف شفق كیهانی هدف نهایی ما است.

در حالی كه در گزارش ها آمده كه قصد پرتاب این ماهواره مطالعه "سمت پنهان ماه"(dark side of the moon) است اما اصطلاح علمی این عبارت "سمت دور ماه"(far side of the moon) است، گرچه معنای هر دو عبارت یكی است و هر دو به نیم كره ای از ماه كه به صورت دائمی از كره زمین روی گردان است، اشاره دارند.

به گفته ی ناسا، "سمت دور ماه" بخشی از ماه است كه همیشه در حال دور شدن از زمین است و این به خاطر پدیده ای است كه "قفل جزر و مدی" (tidal locking) نامیده می گردد.

برقراری ارتباط میان سمت پنهان ماه و زمین غیرممكن است زیرا ماه دارای قفل گرانشی است و آن طرف همیشه از زمین دور خواهد شد.

قفل جزر و مدی یا قفل گرانشی (gravitational locking) زمانی پیش می آید كه در اثر شیب نیروی كشندی، یك كره یا جرم آسمانی همیشه به سمت كره یا جرم آسمانی دیگری رو كرده باشد. آشناترین نمونه این پدیده همبستگی جزر و مدی كنونی ماه نسبت به زمین است.

ماه، نور خویش را منتشر نمی كند و به جای آن، منعكس كننده اشعه های خورشید است. از این رو، نیمی از سطح ماه همیشه روشن است در حالیكه بخش دیگر همیشه خاموش است.

از آنجا كه ماه و زمین با سرعت یكسانی حركت می كنند، به نظر می رسد بخش تاریك ماه همیشه به زمین مواجه می شود، اما اینطور نیست. در حقیقت، سمت دور ماه هم "گامهای ماه" كه مردم روی زمین مشاهده می كنند را دنبال می كند. هنگامی كه روی زمین ماه كامل است، در "سمت دور ماه " یك ماه نو است.




1397/03/03
20:03:54
5.0 / 5
4918
تگهای خبر: مهندس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است