توسط محققان دانشگاه ملبورن صورت گرفت؛

كشف مكانیسم سركوب سرطان توسط یك ژن

كشف مكانیسم سركوب سرطان توسط یك ژن

با فناوری: محققان ˮدانشگاه ملبورنˮ(University of Melbourne) یك مكانیسم ژنتیكی حیاتی را كشف كرده اند كه نشان داده است چگونه یك ژن سركوب كننده سرطان مانع رشد تومورها می گردد.



به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، این تحقیق نه تنها به شناسایی بعضی از سرطان های خاص كمك می نماید بلكه پژوهشگران را به یك مسیر جدید برای درمان های هدفمند و ایمن، هدایت می كند.

چندین دهه است محققان دریافته اند كه ژن "پی 5 3" (p53) و پروتئینی كه ژن پی 53 را رمزگذاری می كند، عامل اصلی جلوگیری از رشد سرطان است. ژن پی 53 كه همینطور پروتئین پی53 هم نامیده می شود، یك ژن سركوبگر غده است كه در انسان در ژن تی پی 53 روی كروموزوم 17 رمزگذاری شده است. این ژن در جانداران چند یاخته ای بسیار كارا می باشد زیرا در هماهنگی چرخه ی یاخته ای و همینطور در جلوگیری از پدید آمدن سرطان بسیار موثر می باشد. این ژن كاركردهای ضدسرطان گوناگونی مانند نقش در "آپوپتوز "(مرگ برنامه ریزی شده ی یاخته)، "پایایی ژنوم"(بازدارندگی از پیدایش جهش در ژنوم)، و جلوگیری از رگ زایی دارد.

پروتئین پی 53 كمی بعنوان یك پروتكل حفاظتی در فرایند تقسیم سلولی عمل می كند. وظیفه ی آن این است كه روند تقسیم سلولی در صورت تشخیص صدمه دی.ان.ای و یا جهش را متوقف سازد.

ژن پی 53 پیش از تكثیر جهش، می تواند یك فرایند به نام آپوپتوز كه سبب مرگ سلول می گردد را شناسایی كنند. اگر ژن پی 53 به درستی عمل نكند، سلول های صدمه دیده می توانند تكثیر یابند و سبب رشد و تكثیر بافت سرطانی شوند.

اكنون تیم محققان یك گروه از ژن ها كه در عملكرد ژن پی 53 در جلوگیری از سرطان موثر هستند را شناسایی نمودند. این گروه از ژن ها كه در فرایند بازسازی دی.ان.ای با ژن "MLH1" مرتبط هستند، به صورت خاصی در عملكرد صحیح ژن پی 53 حیاتی هستند.

"آنا جانیك"(Ana Janic)، یكی از نویسندگان این مطالعه اظهار داشت: این تحقیق به پزشكان كمك می نماید تا درمان های موثرتری را برای بیماران تجویز كنند. برای مثال، اگر یك بیمار تومور لنفوم داشته باشد كه جهش آن مكانیسم های بازسازی دی.ان.ای را غیرفعال می كند، پزشكان اكنون می دانند كه شیمی درمانی سبب تهاجمی تر شدن سلول های سرطانی می گردد پس پزشكان این درمان را تجویز نمی كنند.

این مطالعه در مجله "Nature Medicine " انتشار یافته است.




1397/03/24
12:19:24
5.0 / 5
4576
تگهای خبر: دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است