دستكش لمس اشیای مجازی ساخته شدبعلاوهفیلم

دستكش لمس اشیای مجازی ساخته شدبعلاوهفیلم

با فناوری دستكش لمس اشیای مجازی ساخته شد+فیلم



به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، كنترل كننده های حركتی واقعیت مجازی در همگام سازی حركات دیجیتالی و حركات واقعی خیلی خوب عمل می كنند، اما در تولید حس لمس چندان موفق نیستند.

دانشمندان موسسه فناوری لوزان(EPFL) و زوریخ(ETH Zurich) دستكش های جدیدی را ابداع نموده اند كه می تواند به كاربران كمك نماید با اشیاء مجازی ارتباط برقرار كنند.

سیستم های بازخورد لمسی مشخصا جدید نیستند. ما قبلا آنها را در دستكش ها، چكمه ها، كت ها و حتی لباس های پوشش دهنده تمام بدن به همراه موتورهای ارتعاشی، میدان های الكتریكی و یا اجزای مكانیكی دیده ایم.

اما دستكش جدید موسوم به "DextrES" با استفاده از یك تكنیك جدید كار می كند. بدین صورت كه نوارهای فلزی قابل انعطاف با یك عایق نازك بین آنها روی انگشتان دست كشیده شده است.

هنگامی كه یك شی مجازی باید شبیه سازی شود، یك اختلاف ولتاژ به نوارهای فلزی اعمال می شود، كه سبب می گردد با هم هماهنگ شوند. این به نوبه خود یك نیروی ترمز بوجود می آورد و كاربر بعد از لمس شیء مجازی و متناسب با اندازه آن شیء، نمی تواند انگشتان دست خویش را بیش از اندازه معینی جمع كند و این خصوصیت این احساس را به كاربر می دهد كه واقعا آن شیء را در دست گرفته است.

هنگامی كه كاربر شیء را رها كند، ولتاژ برداشته می گردد و می تواند انگشتان دست خویش را دوباره آزادانه حركت دهد.

این دستكش ها به لطف نوارهای فلزی كشیده شده روی انگشتان دست می تواند حركات دست را محدود كند و حس در دست گرفتن اشیا را القا كند.



اتمار هیلیگس مدیر آزمایشگاه پیشرفته فناوری های تعاملی موسسه فناوری زوریخ می گوید: سیستم حسی انسان بسیار توسعه یافته و پیچیده است. ما انواع گوناگونی از گیرنده ها را در تراكم بسیار بالا در مفاصل انگشتان داریم كه در پوست ما تعبیه شده اند. در نتیجه تولید حس لمس واقعی در هنگام تعامل با اجسام مجازی دشوار است.

وی اضافه كرد: كار ما یك گام در این راستا برداشته است و تمركز ویژه ای روی تولید حس واقعی لمس اشیای مجازی دارد.

تیم سازنده برای آزمایش "دكسترس" از شركت كنندگان خواست تعدادی از كارهای واقعیت مجازی را انجام دهند كه نیاز به مهارت های حركتی خوب داشت و با بازخورد مثبت و نتایج راضی كننده ای همراه بود.

این دستكش نسبت به سایر سیستم ها از لحاظ اندازه و حجم كوچكتر است و تنها 2 میلی متر ضخامت و 40 گرم وزن دارد.

این سیستم می تواند با استفاده از تنها 200 ولت برق و و چند میلی وات قدرت تا 40 نیوتن نیرو بر روی هر انگشت اعمال نماید.

این دستكش در شكل فعلی خود از كابل بهره می گیرد، اما با عنایت به نیاز به قدرت كم، تیم سازنده می گوید می توان از یك باتری كوچك هم بهره برد.

هربرت شیا، سرپرست آزمایشگاه مبدل های نرم افزاری در موسسه فناوری لوزان می گوید: ما می خواستیم یك وسیله سبك وزن را توسعه دهیم كه بر خلاف دستكش های واقعیت مجازی كنونی، بزرگ و حجیم نباشد و نیازی به كابل های ضخیم نداشته باشد.

این تحقیق در هفته جاری در سمپوزیوم ACM، نرم افزار و تكنولوژی رابط كاربری (UIST) عرضه شده است و عملكرد دستكش ها را در ویدیوی زیر می بینید.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4

1397/07/24
19:12:50
5.0 / 5
4806
تگهای خبر: آزمایش , ابداع , باتری , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است