با كمك پژوهشگران دانشگاه پلی تكنیك هنگ كنگ امكانپذیر شد؛

توانبخشی در خانه با كمك بازوی رباتیك

توانبخشی در خانه با كمك بازوی رباتیك

با فناوری: عملیات توانبخشی بیماران سكته مغزی معمولا یك روند آهسته و دقیق داشته و نیاز به یك استقامت خوب روانی و كمك افراد باتجربه و متخصص در این زمینه دارد.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از مدگجت، انجام عملیات توانبخشی در مراكز درمانی روندی كند دارد و هزینه داشتن یك متخصص شخصی برای عمل توانبخشی در خانه هم گران است، اما اكنون پژوهشگران "دانشگاه پلی تكنیك" هنگ كنگ (Hong Kong Polytechnic University) با فناوری جدیدی كه توسعه داده اند، این نگرانی را از افراد دور ساخته اند.
پژوهشگران موفق به توسعه یك "اسكلت عضلانی-عصبی خارجی متحرك" شده اند كه بعنوان "ارترز بازو" (arm orthosis) عمل می كند.
اَرتاسازه یا ارتز به وسیله ای گفته می گردد كه به عملكرد اندام یا عضو كمك می نماید. در بعضی موارد استفاده از ارتز سبب بهبود عملكرد یا كاهش درد شده و از پیشرفت بدشكلی در اندام جلوگیری می كند. ارتزها امكان دارد از جنس های مختلفی مانند چرم، پلاستیك، فلز یا تلفیقی از مواد مختلف به صورت پیش ساخته یا مخصوص هر فرد و متناسب با اندام هر فرد ساخته شوند. مهم ترین تفاوت ارتز با پروتز این است كه ارتز برای بهبود كارآیی اندام های بدن به كار می رود درصورتی كه پروتز جایگزین اندام از دست رفته می گردد.
این "اسكلت عضلانی-عصبی خارجی متحرك" تلفیقی از رباتیك نرم و فناوری تحریك الكتریكی عصبی-عضلانی است و افراد را قادر می سازد تا عمل توانبخشی را در خانه انجام دهند.


این بازوی رباتیك متحرك مجهز به سنسورهای الكترومیوگرافی است و زمانی كه فرد این اسكلت را می پوشد و عضلات خویش را تكان میدهد، بلافاصله تحریكی به عضلات اعمال می گردد كه سبب می گردد فرد عضلات خویش را با اعتماد به نفس حركت دهد.
"الكترومیوگرافی" یا "نوار عصب و عضله" (EMG) تكنیكی برای محاسبه و ضبط حالات عضلات بدن در مواقع انقباض و انبساط است.
اجرای تشكیل دهنده جزء بالایی بازو رباتیك تنها ۳۰۰ گرم وزن دارند. درون این بازو رباتیك یك باتری تعبیه شده است كه با هر بار شارژ میتوان ۴ ساعت از ان استفاده نمود.
با عنایت به اینكه۱۰ بیمار بعد از سكته مغزی با استفاده از این بازوی رباتیك توانستند دست و انگشتان خویش را بهتر و با كنترل بیشتر حركت دهند، امید است كه این دستگاه بیماران سكته مغزی را قادر سازد تا بسیاری مراحل توانبخشی خویش را آسان تر و سریعتر در خانه انجام دهند.



1397/08/16
14:41:07
5.0 / 5
4994
تگهای خبر: باتری , پژوهش , دانشگاه , ربات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است