پژوهشگران چینی ابداع كردند
لنزی كه با بروز مشكل چشمی، رنگ خویش را تغییر می دهد!
به گزارش با فناوری پژوهشگران چینی، نوعی لنز ابداع نموده اند كه می تواند هنگام بروز دو مشكل چشمی متداول، رنگ خویش را تغییر دهد.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، گاهی اوقات داشتن تشخیص درست در مورد مشكلات چشمی، كار چالش برانگیزی برای چشم پزشكان به حساب می آید. دانشمندان "آكادمی علوم چین" (CAS)، نوعی لنز هوشمند ابداع نموده اند كه می تواند هنگام بروز دو اختلال متداول چشمی، رنگ خویش را تغییر دهد.
این لنز كه اولین نمونه از نوع خود است، با استفاده از نوعی هیدروژل قابل تجزیه زیستی ابداع شده كه پلیمری معروف به " pHEMA" را شامل می شود. دانشمندان در ابداع این لنز، از هیچ نوع رنگدانه اضافه ای استفاده نكرده اند.
پلیمر pHEMA معمولا به رنگ قرمز درمی آید. هنگامی كه این پلیمر روی چشمی قرار می گیرد كه به خشكی غیرعادی گرفتار شده، طی 25 دقیقه، تغییراتی نانوساختاری نسبت به سطح پایین رطوبت نشان داده است و به بازتاب نور آبی می پردازد.
این لنز هوشمند می تواند مشكلاتی مانند آب سیاه را هم تشخیص دهد. هنگام بروز این مشكل، فشاری كه به هیدروژل وارد می شود، نانوساختارهای آنرا تغییر می دهد و لنز را به رنگ سبز درمی آورد.
پروفسور "دو ژوئمین" (Du Xuemin)، دانشمند ارشد این پروژه اظهار داشت: این پژوهش، یك ابزار پوشیدنی جدید و هوشمند را عرضه می دهد كه می تواند مشكلاتی مانند خشكی و فشار بالای چشم را اخطار بدهد. عرضه این لنز می تواند به طراحی نسل جدیدی از ابزار پوشیدنی منجر شود كه قابلیت بررسی چشم انسان و بیماری های گوناگون را دارند.
این لنز، اولین لنز با قابلیت تغییر رنگ نیست كه تابحال عرضه شده است. پیش از این هم نمونه هایی از لنز ابداع شده اند كه قابلیت تغییر رنگ دارند و مشكلاتی همچون دیابت را اخطار می دهند.
این پژوهش، در مجله " Journal of Materials Chemistry" به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب