مبارزه با پرواززدگی و اسهال به روش دارپا

مبارزه با پرواززدگی و اسهال به روش دارپا

به گزارش با فناوری آژانس پروژه های پژوهشی پیشرفته دفاعی(DARPA) متعلق به وزرات دفاع آمریكا اعلام نمود می خواهد یك سازگار كننده مسافرتی برای بدن انسان برای پیشگیری از پرواززدگی و اسهال سربازان توسعه دهد.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، این برنامه كه آنها قصد توسعه آنرا دارند "آداپتر"(ADAPTER) نام دارد و مخفف عبارت "ابزار پیشرفته سازگاری و حفاظت برای آمادگی محیطی"(ADvanced Acclimation and Protection Tool for Environmental Readiness) است و هدف آن تولید یك وسیله الكترونیك زیستی قابل كاشت یا خوراكی برای كمك به سربازان به منظور پیشگیری از پرواززدگی و اسهال است.
هر فردی كه تجربه مسافرت در مسافت های طولانی با هواپیما را داشته باشد می داند كه مبحث پرواززدگی و اسهال بسیار رخ می دهد. پرواززدگی یا "جت لگ" یك وضعیت فیزیولوژیك است كه به علت تغییرات ریتم شبانه روزی بدن اتفاق می افتد و ناشی از مسافرت های طولانی است كه در آن تنظیم خواب فرد به دلیل اختلاف ساعت مبدأ با مقصد پرواز به هم می ریزد. مهمترین دلیل پرواززدگی برهم خوردن ساعت بیولوژیك بدن است. طی مسافرت بخصوص سفرهای طولانی ترشح هورمون ملاتونین كه مسئولیت ساعت بیولوژیك و زیستی انسان است، كاهش یافته و باعث اختلال ساعت خواب و بیداری فرد می شود. از دیگر علایم پرواززدگی می توان به خستگی، سوء هاضمه و تحریك پذیری اشاره نمود.
پرواززدگی و دیگر علایم آن می تواند برای گردشگر ها و تاجران ناخوشایند باشد اما این مورد می تواند برای سربازان چندین برابر سخت تر باشد و یك مانع جدی باشد چون كه امكان دارد صدها یا حتی هزاران سرباز در یك زمان به یك مكان اعزام شوند و در همین حین مشكلاتی همانند پرواززدگی و اختلال در خواب برای آنها ایجاد می شود و اگر غذا و یا آب آلوده هم مصرف كرده باشند مشكلات روده ای برای آنها ایجاد می شود و به مراقبت پزشكی نیاز دارند.
ازاین رو دارپا با استفاده از فناوری پزشكی جدید و پیشرفته در حوزه زیست شناسی مصنوعی می خواهد دستگاهی به نام "اداپتر" را توسعه دهد كه اساسا فیزیولوژی یك سرباز را هك می كند تا بدن آنها را قادر به سازگاری با یك منطقه زمانی جدید كند و یا پس از یك مأموریت شبانه به چرخه خواب طبیعی خود بازگردند. علاوه بر این دستگاه مذكور قادر به ضدعفونی آب و غذای آلوده است و می تواند باكتری های مضر را از بین ببرد. دقیقاً چگونگی دستیابی به این هدف و سایر جزئیات برنامه هنوز توسط دارپا منتشر نشده است اما اعلام نموده دستگاه آداپتر از ابزارهای گذرا و غیرژنتیكی استفاده می نماید.
دكتر "پال شیهان"(Paul Sheehan) مدیر توسعه برنامه اداپتر از دارپا می گوید: هدف برنامه اداپتر تولید روش های درمانی در بدن است. اداپتر ریتم شبانه روزی بدن سربازان را مدیریت خواهد نمود و خواب آنها را هم بعد از پرواززدگی به صورت طبیعی بازخواهد گرداند. همینطور با از بین بردن پنج باكتری مهم سربازان می توانند غذا و آب سالم مصرف كنند و گرفتار اسهال مسافرتی نشوند. این موارد سلامت و تحرك سربازان را ارتقا می بخشند.



1399/01/23
13:36:30
5.0 / 5
3229
تگهای خبر: پژوهش , تولید , دستگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است