در دانشگاه علوم پزشكی ایران؛

سامانه از بین برنده عوامل پاتوژنیك برای تصفیه كرونا ساخته شد

سامانه از بین برنده عوامل پاتوژنیك برای تصفیه كرونا ساخته شد

به گزارش با فناوری نخستین محصول دانش بنیان با عنوان سامانه از بین برنده عوامل پاتوژنیك دانشگاه علوم پزشكی ایران با تمركز بر تخریب و تصفیه ویروس كرونا در بخش های مراقب ویژه بیماران كرونای (ICU) ساخته شد.


به گزارش با فناوری به نقل از دانشگاه علوم پزشكی ایران، نخستین محصول دانش بنیان با عنوان «سامانه از بین برنده عوامل پاتوژنیك» توسط یكی از شركت های دانش بنیان وابسته به دانشگاه علوم پزشكی ایران بعد از طراحی و مدلسازی الگوهای عملكردی با تمركز بر تخریب و تصفیه ویروس كرونا در بخش های مراقب ویژه بیماران كرونای (ICU) بعد از پنجاه روز تلاش بی وقفه ساخته شد. تست های عملكردی این سامانه همچون تست های مكانیكی – آئردینامیكی، مكش موثر، حذف ذرات هوابرد، فشار سرعت، شعاع مفید مكش، ACPH و...... در محل آزمایشگاه آلودگی هوا دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی ایران نهایی شد. همانطور كه در آمارهای سازمان جهانی بهداشت ذكر شده است، در چین، مركز شیوع كرونا، بیشتر از ۴۰ درصد مبتلایان در مراكز درمانی به این ویروس آلوده شده اند؛ منبع اصلی انتشار ویروس كرونا در فضای مراكز درمانی، ترشحات خارج شده تنفسی فرد بیمار است. این ویروس با خروج قطرات تنفسی (عمدتا بالای ۵ میكرونی)، سریعا روی سطوح (در فاصله یك-دو متری فرد) می نشیند و ویروس های موجود درقطرات زیر ۵ میكرون كه از ناحیه تنفسی بیمار خارج شده كه می تواند كادر درمان و مراجعین بیمارستان را درگیر ویروس كند. برای پیشگیری از انتشار ویروس در مركز درمانی و محافظت از كادر درمان و مراجعین بیمارستان، دستگاهی طراحی و ساخته شده است كه هوای بازدم حداقل چهار بیمار مبتلا را بلافاصله از خروجی بینی و دهان (enclosed face hood) مطابق استانداردهای ACGIH، ASHRAE ۶۲-۱۹۸۹(IAQ) مكش كرده و در چهار مرحله كلیه ویروسها و باكتری های موجود در هوای بازدم را بعد از تخریب و غیر فعالسازی مطابق استاندارهای EPA به خارج از فضای بیمارستانی (دودكش-هر فضای خروجی دیگری) تخلیه می كند. نوآوری طرح در این است كه در این طرح برای نخستین بار از چهار حالت اصلی ماده متشكل از لایه های برخورد (impaction) و جذب عمقی در مایع (absorption)، واكنش گازها و بخارات در راكتور واكنشی (chemical reaction) و حضور و بر همكنش رادیكال های فعال (plasma) به صورت همزمان در تصفیه و حذف عوامل پاتوژن استفاده می شود. در این سامانه، ملاحظات طراحی و ساخت بگونه ای انجام شده كه علاوه بر ایمنی و بهداشت شاغلین در محیط كار همچون پتانسیل به دام اندازی بالا عوامل منتشره احتمالی ناشی از عطسه و سرفه مریض، كنترل عوامل بیماری زا در نقطه تولید و منبع انتشار اولیه، قابلیت تنظیم جریان در جهت ایجاد رفاه مریض و كاهش صدا در هواگذرها توجه شده است. همینطور با غیرفعالسازی عوامل شیمیایی و بیولوژیك در گام های چهارگانه با هدف كنترل نتایج خطر زیست محیطی (از جمله آب-خاك و هوا) در محیط بیرون، هوای خروجی سیستم به داخل تاسیسات شهری تخلیه می شود. این توانایی سامانه جدید مصداق كلاس طبقه بندی تكنولوژی های سبز (Green Technology) به علت رعایت مدیریت سبز و كاهش در مصرف انرژی است.
همچون خصوصیت های این طرح می توان به قابلیت تخریب عوامل بیماری زا (pathogenic agents)با راندمان بالا (۹۹.۹۹)، استفاده از چهار حالت اصلی ماده در غیر فعال سازی عوامل بیماری زا (P.A)، مصرف انرژی كم و اقتصادی، دارا بودن سامانه تصفیه كننده با قابلیت كاهش صدای برگشتی از فن به داخل سیستم بالادستی، عدم احتیاج به دودكش، قابلیت جابجایی به علت كاهش حجم و وزن در مقایسه با سامانه های شیمیایی و ضدعفونی كننده رایج اشاره نمود. همینطور عدم احتیاج به پاكسازی فوری و یا تعویض مدیای تصفیه كننده، خود پالایی سامانه به علت تخریب و خروج عوامل آلودگی در خلال چهار مرحله تلفیقی، ایجاد هم افزایی در سامانه جامع به علت ساختار هندسی و تسلسل ورودی و خروجی فرآیند فیزیكی-شیمیایی، مصرف پایین محلول ضد عفونی كننده ارزان و در دسترس، مجهز به سامانه هوشمند عملكرد مناسب تهویه-تصفیه به صورت سمعی-بصری( فشارسرعت-دبی-راندمان تصفیه كننده)، ساخت داخل بودن عمده قطعات مكانیكی و الكترونیكی از دیگر خصوصیت های این سامانه است. از شاخصهای عملكردی سامانه می توان به این نكته اشاره نمود كه نتایج اندازه گیری معیارهای آئرودینامیكی (مكش موثر، سرعت ربایش، فشار سرعت و ضریب ورودی هود....) مطابق استانداردهای تهویه مكشی-موضعی (ACGIH) با راندمان ۹۹.۹۹ درصد گزارش شده است. دستگاه نتایج آزمایش های تصفیه و حذف ذرات هوابر د(PM۱-۱۰ )ذرات زیر ۱۰میكرون و قطرات ناشی از سرفه و عطسه راندمان ۹۹ درصد را گزارش كرده است. نتایج تخریب و غیرفعالسازی عوامل پاتوژنیك (ویروس كرونا) در شرایط واقعی بیمارستان در حال انجام می باشد و مستندات و نتایج آزمایش ها به تایید مراكز تحقیقات مرتبط رسیده و در صورت ضرورت قابل عرضه است.

1399/01/27
14:51:57
5.0 / 5
3406
تگهای خبر: آزمایش , استاندارد , الكترونیكی , تحقیقات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است