مبتلایان به دیابت نوع ۲ برای كاهش خطر سرطان و زوال عقل چه كنند؟

مبتلایان به دیابت نوع ۲ برای كاهش خطر سرطان و زوال عقل چه كنند؟

به گزارش با فناوری پژوهشگران استرالیایی به تازگی اظهار كرده اند افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بیشتر از دیگر افراد در معرض خطر مبتلا شدن به سرطان و همینطور زوال عقل قرار دارند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از هلث لاین، به قول محققان "موسسه قلب و دیابت بیکر"(Baker Heart and Diabetes Institute)ملبورن، قند اضافی در بدن می تواند به صدمه "ریز عروقی"(microvascular) منجر شود که این مورد هم با صدمه رساندن به رگ های خونی کوچک در مغز سبب زوال عقل می شود.
افراد مبتلا به دیابت امکان دارد به بعضی از بیماری ها همچون نفروپاتی، رتینوپاتی و نوروپاتی مبتلا شوند. حالا محققان استرالیایی به این نتیجه رسیده اند که مبتلایان به دیابت نوع دو تا سه برابر بیشتر از افراد عادی در معرض مبتلا شدن به انواع سرطان و ۶۰ درصد بیشتر از دیگر افراد در معرض خطر مبتلا شدن به زوال عقل قرار دارند.
محققان موسسه بیکر در ملبورن در مطالعه اخیرشان اظهار نگرانی کرده اند چون که حالا و به علت شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ تعداد کمی از افراد برای انجام آزمایش و غربالگری های معمولی به پزشکان رجوع می کنند.
بنابر گزارش ها به علت شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ رفتن به سرطان شناسان ۳۰ درصد کاهش یافته است و غربالگری های دیابت در استرالیا به یک سوم کاهش یافته است. علاوه بر این انجام دو آزمایش صدمه شناسی و رادیولوژی که نقش مهمی در تشخیص سرطان دارند هم تا ۷۰ درصد کاهش یافته است.
محققان موسسه بیکر، زوال عقل و دیابت را با صدمه ریزعروقی مرتبط می دانند و به قول آنها این صدمه می تواند به سکته های کوچک منجر شود. آنها می گویند که این امر می تواند با صدمه به رگ های خونی کوچک در مغز، منجر به زوال عقل افراد شود.
دکتر "الکس ریوز"(Alex Reeves) متخصص مغز و اعصاب و استاد پیشین عصب شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه دارتموث اظهار داشت: بزرگترین مشکل، محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته(AGEs) و التهاب است.
محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته در واقع گلوکز هستند که عروق خونی و پایانه های عصبی را در بدن جمع می کنند و به آنها صدمه می رسانند. محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته در جریان خون تجمع یافته و بر سطح کلی HbA۱c تأثیر می گذارند. این صدمه سبب ایجاد عوارض دیابت در چشم ها، کلیه ها، انگشتان دست، انگشتان پا و سایر قسمت های بدن می شود. هرچه محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته موجود در بدن افراد بیشتر باشد، A۱C بدن آنها بیشتر خواهد شد. محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته همینطور در گوشت بخصوص گوشت هایی که در حرارت بالا کبابی، پخته شده یا سرخ می شوند، وجود دارد.
وی اظهار داشت: افراد مبتلا به زوال عقل در معرض خطر این امر که محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته در مقادیر بسیار بالا در بدن وجود داشته باشد قرار دارند علاوه بر آن در معرض خطر بیماری های ریز عروقی هم هستند.
محققان گفتند آنها می توانند زوال عقل، تصلب شرایین، نوروپاتی و سرطان را بر مبنای سطح محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته پیشبینی کنند. محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته از پروتئین، گلوکز و لیپید گلوکز تشکیل شده و بسیار التهابی است. آنها بخشی اجتناب ناپذیر در روند پیری هستند و افراد نمی توانند به صورت ۱۰۰ درصد آنها را از بین ببرند، چونکه همه ما به گلوکز در جریان خون نیاز داریم. کاری که افراد در این رابطه می توانند انجام دهند این است که با کاهش قند خون و کاهش التهاب کلی روند این بیماری را کند سازند.
عوامل ضد التهابی تشکیل محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته را می کاهد، بنابراین برخی محققان می گویند که کاهش التهاب هم با کاهش خطر مبتلا شدن به دیابت ارتباط مستقیم دارد. کاهش سطح قند خون از راه عادات سبک زندگی سالم التهاب کلی را می کاهد بنابراین ورزش مهم می باشد چونکه ورزش به بدن شما کمک می نماید تا قند اضافی موجود در جریان خون افراد از بین برود و به نوبه خود سبب کاهش پیشرفت های محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته می شود.



1399/03/19
10:28:10
5.0 / 5
3148
تگهای خبر: آزمایش , پژوهش , دانشگاه , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است