تشخیص خطر مبتلاشدن به افسردگی با اندازه گیری تغییرات ضربان قلب

تشخیص خطر مبتلاشدن به افسردگی با اندازه گیری تغییرات ضربان قلب

با فناوری: برای نخستین بار پزشكان نشان داده اند كه اندازه گیری تغییرات ضربان قلب به صورت 24 ساعته بطور قابل اعتماد می تواند نشان دهد كه آیا شخصی افسرده است یا خیر.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل مدیکال اکسپرس، از نظر عملی این ممکنست هشدار زودهنگام عینی در مورد افسردگی احتمالی افراد باشد و همین طور سریعاً نشان دهد که آیا درمان موثر است یا خیر و بدین سبب می تواند راه را برای درمان سریع تر و بهتر فراهم آورد.
دکتر "کارمن شیوک"(Carmen Schiweck) محقق اصلی این مطالعه از دانشگاه گوته فرانکفورت اظهار داشت: به زبان ساده، مطالعه آزمایشی ما نشان میدهد که فقط با اندازه گیری ضربان قلب به مدت ۲۴ ساعت، می توانیم با دقت ۹۰ درصد بگوییم که آیا آن فرد هم اکنون افسرده است یا خیر.
دانشمندان می دانستند که ضربان قلب با افسردگی ارتباط دارد، اما تابحال آنها قادر به درک دقیق رابطه این دو با یکدیگر نبودند. تا حدی دلیل این امر این بود که بااینکه ضربان قلب می تواند به سرعت در حال نوسان باشد، افسردگی هم می تواند از راه برسد و مدت طولانی بماند و درمانش نیز ماه ها به طول می انجامد. این مسئله درک اینکه آیا ممکنست تغییر در وضعیت افسردگی فرد با ضربان قلب ارتباط داشته باشد یا خیر را دشوار می کرد.
کارمن شیوک اظهار داشت: ما می دانستیم که ارتباطی میان آنها است که ضربان قلب را به اختلالات روانپزشکی مرتبط می کند اما ما نمی دانستیم که این ارتباط چگونه است
در گذشته پژوهشگران نشان داده بودند که بیماران افسرده بطور مداوم ضربان قلب آنها بالا و پایین می شود اما از آنجائیکه روند درمان بیماران افسرده زمان بر بود، بررسی این مساله که این دو با یکدیگر ارتباط دارند یا خیر دشوار بود.
پژوهشگران در این مطالعه دو روش را انجام دادند نخست ثبت مداوم ضربان قلب برای چندین شبانه روز و دیگری استفاده از داروی ضد افسردگی کتامین و بررسی عملکرد آن. کتامین بعنوان یک داروی بیهوشی مورد استفاده قرار گرفته است. این دارو در دسامبر سال گذشته، پس از آن که چند ماه بود که در ایالات متحده آمریکا معرفی شده بود، مجوز درمان افسردگی عمده در اروپا را گرفت. داروهای ضد افسردگی سنتی ممکنست هفته ها طول بکشد تا اثری نشان دهند، در مقابل کتامین سریع عمل می کند و نتایج اغلب در عرض چند دقیقه مشاهده می شود.
شیوک اظهار داشت: اما وقتی فهمیدیم که کتامین منجر به بهبود سریع خلق و خو می شود دریافتیم که شاید بتوانیم از آن برای درک ارتباط بین افسردگی و ضربان قلب استفاده نمائیم.
پژوهشگران این مطالعه آزمایشی را بر روی ۱۶ بیمار مبتلا به اختلال افسردگی عمده که هیچ یک از آنها به درمان طبیعی پاسخ نداده بودند و ۱۶ فرد کنترل شده سالم انجام دادند. آنها ضربان قلب افراد را به مدت چهار روز و سه شب اندازه گیری کردند و سپس به برخی افراد مبتلا به افسردگی کتامین دادند و برخی تحت دارونما قرار گرفتند.
پژوهشگران گفتند: ما دریافتیم که افراد مبتلا به افسردگی هم دارای ضربان قلب پایه بالا و هم تغییرپذیری ضربان قلب پایین هستند و این همانطور بود که انتظار داشتیم. بطور متوسط دیدیم که ضربان قلب بیماران افسرده حدودا ۱۰ تا ۱۵ ضربان در دقیقه بیشتر از افراد سالم کنترل شده است. بعد از درمان ما باردیگر ضربان قلب آنها را اندازه گیری کردیم و دریافتیم که هم ضربان قلب و هم نوسان ضربان قلب در بیماران افسرده نسبت به افراد سالم تحت آزمایش تغییر کرده است و ضربان قلب آنها به افراد سالم نزدیکتر شده بود.
چشمگیرترین یافته این بود که دانشمندان توانستند از ضربان قلب ۲۴ ساعته بعنوان "نشانگر زیستی" برای افسردگی استفاده کنند. ضربان قلب با بهره گیری از نوار قلب پوشیدنی کوچک اندازه گیری شد سپس داده ها به یک برنامه هوش مصنوعی که قادر بود تقریباً همه افراد تحت کنترل و بیماران را بعنوان افراد افسرده یا سالم طبقه بندی کند، داده شد.
بطور معمول ضربان قلب در طول روز بیشتر و در شب کمتر است. جالب اینجاست که بنظر می رسد کاهش ضربان قلب در شب در افسردگی مختل می شود که این راهی برای شناسایی بیمارانی است که در معرض خطر مبتلاشدن به افسردگی قرار دارند. پژوهشگران همین طور دریافتند که بیماران با ضربان قلب بالا در حالت استراحت به درمان با کتامین پاسخ بهتری نشان می دهند.




منبع:

1399/06/23
13:21:38
5.0 / 5
1980
تگهای خبر: آزمایش , پژوهش , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است