كووید-19 در شهرهای آلوده جان افراد را زودتر می گیرد

كووید-19 در شهرهای آلوده جان افراد را زودتر می گیرد

با فناوری: مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه هاروارد نشان داده است افرادیكه در منطقه ای با آلودگی هوای زیاد زندگی می كنند، احتمال مرگ آنها بعد از مبتلاشدن به ویروس كرونا زیاد است.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، طی این مطالعه پژوهشگران به بررسی ذرات معلق ریز هوا (PM۲.۵) متمرکز شده بودند. این ماده که اندازه آن کمتر از ۲.۵ میکرومتر است، یک آلاینده خطرناکست که از منابع مختلف همچون اگزوزهای وسایل نقلیه خارج می شود.
آنها دریافتند که افزایش اندک و فقط یک میکروگرم بر متر مکعب (۱μg / m۳) آلاینده ها احتمال مرگ افراد مبتلا به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را ۱۱ درصد می افزاید.
پژوهشگران داده های مربوط به موارد مبتلا به کووید-۱۹ و مرگ و میرها را از دانشگاه جانز هاپکینز جمع آوری کرده بودند. داده های آلودگی هوا در ایالات متحده با تلفیقی از داده های آب و هوایی و مدلهای کامپیوتری جمع آوری شده است. این داده ها تا ۱۸ ژوئن ۲۰۲۰ جمع آوری شده و از ۳ هزار و ۸۹ شهر که ۹۸ درصد جمعیت آمریکا را تشکیل می دهد، به دست آمده است.
داده های حاصل از این مطالعه نشان میدهد که سطح ذرات معلق ریز هوا (PM۲.۵) در ایالات متحده بطور شایان توجهی افزایش یافته است. این مطالعه فقط داده های ایالات متحده را جمع آوری کرده است، اما نتایج آن گسترده است.
پژوهشگران میزان ذرات معلق ریز هوا (PM۲.۵) در آنجا را بالاتر از ۱۳ میکروگرم در متر مکعب تخمین زده اند. مدتی پیش در ماه آوریل پژوهشگران شاهد افزایش هشت درصدی نرخ مرگ و میر کووید-۱۹ به دنبال افزایش یک میکروگرمی ذرات معلق ریز هوا PM۲.۵ بودند.
حالا طی این مطالعه که در مجله "Science Advances" پخش شده، پژوهشگران اظهار کرده اند افراد مبتلا به کووید-۱۹ ساکن شهرهای آلوده، ۱۱ درصد بیش از دیگر افراد مبتلا به این بیماری در معرض خطر مرگ هستند.
بگفته پژوهشگران هنگامی که PM۲.۵ وارد دستگاه تنفسی فوقانی می شود، موجب لطمه در بینی، گلو و ریه ها می شود.
پژوهشگران گفتند: این فرضیه مطرح گردیده است که قرار گرفتن در معرض PM۲.۵ موجب بیان بیش از اندازه گیرنده آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین (ACE-۲) می شود و دفاع بدن میزبان را مختل می کند.
آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین یک گیرنده اصلی است که در سلول های انسانی یافت می شود و ویروس کرونا به آن متصل می شود و با فریب آن سلول را باز می کند و به ویروس اجازه می دهد تا به سیستم دفاعی بدن نفوذ کند. این می تواند موجب ایجاد نوع شدیدتری از کووید-۱۹ شود و احتمال مرگ افزایش می یابد.
آلودگی هوا در سراسر جهان به دنبال قرنطینه شدن برخی شهرها در هنگام شیوع ویروس کرونا به سبب وجود محدودیت در تردد، کم شد. کاهش آلودگی هوا بطور بالقوه می تواند فواید زیادی برای سلامتی افراد به همراه داشته باشد.





منبع:

1399/08/16
19:12:41
0.0 / 5
1691
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه , دستگاه , كامپیوتر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است