روسیه و چین، تهدیدی برای اینترنت ماهواره ای استارلینک
به گزارش با فناوری، یک درگیری در آینده در فضا می تواند نتایج منفی گسترده و طولانی مدتی داشته باشد که در اینجا روی زمین هم حس گردد، چونکه همه افراد روی این سیاره بشکلی از داده های فضایی استفاده می نمایند.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش جدیدی که توانایی های ضدفضایی ده ها کشور را در سال قبل ارزیابی می نماید، صورت فلکی ماهواره استارلینک اسپیس ایکس با تهدیداتی از طرف روسیه و چین رو به رو است، برای اینکه بعد از جنگ میان روسیه و اوکراین در سال ۲۰۲۲، از این سیستم اینترنت ماهواره ای جهت استفاده نظامی در اوکراین استفاده شد.
به نقل از اسپیس، این گزارش که توسط اندیشکده سیاست غیرحزبی (SWF) انتشار یافت، نشان میدهد که چگونه اتکای فزاینده بشر به فضا خصوصاً برای امنیت ملی، سبب شده است که تعداد رو به ازدیادی از کشورها قابلیت های ضدفضایی خودرا توسعه دهند. این سند ۳۱۶ صفحه ای، برمبنای اطلاعات در دسترس عموم از ماه فوریه سال ۲۰۲۴ تا فوریه امسال، توانایی های ۱۲ کشور همچون ایالات متحده، روسیه، چین، هند، استرالیا و همین طور کره شمالی و کره جنوبی را ارزیابی می نماید.
در پیشگفتار این گزارش آمده است: ما قویا احساس می نماییم که یک بحث آزادتر و عمومی تر در مورد این موضوعات ضرورت دارد. جامعه جهانی و اقتصاد ما بطور رو به ازدیادی به قابلیت های فضایی وابسته هستند و یک درگیری در آینده در فضا می تواند نتایج منفی گسترده و طولانی مدتی داشته باشد که در اینجا روی زمین نیز حس گردد، برای اینکه همه افراد روی این سیاره به گونه ای از داده های فضایی استفاده می نمایند.
استارلینک اسپیس ایکس از شبکه عظیمی از ماهواره ها در مدار پایین زمین برای ارائه اینترنت پهن باند پرسرعت استفاده می نماید. ساکنان اوکراین در سال ۲۰۲۲ بعد از قطع شدن خدمات اینترنتی اوکراین در پی شروع جنگ با روسیه، آغاز به استفاده از استارلینک برای حفظ اتصال به اینترنت کردند. این سرویس همین طور ارتباطات ایمن را برای ارتش و دولت اوکراین فعال کرد. با این وجود، از ماه مه سال ۲۰۲۴، ارتش اوکراین آغاز به تجربه قطعی اتصالات استارلینک کرد و مقامات نظامی این اختلالات را به روسیه نسبت دادند.
این گزارش نشان میدهد که یک سیستم روسی به نام توبول (Tobol) که اصولا برای صیانت از ماهواره های روسی در مقابل پارازیت طراحی شده بود، برای مختل کردن سیگنال های ماهواره تجاری استارلینک در خاک اوکراین استفاده شده است. این گزارش خاطرنشان می کند که این اسناد فاش شده نشان میدهد که روسیه از حداقل سه تاسیسات توبول برای مختل کردن سیگنال های ماهواره ای تجاری استارلینک در شرق اوکراین بهره برده است.
بنظر می رسد روسیه همین طور درحال توسعه یک سیستم جدیدتر و پیچیده تر به نام کالینکا (Kalinka) است که برای شناسایی و ایجاد اختلال در سیگنال های ماهواره های استارلینک طراحی شده است. آندری بزروکوف (Andrei Bezrukov)، مدیر مرکز روسیه برای سیستم ها و فناوری های بدون سرنشین، که درحال توسعه سیستم کالینکا است، به رسانه های دولتی اظهار داشت که به اصطلاح «قاتل استارلینک» می تواند پایانه های ارتباطی متصل به استارشیلد را که نسخه نظامی استارلینک است و با خاصیت های امنیتی پیشرفته طراحی شده است، شناسایی کند.
گزارش های بیشتر نشان داد که روسیه سیگنال های جی پی اس (GPS) را در چهار کشور اروپایی همچون فرانسه، هلند، سوئد و لوکزامبورگ مسدود کرده است. همین طور گزارش هایی بر اساس قطع شبکه های تلویزیونی خردسالان در این کشورها توسط روسیه برای پخش تصاویری از جنگ اوکراین انتشار یافته است. هیأت مقررات رادیویی اتحادیه بین المللی مخابرات گفته است که تداخل احتمالاً از ایستگاه های مسکو، کالینینگراد و پاولوفکا سرچشمه گرفته است.
این گزارش خاطرنشان می کند: از ماه فوریه ۲۰۲۵، انگار سرویس استارلینک بطور چشمگیری در مقابل حملات سایبری بیشتر مقاوم بوده است.
بر طبق این گزارش، چین درحال سرمایه گذاری بر روی قابلیت های مشابه برای درگیری های مسلحانه احتمالی آینده با ایالات متحده است.
در ماه ژوئیه سال گذشته، پژوهشگران نیروی دریایی ارتش چین، زیردریایی های مجهز به لیزر را با دکل های جمع شونده ارائه کردند که می توانند ماهواره های استارلینک یا دیگر سیستم های نظارت فضایی را هدف قرار دهند، بااینکه پژوهشگران اذعان کردند که توانایی های شناسایی محدود زیردریایی ها نیازمند نیروهای خارجی برای ارائه هدایت دقیق موقعیت ماهواره ها است.
این گزارش خاطرنشان می کند که در همین حال، نیروی فضایی ایالات متحده درحال آزمایش پارازیت های ماهواره ای جدید به نام پایانه های مدولار ازراه دور است که برای کار ازراه دور و ارائه قابلیت جنگ الکترونیکی ضدفضا درنظر گرفته شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب