مقامات ناسا:

چراغ قوه قمری نمی تواند به مدار ماه برسد

چراغ قوه قمری نمی تواند به مدار ماه برسد

به گزارش با فناوری، مقامات ناسا در اطلاعیه ای گفتند که کاوشگر معروف به «چراغ قوه قمری» با مشکل روبه رو شده است و شاید نتواند به مدار ماه برسد.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، ناسا طرح جدیدی برای کاوشگر کوچک خود دارد که در کوشش برای رسیدن به ماه است.

این کاوشگر موسوم به چراغ قوه قمری یا «لونار فلش لایت»(Lunar Flashlight) در دسامبر ۲۰۲۲ بر فراز موشک «فالکون۹»(Falcon 9) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) پرتاب شد و ماموریتی برای جستجوی یخ آب در ماه داشت. مقامات ناسا گفتند که این کاوشگر قرار بود یک سوخت جدید سبز را در طول سفر چهار ماهه خود به مدار ماه آزمایش کند، اما بعد از دست و پنجه نرم کردن با مشکلات رانشگر، به مدار ماه نخواهد رسید.

در عوض، گروه ماموریت «لونار فلش لایت»، آنرا برای انجام دادن پروازهای ماهانه هدایت می کنند. مقامات ناسا تاکید نمودند که اگر این کار درست صورت گیرد، «چراغ قوه قمری» همچنان علم ارزشمندی را ارائه می دهد؛ برای اینکه در قطب جنوب ماه حرکت می کند که برنامه «آرتمیس»(Artemis) ناسا می خواهد فضانوردان را تا سال ۲۰۲۵ در آنجا فرود بیاورد.

مقامات ناسا گفتند: نمایش های فناوری، تلاش هایی پرخطر و با مزایای بالا هستند که هدف آنها پیشبرد مرزهای فناوری فضایی است. درس های آموخته شده از این چالش ها می توانند به اطلاع رسانی برای ماموریت های آینده کمک کنند.

«لونار فلش لایت» بعد از پرتاب، با مشکل روبه رو شد. مهندسان سه روز بعد از پرتاب متوجه مشکلاتی در مورد سوخت آن شدند و دریافتند که «چراغ قوه قمری»، نیروی رانش را به اندازه مورد انتظار ارائه نمی دهد. آنها تشخیص دادند که سه تا از چهار رانشگر کاوشگر به درستی کار نمی کنند.

مدت کوتاهی بعد از بروز مشکلات رانشگر، ناسا و شرکای ماموریت در «مؤسسه فناوری جورجیا»(Georgia Tech) به این نتیجه رسیدند که «چراغ قوه قمری» ممکنست همچنان بتواند به مقصد خود برسد، اما مقامات ناسا گفتند که پیشران، عملکرد ضعیفی را نشان داد.

علی رغم مشکلات پیش آمده، سایر سیستم های «چراغ قوه قمری» سالم می مانند و گزینه دیگری برای نزدیک کردن آن به ماه وجود دارد. حالا ناسا و پژوهشگران مؤسسه فناوری جورجیا قصد دارند هر نیروی رانش باقی مانده ای را که سیستم پیش ران می تواند عرضه نماید، به کار بگیرند تا کاوشگر را به مدار مورد نظر برسانند که به کاوشگر امکان می دهد حدود یک دفعه در ماه از قطب جنوب «ماه» عبور کند.





منبع:

1401/11/21
11:52:32
5.0 / 5
373
تگهای خبر: آزمایش , پژوهش , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است