ال ای دی هایی که به حفظ چرخه خواب و بیداری کمک می کنند

ال ای دی هایی که به حفظ چرخه خواب و بیداری کمک می کنند

به گزارش با فناوری، پژوهشگران یک ال ای دی(LED) با دو طول موج طراحی نموده اند تا اختلالات در ساعت زیستی بدن ناشی از قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی را کم کند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، پژوهشگران ال ای دی های «انسان محور» را طراحی و آزمایش کرده اند که طول موج های متفاوتی از نور آبی را بسته به روز یا شب بودن، ساطع می کنند و تاثیر مخرب نور مصنوعی بر ساعت زیستی بدن ما را کم می کنند.
پژوهشگران امیدوارند تولیدکنندگان نمایشگرها، یافته های آنها را برای تولید ال ای دی های جدید خود به کار گیرند.
از آنجاییکه ساعت زیستی یا بیولوژیکی بدن ما یا به عبارتی ریتم شبانه روزی ما با چرخه طبیعی نور بامداد تا تاریکی شب هماهنگ است، مهم می باشد که از نور به درستی استفاده نماییم یا به درستی در معرض نور قرار بگیریم. اما در جامعه امروزی، خیلی از ما در معرض نور مصنوعی و فراوانی در داخل خانه قرار داریم که می تواند ریتم شبانه روزی ما را مختل کند و منجر به اختلال در خواب شود.
نور آبی بیشتر از هر رنگ دیگری توانایی بدن برای آماده شدن برای خواب را مختل می کند، چونکه مغز ما را فریب می دهد تا فکر کند هنوز روز است و تولید هورمون آرامش شبانه ما معروف به «ملاتونین» را سرکوب می کند.
ملاتونین یک فرآورده طبیعی است که در گیاهان و جانوران یافت می شود. این ماده در جانوران بعنوان هورمونی شناخته می شود که توسط غده پینه آل در مغز در شب ترشح می شود و با کنترل چرخه خواب و بیداری مرتبط می باشد.
مقدار ترشح این هورمون در شب به حداکثر و در نزدیکی ظهر به حداقل می رسد. ترشح ملاتونین در ایام کوتاه فصل زمستان امکان دارد زودتر یا در اکثر موارد دیرتر شروع شود. این تغییر در روند ترشح ملاتونین امکان دارد در ایجاد علایم اختلال عاطفی فصلی (افسردگی زمستانی) نقش داشته باشد. میزان طبیعی ملاتونین با افزایش سن به تدریج کاسته می شود. در بعضی از سالمندان امکان دارد تولید ملاتونین به حد ناچیزی برسد یا به صورت کامل قطع شود.
سلول های گانگلیونی ذاتاً حساس به نور در شبکیه چشم ما به شکل ویژه به جذب نور آبی با طول موج ۴۸۰ نانومتر حساس هستند. قابل ذکر است که مطالعات پیشین نشان داده اند که طول موج های ۴۶۰ تا ۵۰۰ نانومتری ریتم شبانه روزی ما را تنظیم می کنند.
پژوهشگران برای رسیدگی به اختلالات ریتم بدن ناشی از نور آبی، یک ال ای دی به اصطلاح «انسان محور» طراحی کردند که برای عرضه نوع مناسب نور آبی در زمان مناسب روز طراحی شده است.
آنها با آگاهی از این که دو طول موج متفاوت نور بر ریتم شبانه روزی تاثیر می گذارند، دو ال ای دی ساختند که یکی در طول روز طول موج ۴۸۰ نانومتری و دیگری در هنگام شب طول موج ۴۵۰ نانومتری منتشر می کند. سپس این دو ال ای دی در لامپ ها تعبیه شدند. همینطور فسفر در این لامپ ها محصور شد تا مقداری از نور آبی را مانند لامپ های معمولی به قرمز و سبز تبدیل کنند.
لامپ های ال ای دی انسان محور معروف به HC-LED همراه با لامپ های ال ای دی معمولی(c-LED) در وسایل نصب شده در سقف یک اتاق بدون پنجره مجهز به میز، تردمیل و تخت قرار گرفتند و ۲۲ داوطلب مرد بالغ سالم برای این مطالعه انتخاب شدند و به صورت تصادفی در معرض نور HC-LED یا c-LED (۴۸۰ نانومتر) قرار گرفتند.
همه شرکت کنندگان در معرض هر دو نوع نور و همینطور نور روز یا شب قرار گرفتند و به مدت سه روز در اتاق ماندند. ضمن این که استفاده از دستگاههای الکترونیکی مانند گوشیهای هوشمند و کامپیوتر ها مجاز بود، اما آنها دارای فیلتر نور آبی بودند.
سطح هورمون ملاتونین از راه نمونه های بزاق داوطلبان در ۱۵ نقطه زمانی همچون بین نیمه شب تا ۳: ۰۰ بامداد و شرایط نوری متفاوت طی ۵۰ ساعت گرفته و سنجیده شد.
پژوهشگران دریافتند که قرار گرفتن در معرض نور HC-LED سطح ملاتونین شرکت کنندگان در شب را ۱۲.۲ درصد بالا می برد و ملاتونین در روز را در مقایسه با قرار گرفتن در معرض نور ال ای دی معمولی ۲۱.۹ درصد می کاهد.
پژوهشگران امیدوارند تولیدکنندگان لامپ های ال ای دی و نمایشگرهای الکترونیکی بتوانند یافته های آنها را برای تولید ال ای دی های خود به کار گیرند.
اغلب نمایشگرها همچون نمایشگرهای گوشیهای هوشمند، تلویزیون ها و مانیتورهای کامپیوتر از حالتی برای مسدود کردن نور آبی در شب(BLAN) پشتیبانی می کنند، اما هیچ حالتی وجود ندارد که بتواند به سرعت ملاتونین را با افزایش نور آبی در طول روز سرکوب کند.
لامپ های ال ای دی انسان محور که انتظار می رود با کنترل باند طول موج نور که مستقیماً با ترشح ملاتونین مرتبط می باشد، ریتم شبانه روزی بدن را بهبود بخشد، یک گزینه مفید برای حفظ یک ریتم شبانه روزی سالم در زندگی مدرن امروزی بشر است، جایی که افراد زمان بیشتری را داخل خانه می گذرانند و در معرض نور مصنوعی هستند.
این مطالعه در مجله ACS Omega انتشار یافته است.




منبع:

1402/09/24
21:13:26
5.0 / 5
375
تگهای خبر: آزمایش , الكترونیكی , پژوهش , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است