با تمركز بر بهبود حركت دست بیماران سكته مغزی

دستکش هوشمند دانشمندان ایرانی همه کاره است

دستکش هوشمند دانشمندان ایرانی همه کاره است

به گزارش با فناوری، با تلاش دکتر پیمان ثروتی و آروین تشکری پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا، یک دستکش هوشمند جدید در وهله اول می تواند تحرک دست بیمارانی را که سکته مغزی را تجربه کرده اند، تقویت و به آنها کمک نماید تا عملکرد دست خویش را بازیابند. ضمن این که کاربردهای بالقوه بی شماری دارد.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا، سکته مغزی عامل اصلی ناتوانی در سراسر دنیا است که سالانه میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار می دهد. یکی از شایع ترین و مخرب ترین نتایج سکته مغزی هم از دست دادن عملکرد دست ها است که می تواند توانایی انجام فعالیتهای روزانه را بشدت مختل کند و کیفیت زندگی را کم کند.
به نقل از ام ای، فناوری پوشیدنی جدیدی که توسط پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا(UBC) توسعه یافته است، می تواند برای بازماندگان سکته مغزی که می خواهند عملکرد دست خویش را بازیابند، امیدواری ایجاد نماید.
این ابزار پوشیدنی یک «دستکش هوشمند» است که می تواند حرکات دست و انگشت فرد پوشنده را در طول تمرینات توانبخشی ردیابی کند و انتقال دهد.
این دستکش هوشمند بخشی از یک مطالعه آزمایشی است که شامل گروهی از بازماندگان سکته مغزی در دانشگاه بریتیش کلمبیا است که طی ماه گذشته این عارضه را تجربه کرده اند. آنها این دستکش را در حین انجام تمرینات تحت نظارت دکتر جانیس انج، استاد پزشکی و کارشناس مشهور توانبخشی بعد از سکته مغزی پوشیدند.
دکتر انج می گوید این دستکش هوشمند می تواند به نظارت بر پیشرفت بیمار و عرضه بازخورد برای بهبود برنامه های ورزشی کمک نماید. وی ادامه داد: ما با این دستکش می توانیم حرکات دست و انگشتان بیماران را بدون احتیاج به دوربین کنترل نماییم. سپس می توانیم برنامه های ورزشی آنها را برای بهترین نتایج ممکن، حتی از راه دور، تحلیل و بررسی و تنظیم دقیق نماییم.


نحوه کار این دستکش هوشمند
این دستکش هوشمند حاصل همکاری دکتر پیمان ثروتی، استاد مهندسی برق و کامپیوتر در بریتیش کلمبیا و آروین تشکری دانشجوی دکترا است. آنها بنیان گذاران یک استارت آپ متخصص در منسوجات هوشمند و دستگاههای پوشیدنی به نام تکساوی(Texavie) هستند.
این دستکش هوشمند از پارچه ای کشسان ساخته شده است که شامل شبکه ای از نخ های سنسور و سنسورهای فشار است. این حسگرها می توانند حتی کوچکترین حرکات دست و انگشتان را شناسایی و ثبت و ضبط کنند و به صورت بی سیم آنها را به کامپیوتر یا تلفن هوشمند منتقل کنند.
دکتر ثروتی و تیمش هفته گذشته مقاله ای را در مجله Nature Machine Intelligence منتشر نمودند که در آن جزئیات فنی و پیشرفت های این دستکش هوشمند را شرح داده اند.
آنها در آن مقاله آورده اند که این دستکش، دقیق ترین دستکشی است که می شناسیم و می تواند حرکت دست و انگشت و نیروی مشت کردن را بدون احتیاج به دوربین های ضبط حرکت ردیابی کند. به لطف مدلهای یادگیری ماشینی که ما توسعه داده ایم، این دستکش می تواند زوایای تمام مفاصل انگشت و مچ را به دقت تعیین کند. این فناوری بسیار دقیق و سریع است و قادر به تشخیص کشش ها و فشارهای کوچک و پیشبینی حرکت با حداقل ۹۹ درصد دقت است که با عملکرد دوربین های گران قیمت فیلم برداری حرکتی مطابقت دارد.
این دستکش هوشمند مزیت های دیگری هم نسبت به محصولات موجود در بازار دارد. همچون این که بی سیم و راحت است و بعد از خارج کردن باتری به سادگی قابل شستشو است.
دکتر ثروتی و تیمش روش های پیشرفته ای را برای تولید این دستکش های هوشمند و پوشاک مرتبط به صورت محلی با هزینه نسبتاً کم توسعه داده اند.
چگونه «دستکش هوشمند» می تواند زمینه های دیگر را متحول کند؟
دستکش هوشمند ابزاری برای بهبود حرکتی بعد از سکته مغزی و تغییر دهنده بازی برای سایر زمینه هایی است که شامل درگیری و تعامل است. دکتر ثروتی می گوید انتقال یکپارچه این دستکش هوشمند به بازار مصرف را با پیشرفت های مداوم در همکاری با شرکای صنعتی مختلف متصور است. وی همینطور برنامه های کاربردی بالقوه حقیقت مجازی و حقیقت افزوده، انیمیشن و رباتیک را برای آن می بیند.
دکتر ثروتی می گوید: تصور کنید بتوانید حرکات دست و تعامل با اشیاء را به دقت ثبت کنید و به صورت خودکار روی نمایشگر نمایش داده شود. برنامه های کاربردی بی پایانی برای چنین چیزی وجود دارد. می توانید متن را بدون احتیاج به صفحه کلید فیزیکی تایپ کنید یا یک ربات را کنترل کنید یا زبان اشاره را در لحظه به گفتار نوشتاری ترجمه کنید تا ارتباط آسان تری را برای افراد ناشنوا یا کم شنوا فراهم کنید.
این دستکش هوشمند نمونه ای قابل توجه از اینست که چگونه تحقیقات بین رشته ای می تواند به راهکارهای نوآورانه ای منجر شود که می تواند زندگی خیلی از افراد را بهبود بخشد.
پژوهشگران امیدوارند فناوری آنها الهام بخش تحقیق و توسعه بیشتر در منسوجات هوشمند و دستگاههای پوشیدنی شود.



1402/10/27
15:41:50
5.0 / 5
409
تگهای خبر: آزمایش , باتری , بازی , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است