تحقیق جدید نشان داد؛
گوشت گیاهی شما را به دیابت مبتلا می کند
با فناوری: تحقیقی جدید نشان میدهد افرادی که گوشت گیاهی مصرف کنند قند خون بالاتری دارند و این امر آنها را در معرض ریسک مبتلاشدن به دیابت و بیماریهای قلبی قرار می دهد.
به گزارش با فناوری به نقل از دیلی میل، تحقیقی جدید نشان میدهد محصولات گوشتی گیاهی یک گزینه مغذی نیستند و احتمالاً ریسک مبتلاشدن به بیماری قلبی را می افزایند. طبق این تحقیق که در نشریه American Journal of Clinical Nutrition پخش شده، افرادی که در رژیم غذایی خود مقدار زیادی محصولات گوشت گیاهی مانند Beyond burgers و Impossible burgers را در ۸ هفته مصرف می کنند قند خون بالاتری نسبت به افرادی دارند که گوشت واقعی خورده اند. این امر افراد را در معرض ریسک مبتلاشدن به بیماریهای قلبی و دیابت قرار می دهد. تحقیقات پیشین حاکی از آن بود که رژیم غذایی گیاهی می تواند ریسک مبتلاشدن به دیابت را تا ۲۵ درصد کم کند. با این وجود پژوهشگران یک تحقیق جدید اشاره کرده اند در پژوهش های مذکور افرادی شرکت کرده اند که غذاهای کامل بجای محصولات بسیار فراوری شده، مصرف کرده اند. طی سالهای قبل، گوشت های گیاهی به عنوان جایگزینی برای نمونه واقعی مطرح شدند. درآمد جهانی شرکت های تولید کننده گوشت گیاهی در ۲۰۲۳ میلادی حدود ۱۰ میلیارد دلار بود که این رقم نسبت به ۴.۶۶ میلیارد دلار درآمد ثبت شده در ۲۰۱۸ میلادی بسیار بیشتر است. اما بگفته امیلی گلسومین متخصص تغذیه در بیمارستان جنرال ماساچوست، محصولات بسیار فراوری شده چربی های اشباع و نمک زیادی دارند. او در این زمینه می گوید: از آنجائیکه رژیم های غذایی مذکور چربی اشباع بیشتری دارند، با افزایش احتمال مبتلاشدن به حمله قلبی و مرگ زودرس همراه هستند. بنا بر این اگر فرد بدنبال رژیم غذایی کاملا سالم می باشد احتمالاً آنها گزینه مناسبی نباشند. با این وجود تحقیقی بین المللی در ۲۰۲۱ میلادی نشان داد ۴۰ درصد افراد گوشت های گیاهی را به سبب مزایای سلامتی آنها انتخاب می کنند. حالا پژوهش جدید دانشگاه ملی سنگاپور که با حضور ۸۹ فرد مبتلا به ریسک افزوده دیابت نوع ۲ انجام شده و افراد را به ۲ گروه تقسیم کرده است. طی ۸ هفته، شرکت کنندگان رژیم غذایی حاوی گوشت داشتند و نیم دیگر از گوشت های تهیه شده از مواد جایگزین استفاده کردند. شرکت کنندگان محصولات گیاهی بسیار فراوری شده را از بین برندهای برتر تولید کننده گوشت گیاهی انتخاب کردند. پژوهشگران در شروع و پایان این آزمایش از شرکت کنندگان آزمایش خون گرفتند تا تغییرات در سدیم و کلسترول را بررسی نمایند. مقدار بالای این مواد می تواند به رگ ها لطمه برساند و به بیماری قلبی منجر شود. همین طور شرکت کنندگان از یک ابزار برای رصد مداوم گلوکز خون طی آزمایش استفاده کردند تا پژوهشگران به تصویری کامل از تاثیر گوشت های گیاهی بر قند خون دست یابند. بعد از ۲ ماه هیچ تفاوتی در کلسترول بین دو گروه شرکت کننده مشاهده نشد. اما قند خون افرادی که گوشت طبیعی خورده بودند، ثبات بیشتری داشت و این بدان معنا بود که ریسک مبتلاشدن به دیابت در آنها کمتر است. پژوهشگران معتقدند دلیل این امر کربوهیدراتی است که به شکل افزودنی به محصولات گوشت گیاهی اضافه می شود و ممکنست قند خون را بیفزاید. علاوه بر آن سدیم بدن افرادی که از گوشت طبیعی بهره برده بودند، نیز کمتر از گروهی بود که گوشت گیاهی خوردند. طی گذر زمان قند خون بالا ممکنست به دیابت منجر شود و به رگ های خونی و اعصاب لطمه برساند. همین طور مصرف این مواد ممکنست مبتلاشدن به بیماریهای قلبی را در پی داشته باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب