چشیدن طعم بصورت مجازی ممکن شد!
با فناوری: از حالا دیگر مزه کردن غذاها و طعم های مختلف بصورت آنلاین و مجازی با یک تکنولوژی جدید ممکن است. آزمایش های این فناوری نشان داد که شرکت کنندگان می توانند بین شدت مزه های ترش مختلف با موفقیت 70 درصدی تمایز قائل شوند.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا، فناوری چشایی الکترونیکی(e-Taste) فناوری جدیدی است که بطور بالقوه می تواند تجربه واقعیت مجازی را با ارائه یک رابط طعم دیجیتال به کاربران تغییر دهد که به آنها اجازه می دهد طعم ها را ازراه دور حس کنند.
این سیستم که توسط پژوهشگران دانشگاه ایالتی اوهایو ابداع شده است، از سنسورهای شیمیایی و توزیع کننده های بی سیم برای شبیه سازی حس چشایی بهره می گیرد و لایه جدیدی از غوطه ور شدن در محیط های دیجیتال را ارائه می دهد.
به نقل از آی ای، این سیستم با شناسایی مولکول های مختلف مانند گلوکز و گلوتامات و ارتباط آنها با پنج طعم اصلی شامل شیرینی، ترشی، شوری، تلخی و اومامی کار می کند. این سیگنال های شیمیایی با داده های الکتریکی به سیم ها هدایت می شوند و داده ها به دستگاهی ارسال می شوند که در منطقه ای دور قرار دارد و دستگاه، آنها را باردیگر برای کاربر به وجود می آورد.
جین هوا لی(Jinhua Li)، یکی از نویسندگان این مطالعه می گوید: بُعد شیمیایی در قلمرو واقعیت مجازی و واقعیت افزوده فعلی نسبتاً کمتر نشان داده شده است، خصوصاً وقتی در مورد بویایی و چشایی صحبت می نماییم. این شکافی است که باید پر شود و ما آنرا با این سیستم نسل جدید توسعه داده ایم.
نحوه کار فناوری چشایی الکترونیکی
سیستم چشایی الکترونیکی (e-Taste) شامل یک محرک است که به دهان متصل می شود، همراه با یک پمپ الکترومغناطیسی مینیاتوری که مواد شیمیایی القاء کننده طعم را پخش می کند. هنگامی که پمپ فعال می شود، مقادیر کمی مایع را بوسیله یک رابط ژلی آزاد می کند و اجازه می دهد تا شدت و مدت طعم بطور دقیق کنترل شود.
لی اضافه کرد: برمبنای دستورالعمل دیجیتال، شما همین طور می توانید انتخاب کنید که یک یا چند طعم مختلف را بطور همزمان آزاد کنید تا بتواند احساسات متفاوتی را بوجود آورد.
از آنجا که درک چشایی، ذهنی است و ارتباط نزدیکی با بو دارد، پژوهشگران این سیستم را برای جمع آوری و ذخیره داده های حسی طراحی کردند که کاربران را قادر می سازد طعم ها را به روشی ثابت و کنترل شده تجربه کنند.
لی می گوید: چشایی و بویایی تا حد زیادی با احساسات و حافظه انسان مرتبط هستند. بدین سبب سنسور ما باید یاد بگیرد که تمام این اطلاعات را ضبط، کنترل و ذخیره کند.
آزمایش موفقیت آمیز و انتقال طعم از راه دور
کارآزمایی های انسانی نشان داد که شرکت کنندگان می توانند به دقت بین شدت مزه های ترش مختلف با میزان موفقیت ۷۰ درصد تمایز قائل شوند.
سپس پژوهشگران از ظرفیت این فناوری برای تحویل طعم ازراه دور در فواصل دور انجام دادند. بدین سبب پژوهشگران کالیفرنیایی توفیق یافتند حس چشایی را در شرکت کنندگان واقع در اوهایو برانگیزند.
برای تعیین بیشتر اثربخشی آن، تجربیات غذایی مجازی گنجانده شد و به شرکت کنندگان فرمان داده شد تا طعم پنج ماده غذایی شامل لیموناد، کیک، تخم مرغ نیمرو شده، سوپ ماهی و قهوه را شناسایی کنند. این تست ها بدون شک نشان دادند که فناوری e-Taste می تواند شرکت کنندگان را با افزودن طعم تخیلی به واقعیت شبیه سازی شده، وارد دنیای واقعیت مجازی کند و یک بُعد بطورکامل جدید و هیجان انگیز بوجود آورد.
در صورتیکه بازی و سرگرمی، در دسترس ترین و بدیهی ترین کاربردهای e-Taste هستند، برنامه های بالقوه دیگری نیز وجود دارند که فراتر از این حوزه گسترش می یابند. به عنوان مثال با توجه به این که حافظه با طعم و بو در هم آمیخته است، این فناوری می تواند نتایج عمیقی برای درک نحوه عملکرد مغز داشته باشد. همین طور می تواند به کاربرانی که از عوارض طولانی مدت بیماری کووید یا شرایط عصبی متفاوت رنج می برند، دسترسی سهل تری به دنیای مجازی عرضه نماید.
با وجود این که این فناوری هنوز به پتانسیل کامل خود نرسیده است، بطور قابل توجهی قابلیت تعاملات مجازی را با جذاب تر کردن و مشارکت بیشتر می افزاید.
لی می گوید: این فناوری به افراد کمک می نماید تا در فضاهای مجازی به روش هایی که قبلاً دیده نشده است، ارتباط برقرار کنند. این مفهوم اینجاست و نخستین قدم مناسب برای تبدیل شدن به بخش کوچکی از دنیای متاورس است.
این مطالعه در مجله Science Advances انتشار یافته است.
منبع: با فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب