سنجاقک ناسا یک مانع مهم را پشت سر گذاشت

سنجاقک ناسا یک مانع مهم را پشت سر گذاشت

با فناوری: روتورکرافت «دراگون فلای» ناسا قبل از پرتاب به سوی قمر بزرگ سیاره زحل توانست از یک مانع مهم عبور کند.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا، ماموریت پیشگامانه «دراگون فلای»(Dragonfly) ناسا از یک مانع مهم عبور کرد و این عبور، آنرا برای پرتاب در سال ۲۰۲۸ به طرف «تایتان»(Titan) قمر بزرگ زحل در راه درست نگه داشت.
به نقل از اسپیس، ناسا اعلام نمود دراگون فلای که یک روتورکرافت هسته ای به اندازه خودرو است و بمنظور بررسی پتانسیل تایتان برای میزبانی از زندگی طراحی شده، مرحله بررسی انتقادی طراحی خودرا با موفقیت پشت سر گذاشته است. در بیانیه ناسا آمده است: عبور از این مرحله مهم ماموریت به این معناست که طراحی، ساخت، ادغام و برنامه های آزمایشی ماموریت دراگون فلای تأیید شده اند و الان می توان توجه ماموریت را به ساخت خود فضاپیما معطوف کرد.
ماموریت ۳.۳۵ میلیارد دلاری دراگون فلای ابتدا توسط ناسا در سال ۲۰۱۹ برگزیده شد و هم اکنون روتورکرافت تحت نظارت «آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز»(Johns Hopkins APL) در مریلند به سرپرستی «الیزابت ترتل»(Elizabeth Turtle) پژوهشگر این لابراتوار طراحی و ایجاد می شود. این ماموریت با تاخیرها و هزینه های گزاف روبه رو شده اما مطالعه تایتان به سبب پتانسیل آن برای میزبانی از حیات بیگانه، از اولویت بالایی برای دانشمندان برخوردارست.
مقرر است این ماموریت در ژوئیه ۲۰۲۸ با موشک «فالکون هوی»(Falcon Heavy) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا پرتاب شود. سپس این روتورکرافت یک سفر تقریباً هفت ساله را در اعماق فضا به سوی منظومه زحل شروع خواهدنمود تا هدف بالاتر از سه سال مطالعه را در مناطق واقع در سطح سرد و متنوع تایتان محقق کند.
دراگون فلای که به چندین دوربین، سنسور و نمونه بردار مجهز است، زیست پذیری تایتان را ارزیابی خواهدنمود و بدنبال شیمی پری بیوتیک و نشانه های احتمالی زندگی خواهد گشت.
تایتان بزرگ ترین قمر زحل و دومین قمر بزرگ منظومه شمسی بعد از قمر «گانیمد»(Ganymede) مشتری است. جو متراکم و مه آلود تایتان، سطحی را پوشانده که شامل تپه های شنی هیدروکربن و دریاچه های متان است. دانشمندان معتقدند در زیر پوسته یخی این قمر، اقیانوسی از آب شور وجود دارد که به احتمال وجود زندگی در تایتان می افزاید.
در سال ۲۰۰۵، ماموریت «کاسینی»(Cassini) ناسا کاوشگر «هویگنس»(Huygens) را به تایتان رساند. هویگنس تولید شده توسط «آژانس فضایی اروپا»، با کمک چتر نجات فرود آمد و اطلاعات مهمی را درباره ی این قمر غول پیکر ارائه داد. دراگون فلای در صورت موفقیت می تواند درک ما را درباره ی چگونگی پیدایش زندگی در سایر نقاط منظومه شمسی متحول کند.



منبع:

1404/02/07
13:07:18
5.0 / 5
15
تگهای خبر: آزمایش , پژوهش , تولید , سیاره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

از آخرین تحولات دنیای فناوری آگاه شوید و دانش خود را افزایش دهید

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است