بیماران قلبی، تنفسی، دیابت و سرطان در مقابل کرونا لطمه پذیرتر هستند

بیماران قلبی، تنفسی، دیابت و سرطان در مقابل کرونا لطمه پذیرتر هستند

با فناوری: با حمایت بنیاد ملی علم ایران، طرح پژوهشی بررسی میزان بروز، عود، عوارض و مرگ بیماریهای غیرواگیر و واگیر در بیماران دچار کووید 19 انجام شد.



به گزارش با فناوری به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، «بررسی میزان بروز، عود، عوارض و مرگ بیماریهای غیرواگیر و واگیر در بیماران دچار کووید ۱۹» توسط نضال صراف زادگان رییس پژوهشکده قلب و عروق اصفهان و با حمایت بنیاد ملی علم ایران، انجام شده است.
صراف زادگان، دانش آموخته دکتری تخصصی بیماریهای قلب و عروق از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در توضیح این طرح اظهار داشت: بیماریهای غیرواگیر در رأس عوامل مرگ ومیر در جهان شناخته شده اند. افزایش سن و افزایش امید به زندگی به عنوان علت اصلی این بیماریها بشمار می رود. در این بین، عفونت حاد تنفسی ناشی از ویروس SARS-CoV-۲ عامل ایجاد بیماری (کووید ۱۹) بعد از چین، کشورهای مختلفی در جهان را به خود درگیر کرده و منجر به یک پاندمی شده بود. گرچه ویروس جدید همه گروههای سنی را درگیر می کند اما خطر شدت بیماری در افراد بالای شصت سال بیشتر است.
وی اضافه کرد: بیماران دچار یکی از بیماریهای غیرواگیر شامل بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، بیماریهای مزمن تنفسی و سرطان در مقابل کووید ۱۹ لطمه پذیرترند. به همین دلیل توجه به همین بیماریها در مدیریت بیماران بدحال و بستری دچار کووید ۱۹ از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: همبستگی پاتوفیزیولوژیک بیماری کووید ۱۹ با گیرنده آنزیم ACE۲ به اهمیت رابطه دیابت، پرفشاری خون، و بیماریهای قلبی- عروقی با این بیماری می افزاید. بیان این گیرنده در سطح سلول های قلب و عروق علاوه بر سلول های آوئولار ریه با خطر لطمه حاد قلبی عروقی و میوکاردیت در مبتلایان هم راه است.
وی اشاره کرد: علاوه بر این طوفان سیتوکاین و افزایش عوامل حاد التهابی در خون بیماران بر شدت التهاب پایه که به طور معمول در مبتلایان به بیماریهای غیر واگیر وجود دارد، می افزاید.
صراف زادگان اضافه کرد: به همین دلیل باتوجه به احتمال وجود یا بروز بیماریهای غیرواگیر مانند پرفشاری خون، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای تنفسی مزمن، سرطان و بیماریهای مزمن کلیوی در بیماران مبتلا و بستری به دلیل کووید ۱۹، همین طور باتوجه به وجود سیستم ثبت بیماری کووید در اصفهان به عنوان یک بیماری جدید و ناشناخته، این مطالعه با پیگیری بیماران کووید ۱۹ بستری و ثبت شده در یک مطالعه آینده نگر کوهورت ۵ ساله، در دستور کار قرار گرفت.
این محقق و پژوهشگر اشاره کرد: در اصفهان، یک برنامه ثبت بیمارستانی جهت ثبت بیماران دچار کووید ۱۹ از شروع شیوع این بیماری در ایران در بهمن ۱۳۹۸ شروع شده است. در این برنامه که به نام ثبت کووید ۱۹ اصفهان I-CORE نامیده می شود، اطلاعات مورد نیاز درباب علایم و نشانه های کلینیکی بیماران در حین بستری در بیمارستان جمع آوری شده که می تواند پیش زمینه مناسبی برای سایر مطالعات و دستیابی به پاسخ سوالات موجود در حوزه این ویروس ناشناخته و اپیدمی آن باشد. ما یک مطالعه با پیگیری یک ساله روی ۵۴۰۰ بیمار که در برنامه ثبت I-CORE درج شده اند انجام دادیم تا وضعیت کلینیکی و پیش آگهی بیماری در بیماران دچار کووید ۱۹، خصوصاً اگر بیماری غیرواگیر همراه دارند، مشخص شود.
صراف زادگان در آخر تصریح کرد: توجه به جدید بودن بیماری کرونا، به دست آوردن چنین اطلاعاتی در تصمیم گیری های سیستم بهداشتی جهت سیاستگذاری در حوزه پیشگیری و کنترل بیماری مؤثر است.


منبع:

1404/02/08
10:13:22
5.0 / 5
13
تگهای خبر: پژوهش , دانش بنیان , دانشگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

از آخرین تحولات دنیای فناوری آگاه شوید و دانش خود را افزایش دهید

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است