محققان دانشگاه ادینبرو:
گرمایش جهانی وقوع رعد و برق را كاهش خواهد داد
با فناوری: تحقیقات جدید نشان داده است بروز رعد وبرق تا 15 درصد كاهش پیدا خواهد نمود چون كه با افزایش ˮگرمایش جهانیˮ تا سال 2100 دمای هوا احیانا تا پنج درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، گرمایش جهانی توانایی محدود كردن یكی از قدرتمندترین پدیده های طبیعی را هم دارد و ممكن است میزان وقوع رعد و برق در آینده را كم كند.
محققان دانشگاه ادینبرو اظهار كردند: افزایش گازهای گلخانه ای تاثیر قابل توجهی روی ˮابرهای طوفان زاˮ دارد.
در بدترین حالت تغییرات آب و هوایی، دمای جهان تا سال 2100 میلادی ممكن است به میزان 5 درجه سانتیگراد افزایش یابد.
محققان با استفاده از یك روش جدید، محاسبه كرده اند كه در چنین شرایطی، احتمال وقوع رعد و برق ناشی از ˮابرهای طوفان زاˮ تا 15 درصد كاهش خواهد یافت.
ممكن است با استفاده از یك رعد و برق، میلیاردها ولت الكتریسیته در آسمان جاری شود. محاسبات پیشین و سنتی راجع به شكل گیری این پدیده طبیعی برپایه ˮارتفاع ابرهاˮ بوده است.
در این راستا دانشمندان دانشگاههای ادینبرو، لیدز و لانكستر نگاهی در خصوص محاسبه حركات ذرات كوچك یخ كه در بین ابرها در حركت هستند پیش گرفتند.
جریان الكتریكی این ذرات طی طوفان تخلیه شده و منجر به وقوع رعد و برق می شوند.
این تحقیقات نشان داده است كه افزایش دما در سراسر جهان سبب می گردد كه شرایط تشكیل كریستال های یخ سخت تر شود.
این یافته ها با مطالعات پیشین در مغایرت است. مطالعات گذشته نشان داد، تغییرات آب و هوایی احتمال بروز این طوفان ها را بالا می برد.
این مطالعه اعتبار پیش بینی های پیشین راجع به رعد و برق را زیر سوال می برد و مشوق مطالعات بیشتر پیرامون تاثیرات تغییرات آب و هوایی روی یخ های موجود در ابرها و رعد و برق است.
دانشمندان بر این باورند كه سالانه 1.4 میلیارد رعد و برق در سراسر جهان اتفاق می افتد كه این میزان حدودا معادل روزانه 4 میلیون رعد و برق است.
این مطالعه در مجله ˮتغییرات آب وهوایی طبیعتˮ انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب