سیاره هایی با جو ستاره!

سیاره هایی با جو ستاره!

با فناوری: یك مطالعه جدید دریافته است كه سیاره های بسیار داغی وجود دارند كه دارای اتمسفری شبیه به ستارگان هستند، به صورتی كه مولكول های آب را از هم جدا می كنند.



به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، یك پژوهش جدید روی سیاره های فراخورشیدی از پژوهشگران دانشگاه "آیكس-مارسی"(Aix-Marseille) نشان داده است كه این اجرام دارای اتمسفر هیبریدی یا تركیبی ستاره-سیاره ای هستند.

تلسكوپ های "هابل" و "اسپیتزر هاوس" ناسا مشاهدات خیره كننده ای از سیارات فراخورشیدی انجام داده اند كه فیزیكدانان را بهت زده كرده است.

سیاره های فراخورشیدی بسیار داغ موسوم به "Ultrahot Jupiter"، مكان های جذابی در خارج از منظومه شمسی ما هستند كه هوا در آنها بی وقفه گرم است و هوا آنقدر خشك است كه امكان بارندگی وجود ندارد.

ژوپیترهای بسیار داغ نامی است كه به یك نوع خاص از سیاره داده شده است كه حضور آن در خارج از محدوده سیستم خورشیدی ما ثبت شده است. این سیارات فراخورشیدی داغ به علت نزدیكی به ستاره هایشان، جو بسیار داغی دارند.

یك راز سر به مهر قدیمی

این كه چرا هیچ نشانی از بخار آب در اتمسفر این سیارات دیده نمی گردد، برای چندین دهه برای دانشمندان مورد سوال بوده است. مطالعه نظری جدید با استفاده از تلسكوپ های هابل و اسپیتزر به همراه شبیه سازی های كامپیوتری، به این سوال جواب داد.

این مطالعه جدید نشان داد كه سیارات فراخورشیدی دارای اتم های اكسیژن و هیدروژن می باشند كه اجزای مهم تشكیل آب هستند. با این وجود، مولكول های آب به دلیل دمای شدید این سیاره ها و تابش شدید، كاملا از هم جدا شده اند.

"ویوین پارمنتیر" نویسنده اصلی این مطالعه و اخترفیزیكدان در دانشگاه آیكس-مارسی فرانسه می گوید: روزهای این سیارات، آنها را تبدیل به كوره های داغی می كند كه جو سیاره را بیشتر به جو ستاره شبیه می كند تا سیاره.

وی اضافه كرد: بدین سان ژوپیترهای داغ، نگرش ما را نسبت به سیارات فراخورشیدی تغییر دادند و با این مطالعات، ما به زمینه جدیدی در بررسی اتمسفرهای سیارات فراخورشیدی دست یافتیم.

دانشمندان با استفاده از یافته های این مطالعه می توانند توضیح دهند كه چرا این اجرام آسمانی قادر به تولید هر نوع باران یا آب روی سطح خود نیستند.

با توجه به اینكه دمای هوا در طول روز می تواند بین 2 تا 3 هزار درجه سانتیگراد باشد، جای تعجب نیست كه آب در این سیاره ها شكل نمی گیرد.

ژوپیترهای بسیار داغ، احیانا داغ ترین سیاره های شناخته شده هستند. در حالیكه درجه حرارت در طول روز 2 تا 3 هزار درجه سانتیگراد است، در شب با وجود پایین آمدن دما، تازه به حدود 1500 درجه سانتیگراد می رسد.

"پارمانتیر" امیدوار است كه این نتایج بتواند بینش مورد نیاز را برای بررسی و تجزیه و تحلیل بیشتر اتمسفرهای این سیاره ها عرضه نماید.

این مطالعه در مجله Astronomy and Astrophysics انتشار یافته است.




1397/05/25
20:16:25
5.0 / 5
5308
تگهای خبر: پژوهش , تلسكوپ , دانشگاه , سیاره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است