روی موش ها تست شد

كاهش خطر مبتلا شدن به دیابت با مصرف ترهالوز

كاهش خطر مبتلا شدن به دیابت با مصرف ترهالوز

با فناوری: شكر امكان دارد یكی از مواد غذایی مضر باشد چونكه استفاده بیش از اندازه آن می تواند منجر به بیماری دیابت شود.


به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، اما اكنون محققان دانشكده پزشكی "دانشگاه واشنگتن" در سنت لوئیس روش جدیدی كشف كرده اند كه خطر مبتلا شدن به دیابت را در افرادی كه شكر زیاد مصرف می كنند، می كاهد. آنها دریافتند كه "ترهالوز "(Trehalose) یك قند طبیعی است كه از تجمع گلوكز در كبد جلوگیری كرده و سبب فعال شدن یك ژن می گردد كه حساسیت انسولین را بهبود می بخشد و سبب سوزاندن چربی بیشتر می گردد.
ترهالوز كه "میكوز" هم نامیده می شود، كربوهیدرات ساده ای است كه از اتصال دو گلوكز با پیوند ساده ای بوجود آمده است.
این قند به اندازه ۴۵ درصد ساكاروز شیرینی دارد و از قندهای غیر احیا كننده است. بنابراین اثرات مضری كه سایر قندها بر روی پروتئین ها دارند را ندارد.
ترهالوز، یك افزودنی خوراكی است كه كیفیت غذاهای خشك و فراوری شده را با خوشمزه تر نمودن آنها بهبود می بخشد. ترهالوز در بعضی قارچ ها هم وجود دارد. هیدرولیز آن، تولید دو مولكول گلوكز می كند. "نشانگان سوخت و سازی یا سندرم متابولیك"(Metabolic syndrome)، مجموعه ای از شرایط است كه خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و سكته را بالا می برد. رژیم های غذایی دارای قند و چربی بالا بسیار مضر و خطرناك هستند، چونكه بدن برای جلوگیری از افزایش سطح گلوكز در جریان خون تلاش می كند و در نهایت واكنش بدن نسبت به انسولین متوقف می گردد و مقاومت به انسولین هم می تواند منجر به دیابت نوع ۲ شود.
اگرچه مصرف بیش از اندازه قند و شكر امكان دارد منجر به بیماری های مختلفی شود اما ترهالوز بر خلاف آنها مضر نمی باشد چونكه این قند طبیعی از دو مولكول گلوكز تولید شده است و در گذشته هم مشخص شده است كه به تشخیص بیماری "تصلب شرایین"(atherosclerosis) كمك می نماید.


"تصلب شرایین"نام یك بیماری در رگ ها و نوعی آرتریواسكلروزیس است كه با رسوب لیپید و كلسترول كم چگال بر روی دیواره داخلی سرخ رگ های با قطر متوسط و بزرگ، مشخص می گردد.
در این مطالعه جدید، تیم پژوهشگران دانشكده پزشكی "دانشگاه واشنگتن" بر این باورند كه مصرف قند طبیعی ترهالوز همراه با مقدار معینی آب احیانا می تواند بیماری سندروم متابولیك را درمان كند چونكه پژوهشگران با آزمایشاتی كه بر روی موش ها انجام داده اند، دریافته اند كه با مصرف ترهالوز كدام ژن ها در كبد موش ها فعال گشته است.
موش هایی كه ترهالوز دریافت كرده بودند، طیف وسیعی از اثرات مثبت در آنها دیده می شد. آنها بهتر از انسولین طبیعی خود استفاده می كردند، درجه حرارت بدن بالاتری داشتند، چربیكمتری در كبد آنها انباشته شده بود و نشانگرهای زیستی چربی و كلسترول پایینی در خون شان مشاهده شد.
نكته اساسی كه پژوهشگران طی این مطالعه كشف كردند، ژن "Aloxe۳" بود. آنها دریافتند كه ترهالوز با كاهش میزان گلوكز وارد شده به كبد، این ژن را فعال می كند و این امر منجر به ایجاد اثرات مثبت در بدن موش ها می گردد. البته این آخر آزمایش نبود، پژوهشگران به گروهی دیگر از موش ها به جز یك لیوان آب در روز چیزی ندادند و سپس دریافتند كه روزه گرفتن هم همان اثر ترهالوز را برای بدن دارد.
این مطالعه در مجله" JCI Insight "منتشر شد.



1397/06/05
13:43:38
5.0 / 5
4807
تگهای خبر: آزمایش , پژوهش , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲

لینک دوستان با فناوری

بافناوری

با فناوری
با فناوری

با فناوری

معرفی فناوری روز دنیا

bafanavari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت با فناوری محفوظ است